Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: ZUŠ, Malá scéna / LŠU / LDO / OKS / PKO / Scéna (profesionální soubor) / SPD - spolek pátečního dramatu

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1969
Působení: 196x, 197x, 198x, 199x, 200x, 201x, 202x
1961 - vznik literárně dramatického oboru LŠU. Zabývá se dramatickou průpravou, základy slovesné tvorby, prací s loutkou, hudebně hlasovou průpravou, souborovou činností a také individuální přípravou ke studiu na uměleckých školách. Nejtalentovanější žáci pak mají možnost vstoupit do souboru Malá scéna.
Divadelní soubor MALÁ SCÉNA vznikl v roce 1969 při literárně-dramatickém oboru na tehdejší Lidové škole umění ve Zlíně. Prvních 20 let činnosti souboru je spjato se jmény manželů Navrátilových. Tito Malou scénu založili a otevřeli jí cestu na nejrůznější festivaly a také do světa.

Žáci školy nezůstávali členy jen jednu sezónu a tak se utvořil soubor, který mnohdy fungoval na úrovni profesionálního divadla.
A tak vznikl profesionální soubor Divadlo Scéna, který vzešel ze souboru Malá scéna (adresa: http://www.divadloscena.cz/).

1969 - Ján Romanovský: Zvířátka a hastrman, r. Ant. Navrátil, Jan Malík: Míček Flíček, r. Ant. Navrátil, Petr Botík: Čertovské pohádky, r. Ant. Navrátil.
1970 - Saša Lichý: Kouzelná lampa Aladinova, r. Antonín Navrátil. Účast na přehlídce DDS v Uherském Brodě. Účast na Luhačovickém klasobraní.
1970 - Josef Čapek: O pejskovi a kočičce, r. Ant. Navrátil.
1970 - Karel Havlíček Borovský: Křest svatého Vladimíra a Král Lávra, r. Mario Hamáček.
1970 - V. Novák a S. Oubram: Strašidlo Bublifuk, r. Ant. Navrátil.
1970 - Karel Semerád: Kocour v botách, r. Ant. Navrátil.
1970 - Vojtěch Cinybulk: Ostrov splněných přání, r. Ivan Pánik. 22.-27. 6. - 1. přehlídka inscenací MS PKO.
1970 - Josef Čapek: Jak si pejsek roztrhl kaťata, r. Jiří Skřivánek, Kamil Horák: Perníková chaloupka, r. Ant. Navrátil.
1971 - Jiří Skřivánek: Dvě princezny, r. J. Skřivánek, Josef Kainar: Zlatovláska, r. Ant. Navrátil.

1972 Bylo adaptováno bývalé městské divadlo, a soubor tak získal vlastní jeviště. Antonín Navrátil s Anežkou Navrátilovou a Věrou Novákovou zde vytvořili novou koncepci výuky. Spoluzřizovatelem souboru byl Park kultury a oddechu, později Okresní kulturní středisko, repertoár sahal od pohádek přes jevištní adaptace folklorního materiálu až po díla světových klasiků, několik inscenací natočila i televize.

1973 - Gernot Schulze: Čertovy zlaté vlasy, r. Ant. Navrátil; Petr Botík: Docela obyčejná strašidla, r. Ant. Navrátil;
Saša Lichý: Laťka, r. Ant. Navrátil; Petr Botík: Čert a švec, r. Ant. Navrátil.
1974 - scénické pásmo Čest rudé vlajce, r. Ant. Navrátil; Bedřich Svatoš: Sůl nad zlato, r. Ant. Navrátil.
1975 - Alexandr Chmelík: Můj přítel Kolja, r. Ant. Navrátil; Zdeněk Skořepa, Šípková Růženka, r. Ant. Navrátil

1976 - Jaroslav Bařinka, Petr Botík: Smrť na hrušce, r. Ant. Navrátil, hlavní cena na V. festivalu mladého amatérského divadla v Poděbradech, ceny na 47. Jiráskově Hronově 1977; pásmo poezie Květy naší země, r. Ant. Navrátil; pantomima Klauniády, r. Ant. Navrátil.
1976 22.-23. listopadu zájezd do Maďarska.

1977 - Josef Dvořák: dětská opera Zvířátka a hastrman, r. Ant. Navrátil; Vladimír Majakovskij: Vladimír Iljič Lenin, r. Ant. Navrátil; Jevgenij Švarc: Mořský car, r. Ant. Navrátil.

1978 - Carlo Gozzi: Král jelenem, r. Ant. Navrátil. Účast na Jihomoravském festivalu, Němčice nad Hanou - cena za režii (Antonín Navrátil), cena za herecký výkon (Dušan Hřebíček). Účast na 49. Jiráskově Hronově 1979; Alois Mikulka: Pohádky I. - O bílé kočičí princezně a O chechtavém mraveništi, r. Ant. Navrátil, účast na celostátní přehlídce dětských souborů Kaplické divadelní léto 1979; Alois Mikulka: Pohádky II. - O bílé kočičí princezně a O chechtavém mraveništi, r. Ant. Navrátil. 5.-9. května zájezd do NDR a 13.-25. června do Velké Británie na Greenwich festival v Londýně. 8. - 13. února 2. přehlídka inscenací MS PKO a LŠU.

1979 – William Shakespeare: Romeo a Julie, r. Ant. Navrátil, účast na festivalu Zamosczké divadelní léto v Polsku, pásmo černošské poezie Vlny, r. Ant. Navrátil. 23. - 28. dubna 3. přehlídka inscenací MS PKO a LŠU.

1980 - Petr Botík: O kuruckéj vojně, r. A. Navrátil, ceny na mezikrajové přehlídce národní soutěže amatérských souborů v Úpici 1980, ceny na 50. Jiráskově Hronově; Kamil Horák: Perníková chaloupka, r. A. Navrátil, zájezd do Velké Británie 1981. Účast na KP divadelních a loutkářských souborů, Třebíč - 1. místo ve své kategorii.

1981 - J. Verne, P. Botík: Cesta kolem světa za 80 dní, r. A. Navrátil; Gyula Urbán: Bleděmodrý Petr, r. A. Navrátil; Alexej Arbuzov: Irkutská historie, r. A. Navrátil, účast KP, ceny na IX. přehlídce ruských a sovětských her ve Svitavách a na 51. Jiráskově Hronově, 1982 Irkutská historie účast na ObP Tylova Kutná Hora; Josef Kainar: Zlatovláska, r. A. Navrátil.

1982 - William Shakespeare: Romeo a Julie, r. A. Navrátil, obnovená premiéra, účast na okresní divadelní přehlídce v Kloboukách, cena na festivalu současné divadelní tvorby v Úpici; František Hrubín: Pohádky ze Špalíčku, r. A. Navrátil; Jan Jílek: Dlouhý, Široký a Bystrozraký, r. A. Navrátil.

1983 - Milan Calábek: Krásná Františka, r. A. Navrátil, ceny na festivalech v Blansku, účast na NP Divadelní Máj, Krnov, Spišské Nové Vsi a 53. Jiráskově Hronově, zájezd do Velké Británie; František Langer: Pivoda, vodník pod vyšehradskou skálou, r. A. Navrátil; Karel Čapek: O pejskovi a kočičce, r. A. Navrátil.

1984 - František Langer: Pivoda, vodník pod vyšehradskou skálou, r. Antonín Navrátil. Účast na KF divadelních souborů hrajících pro děti, Třebíč.

1984 - Milan Calábek: Krásná Františka, r. A. Navrátil. Účast na ObP Divadelní červen, Lysá nad Labem.

1984 - Bertold Brecht: Výjimka a pravidlo, r. A. Navrátil, ceny na festivalech v Úpici, Lysé nad Labem, Blansku, Luhačovicích a Poděbradech; H. Ch. Andersen: Sněhová královna, r. A. Navrátilová.

1985 - Ivan Taller a Petr Kotík: Komédyje o chytrosti, r. Antonín Navrátil. Účast na KP Blanenská dílna, Blansko - diplom za rozvíjení lidových tradic.

1985 - I. Taler a P. Botík: Komédyje o chytrosti, r. A. Navrátil, účast na KP; Byl lásky čas, r. A. Navrátil; B. Stoker M. Mašek: Experiment Drákula, r. M. Mašek; Alois Mikulka: O Smolíčkovi a Hastrmaní princeznička, r. A. Navrátilová, účast na KP, 1986 Zlaté slunce v Uherském Brodě,
1987 účast na NP dětských souborů v Kaplici.

1986 - P. A. Breal: Husaři, r. A. Navrátilová; Jarmila Hanzálková: O princezně, která si neuměla hrát, r. A. Navrátilová. V březnu zorganizoval soubor na své půdě školení dramatické výchovy, kterého se jako host zúčastnil soubor LŠU Bratislava.

1987 - M. S. Makarenko: Začínáme žít, r. A. Navrátilová. Účast na NP Svitavy j.h. Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou - host přehlídky.
1987 - Richard Nash: Děvčaty z Brook-Walley, r. A. Navrátilová; Jordan Radičkov: My vrabčáci, r. A. Navrátilová; Jan Pinčevský: Čapí mládě, r. A. Navrátilová. Soubor se zúčastnil Jiráskova Hronova s hrou Carla Gozziho Král Jelenem. V dubnu se konala přehlídka inscenací Malé scény. Zúčastnili se také pozorovatelé z Británie, NDR a PLR a jako host soubor LŠU z Olomouce.
1987 - Richard Nash: Děvčata z Brook Valey, r. A. Navrátilová. Účast na NP Divadelní Máj, Krnov místo neuskutečněné účasti souboru SZK Svit.

1988 - Anežka Navrátilová: Janek Zbranků. Účast na KP amatérských divadelních souborů, Blansko - cena Liboru Zemanovi za mladfý talent. Soubor měl 50 členů, vedoucí Anežka Navrátilová. Reciproční zájezd na Dny srbského pionýrského divadla do Budyšína.

1989 - Tibor Déry (pseudonym P. Dostála): Popfestival, r. A. Navrátilová, účast na KP v Blansku; O. Hofman: Lucie a zázraky, r. A. Navrátilová; Jaroslav Bařinka: Ondráš z Janovic, r. A. Navrátilová. V dubnu oslavil soubor 20 let přehlídkou vlastní tvorby. Hosté z NDR, PLR a Velké Británie.

1989 - Tibor Déry: Popfestival. Účast na Divadelní máj, Krnov - cena diváka, cena za režii (Anežka Navrátilová), cena za scénu a kostýmy, cena za generační výpověď.

1990 - Dagmar a Václav Martincovi: Kniha džungle, r. Anežka Navrátilová; Pavel Dostál: Výtečníci, r. A. Navrátilová; Hana Januszewska: Malý tygr, r. A. Navrátilová.

1991 - Malá scéna, Pavel Dostál: Výtečníci. Účast na CP Divadelní máj, Krnov - vítěz DMK, anketa diváka, cena diváka, čestné uznání za účast.

1991 - Mark Twain a Jiří Kroc: Princ a chuďas, r. A. Navrátilová; Jan Karafiát: Broučci, r. A. Navrátilová.

1992 - Jaroslav Foglar: Rychlé šípy, r. A. Navrátilová; Johann Wolfgang Goethe: Faust, r. A. Navrátilová.

1992 - Johann Wolfgang Goethe: Faust, r. A. Navrátilová. Účast na CP Divadelní máj, Krnov - vítěz DMK, cena diváka, cena za herecký výkon Michal Žáček, Martin Mráz a Kateřina Šobáňová.

1993 - Dagmar Martincová: Malá mořská víla, r. A. Martincová. Soubor od tohoto roku vedla Anežka Navrátilová. V divadle Malá scéna působil soubor Malé scény, alternativní divadlo Tvůrčí skupina Medomet, skupina bývalých žáků Malé scény ZAZÁDY, soubor Povidlo a loutkoherecký soubor. Ve třetím desetiletí souboru nástup nových mladých režisérů, tím se také změnil rukopis uváděných představení.

1993 - Jaroslav Žák-Zdeněk Pošíval: Študáci a kantoři. Účast na Divadelní máj, Krnov.

1994 - Vladimír Renčn: Nejkrásnější válka, r. A. Navrátilová; Anežka Navrátilová: Retrospektiva, r. A. Navrátilová; Tibor Déry: Popfestival, r. A. Navrátilová. Do roku 1994 odehrál soubor MS 72 premiér, 845 představení a uspořádal 10 přehlídek inscenací.

1995 -Jiří Aplt: Robin Hood, r. A. Navrátilová; Jean Paul Sartre: S vyloučením veřejnosti, r. Petr Nýdrle.

1996 - Blanka Jiroušková: Tři rubíny, r. A. Navrátilová; Jan Kopecký: Komedie o Anežce, královně Siciliánské, r. A. Navrátilová; Svatopluk Nejedlý: Koza Róza, r. Karel Štefl; Jean Genet: Služky, r. Petr Nýdrle; Legenda o svaté Lucii, r. Hanzel; Zákon a řád, r. Matthew Osborn a Nicholas Pilton.

1996 - Blanka Jiroušková: Tři rubíny, r. A. Navrátilová; Jan Kopecký: Komedie o Anežce, královně Siciliánské, r. A. Navrátilová. Účast na Divadelní máj, Krnov - obě představení.

1997 - Oscar Wilde: Jak je důležité míti Filipa, r. P. Nýdrle Jean-Louis Dabadie a Jerôme Savary: Mušketýři ze IV. B., r. A. Navrátilová, účast Hanácký div. máj - cena za inscenaci, nominace na NP Popelka Rakovník a cena dětské poroty; Tomáš Pěkný: Havrane z kamene..., r. A. Navrátilová, účast Hanácký div. máj, doporučení na NP Popelka Rakovník; Anton Pavlovič Čechov: Racek, r. P. Nýdrle; Gilgameš, r. Hanzel; Malá myška, r. Hanzel; Tříkrálová hra z Rosic, r. Markéta Pavlištíková.

1997 - Milada Mašatová: Nápad myšky Terezky, r. V. a M. Kopečtí. Účast na přehlídce vyspělých DS, XXVI. Symposion, Třebechovice.

1998 - Jaroslav Vostrý: Tři v tom, účast KP Kojetín, Napajedla - vitěz 41. ročníku; Jean Anouilh: Médea, r. P. Nýdrle; Ladislav Talaša: Vlčí pohádka, r. Karel Štefl; Milada Mašatová: O zlé koze aneb Nápad myšky Terezky, r. Markéta Pavlištíková; Láslo Gyurkó: Elektro, má lásko, r. P. Nýdrle, účast na KP Kojetín, 3. místo, cena za dramaturgii a režii, cena za herecký výkon Vendula Marková; Živé jesličky, r. M. Pavlištíková.

1999 - Michail Bulgakov: Psí srdce, r. Hanzel.
1999 - Hanzel podle indidcké pohádky: Malá myška, r. Hanzel. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou.

2000 - Thomas Bernhard: Ritter, Dene, Voss, r. Petr Nýdrle, účast na KP v Kojetíně,doporučení k výběru na ŠP.

2001 - Jan Drda: Hrátky s čertem, r. Petr Nýdrle, účast na KP Pohádkový mlejnek ve Žďáru n. S., KP Kojetín; Thomas Bernhard: Ritter, Denne, Voss, r. Petr Nýdrle, účast Jarní festival Brno, doporučení k postupu na ŠP.

2002 - Neil Simon: Poslední ze žhavých milenců, účast Studénecký Harlekýn; Dům doni Alby, režie Petr Nýdrle, účast na KP Kojetín, nominace na NP Divadelní Třebíč.

2003 - Jean–Paul Dumas: Hřbitov slonů, r. Petr Nýdrle, účast na KP Kojetín, doporučení na NP FEMAD Poděbrady/ Divadelní Třebíč na 1. místě; Obrázky z dívčí školy, účast KP Dětská scéna, DP Veverská Bítýška, kolektivní cena za herecký výkon; Netopýr, taneční představení.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 2004 Malá scéna pracovala jako občanské sdružení, hrála pravidelně pro dospělé i dětské diváky. Vedoucí souboru a herečka Renáta Švrčková. Kmenovým režisérem (ne však jediným) Petr Nýdrle.

2004 - Petr Nýdrle: Šepoty a výkřiky (1972), komorní divadelní drama na motivy filmu I. Bergmana, účast na KP Kojetín, druhé místo s doporučením na letošní přehlídku FEMAD Poděbrady / Divadelní Třebíč 2004; Woody, Woody? - komedie, účast Divadelní festival Napajedla, účast Trdloviny, KP Valašské křoví, nominace na NP FEMAD Poděbrady a Divadelní Třebíč, ceny za herecké výkony M. Miklášovi, R. Švrčkoví, ČU M. Dosoudilovi, účast DP Veverská Bítýška.

2004 - na motivy W. Allena zdramatizoval Petr Nýdrle: Woody, Woody…, r. Petr Nýdrle. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání Miroslavu Dosoudilovi za roli Dicka Christie a cena Petru Nýdrlemu za režii, Marku Miklášovi za roli Allana Felixe, Renatě Švrčkové za roli Lindy Christieové a divadlu za inscenaci - nominace na NP FEMAD Poděbrady/ Divadelní Třebíč.

2005 - renesanční komedie na motivy hry Niccoly Machiavelliho: Za kapku Mandragory!, r. Magda Tomečková. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - ČU Janě Pluhařové za roli Sostraty, cena za režii Magdě Tomečkové, Marku Miklášovi v roli Kallimacha a Petru Hubíkovi za roli pátera Timoteje, cena za inscenaci - nominace na NP FEMAD Poděbrady / Divadelní Třebíč.

2005 - Jindřich Plachta: Pučálkovic Amina, r. Jakub Michálek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - doporučení na NP Popelka, Rakovník..

2005 - Valentin Krasnogorov: Pelikáni v pustině - účast na KP Kojetín, nominace na NP FEMAD Poděbrady/Divadelní Třebíč. Účast na Trdloviny, Vyškov.

2005 - vlastní adaptace poetické prózy Jiřího Trnky Zahrada. Soubor tím vykonal oceněníhodný krok ve své autorské cestě za divadelním tvarem. Očekávané vytvoření jevištního obrazu, metafory se ale nedostavovalo. Problémy byly především v režii. Sympatický a s energií pracující soubor mladých děvčat má na to, aby jejich sdělení nezůstalo v polovině vytčené cesty k cíli. Účast na Trdloviny, Vyškov.

2005 - Pohádka na motivy loutkové hry Bedřicha Svatoně: U nás v Nesvárově aneb Kdo přemůže draka, režie Jana Pluhařová. Účast Trdloviny.

2006 - na motivy loutkové hry Bedřicha Svatoně: U nás v Nesvárově aneb Kdo přemůže draka, r. Jana Pluhařová. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání souboru za inscenaci a cena za hereckou složku - doporučení na NP Popelka Rakovník.

2006 - Martin Sherman: Když tančila..., režie Petr Nýdrle, účast na 14. KP v Kojetíně, postup na Divadelní Třebíč, účast na CP JH.

2006 - Werner Schwab: Lidumor aneb Má játra beze smyslu, režie Jan Leflík, účast KP Valašské křoví, 1. doporučení na CP. 2007 účast CP Divadelní Děčín - doporučení na JH - ČU P. Hubíkovi za roli Hermanna, Petru Nýdrlemu za roli Kovačiče. Účast na JH.
1. prosince stěhování do nově opraveného divadla Malá scéna Zlín.

2006 - jako první premiéra po rekonstrukci v nově otevřené Malé scéně Gogol: Ženitba, režie Jana Pluhařová, účast KP Kojetín – nesoutěžní představení.

2007 - Werner Schwab: Lidumor aneb Má játra beze smyslu, r. Jan Leflík. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání Janu Leflíkovi za režii, cena Petru Hubíkovi za herecký výkon v roli Hermana, Renatě Švrčkové za herecký výkon v roli Paní Vočistcové a souboru za inscenaci - 1. doporučení na CP Divadelní Děčín/Divadelní Třebíč 2007. Účast CP Divadelní Děčín - doporučení na JH.

2007 - N. V. Gogol: Ženitba. Účast na Horákův horácký festival, Moravské Budějovice.

2007 - Patrick Marber: Blízkost v pokusech, r. Petr Nýdrle (diplom za výrazný tvůrčí přístup v práci s amatérskými soubory). Účast KP Kojetín - 1. doporučení na Divadelní Děčín/Třebíč.

2007 - Astrid Lindgrenová/Karel Hoffmann: Pipi Dlouhá punčocha, r. Gustav Řezníček. Účast Hvozdenský měšec. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání Haně Mrázkové a Petru Nýdrle za herecké výkony v roli Lupičů a Strážníků, cena Báře Kocmánkové za herecký výkon v roli Pipi a cena souboru za inscenaci - 1. doporučení na NP Popelka. Účast na Trdlovinky, j.h. Účast NP Popelka. Účast KP Kojetín - nesoutěžní představení.

2008 - Astrid Lindgrenová/Karel Hoffmann: Pipi Dlouhá punčocha, r. Gustav Řezníček. Účast jako nesoutěžní dětské představení na festivalu v Kroměříži.

2008 - D. Gombár: Mezi nebem a ženou, r. Dodo Gombár j. h., účast na přehlídce Divadelní Kojetín - 3. místo, doporučení na 2. místě na CP Divadelní Děčín/Divadelní Třebíč 2008.

2008 - Melissa James Gibsonová: Sic!. Účast na festivalu Kroměříž - Hlavní cena festivalu s přímou nominací na FEMAD Poděbrady, Cena za mužský herecký výkon Dalibor Dufek za roli Franka a Cena za ženský herecký výkon Veronika Krajčová za roli Babety.

2008 - Na motivy Josefa Čapka: Pejsek a kočička trochu jinak, účast Hvozdenský měšec, cena za nejlepší inscenaci - cena za nejlepší mužský herecký výkon Dalibor Dufek za roli Pejska. Účast KP Valašské křoví, Slavičín.

2008 - Alexandr Stroganov: Ornitologie. Účast KP Valašské křoví, Slavičín - doporučení na CP experimentujícího divadla Šrámkův Písek 2008, cena Petru Nýdrlemu za herecký výkon, čestná uznání Petru Hubíkovi a Martě Bačíkové za herecký výkon.

2008 - Soňa Ferancová, Peter Pavlac: Horká linka aneb Manželská revue, r. Petr Nýdrle. Účast KP Hoblík - Mumraj, Hodonín - nominace na NP Divadelní Třebíč & Divadelní Děčín. Účast na FEMAD Poděbrady.

2008 - Fráňa Šrámek: Stříbrný vítr, r. Jan Leflík. Účast KP Karolinka - čestné uznání Petru Hubíkovi za roli Jana Ratkina.

2009 - Melissa James Gibsonová: Sic!. Účast na ObP Trdloviny, Vyškov.

2010 - Dodo Gombár: Mezi nebem a ženou; Křemílek a Vochomůrka, účast na KP v Kojetíně - host přehlídky.

2012 - LDO – ZUŠ, Martin Dominik Polínek: Muzicool, r. Martin D. Polínek. Účast na KP Divadelní Kojetín - čestné uznání Martin D. Polínek a Martin Mráz za výrazný tvůrčí přístup k práci s mladým souborem a soubor diplom za kolektivní výkon.

2013 - LDO – ZUŠ, podle filmu W.Allena: Láska a smrt. Účast Na prknech, Veverská Bitýška - cena diváka, cena mladý talent Matyáš Darnady za roli Borise.

2014 - ZUŠ, Malá scéna, volně na motivy Christophera Duranga: NEVYLÉČITELNÍ. Účast na KP Divadelní Kojetín - čestné uznání Petru ŤOPKOVI za roli Boba a diplom Tereze PREININGEROVÉ za roli Prudence. (Premiéra 14. června 2013)

2014 - Malá scéna, Richard Velíšek: Laktační psychóza. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Richardu Velískovi za herecký výkon.

2015 - Scéna, Josef Lada, Jakub Šafránek: O KOCOURU MIKEŠOVI, r. Zdeněk Lambor. Účast na KP Kojetín - nesoutěžní představení.

2017 - Malá scéna, E. A. Poe: VEČER PRO EDGARA aneb MASKA ČERVENÉ SMRTI A…, r. Martin Dominik Polínek. Účast na KP Kojetín - cena účinkujícím za kolektivní herecký projev a souboru za inscenaci - nominace na 6. Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně. Účast na Holešovská přehlídka amatérských souborů.

2017 - Scéna, K. May, K. Popel: VINNETOU, r. Konrád Popel. Premiéra 8.3.2015. Účast na KP Kojetín - nesoutěžní představení. Účast na KP Kojetín 2023 - nesoutěžní představení.

2020 - Divadlo scéna Zlín, Karel Čapek: Dášenka čili život štěněte; Magdaléna Kristenová: O princezně, která ráčkovala. Účast na KP Kojetín - obě inscenace - nesoutěžní představení.

2020 - ZUŠ, Helena, Hermie a současnost; O kůzlátkách. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - obě představení - čestné uznání Simoně Čuřínové za roli Hermie, Jolaně Žbelové za roli Heleny, souboru za hereckou souhru a Jakubu Janíkovi za pedagogické vedení souboru.

2021 - SPD - spolek pátečního dramatu, J. Neruda: Romance o Karlu IV. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.

2022 - Karel Čapek: DÁŠEŇKA ČILI ŽIVOT ŠTĚNĚTE, r. Konrád Popel. Účast na KP Kojetín - nesoutěžní představení.

2022 - Magdaléna Kristenová: O PRINCEZNĚ, KTERÁ RÁČKOVALA, r. Mirek Černý. Účast na KP Kojetín - nesoutěžní představení.

2023 - Malá scéna, Dramatizace balad českých autorů 19. stol.: Umrlčí věnec. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.

2023 - Spolek pátečního dramatu, Tvl Dahl? Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání souboru za herectví a za scénografii.

2023 - Scéna, Ludvík Středa: Kosí bratři, r. Michal Sopuch. Premiéra 27.9.2020. Účast na KP Kojetín - nesoutěžní představení.

2023 - Spolek pátečního dramatu, Zdivočelé pohádky, r. Jakub Janíček. Účast na KP PřeMostění, Most - čestné uznání pro Lucii Macháňovou a Kateřinu Bartošovou za herecký výkon.

2023 - soubor LDO ZUŠ, předloha balady Jana Nerudy (Romance helgolandská a Balada zimní) a Antonína Klášterského (Obraz): Umrlčí věnec; Psychopatické princezny; Princezny na síti, vedoucí Jakub Janíček. Účast na KP Divadelní festival Žebřiňák Dětská scéna, Uherské Hradiště.
Bibliografie:
20 let Malé scény LŠU a OKS Gottwaldov

77. Jiráskův Hronov - Festival amatérského divadla - Programová brožura 2007, 63 s.

BEZOUŠKOVÁ, Simona: DIVADLO BYLO A JE DOBRÉ MÍSTO K PŘEMÝŠLENÍ.
Rozhovor s Petrem Nýdrlem. Amatérská scéna 2005, č. 3.

CÍSAŘ, Jan: Primus inter pares?. Amatérská scéna 1989, č. 7, s. 5-6. Referát z KP Jmk v Blansku. Foto: Gottwaldov, Pop Festival.

CÍSAŘ, Jan: Divadelní Děčín&Divadelní Třebíč 2007 aneb Proměna? AS 2007, č. 3, s. 17-22.

CÍSAŘ, Jan: KAROLINSKÉ SNAŽENÍ. AS 2008, č. 2.

EXNAROVÁ, Alena: Průvodce po představeních FEMADu Poděbrady a Divadelní Třebíče 2005. Amatérská scéna 2005, č. 3, s. 8-17. (viz texty)

EXNAROVÁ, Alena: Průvodce po představeních Divadelního Děčína a Divadelní Třebíče 2007. AS 2007, č. 3, s. 23-32.

HRDINOVÁ, Radmila: Pelikáni s prošlou záruční lhůtou. Recenzce hry Pelikáni v pustině. Zpravodaj JH 2005, č. 5, s. 6.

JURÁK, Miloslav: Luhačovické klasobraní. Amatérská scéna 1970, č. 9, s. 2-3.

CHALUPOVÁ, Jaroslava: Pohádkový mlejnek zamlel ve Žďáru po čtvrté 14.3.2001. Amatérská scéna 2001, č. 3, s. 34-35.

KODEŠ, Jaroslav: Hanácký divadelní máj 2005. Amatérská scéna 2005, č. 3, s. 44-46.

KRAJSKÉ přehlídky činoherního divadla pro děti s postupem na POPELKU Rakovník 2007. Slavičín, Valašské křoví. (Z podkladů odborných porot připravila Simona Bezoušková). AS 2007, č. 3, s. 58.

KUSLOVÁ, Hana: Informace pro MČAD. Rkp. 2000.

MACEK, Stanislav: 120 let ochotnického divadla ve Studénce. Studénka, MěKS 2006, 63 s.

MÁJÍČEK, Bohumil: Festival v Napajedlích. Amatérská scéna 1985, č. 6, s. 5.

MICHAL, Vladimír: Hodonínská trojice v roce 2008. AS 2008, č. 2.

NOVOTNÁ, Lenka: 3x PRO. Rozhovor s Janem Leflíkem. Zpravodaj JH 2005, č. 5, s. 7.

Obecní noviny Hvozdná: Hvozdenský měšec plný pohádek – Hvozdná 2008.

ONDRA, Miroslav: Valašské křoví 2008 aneb Ze soutěžícího porotcem… AS 2008, č. 2.

PINKASOVÁ, Pavla: Jarní divadelní festival v Hodoníně. AS 2008, č. 2.

POHÁDKA s černým divadlem (vz). Malá scéna Gottwaldov. Amatérská scéna 1979, č. 1, s. 17.

POPELKA 2006. Programová brožura. Rakovník, Kulturní centrum 2006, s. 52-54.

PROGRAM celostátní přehlídky amatérského činoherního a hudebného divadla Divadelní Děčín / Divadelní Třebíč 2007. d´ARTAMAn 2007, č. 2, s. 4-5.

PROVAZNÍK, Jaroslav: Výchova nebo divadlo? aneb Kaplická zajícologie. Amatérská scéna 1986, č. 8, s. 3-4.

RICHTER, Luděk: Dětská scéna v Uherském Hradišti - 2002. Deník dětské scény 2002/0.

SEMERÁD, Karel: Napajedla 98´. Amatérská scéna 1998, č. 3, s. 21-22.

SCHEJBAL, Milan: Popelka na houpačce. Amatérská scéna 2007, č. 6, s. 12.

STEHLÍKOVÁ, Hana: Uherský Brod, cimbál a dětské divadlo. Amatérská scéna 1970, č. 8, s. 23.

STROTZER, Milan: Hanácký divadelní boom 1998. Amatérská scéna 1998, č. 3, s. 16-18.

STROTZER, Milan: Valašské křoví ve Slavičíně. Amatérská scéna 2004, č. 2, s. 36–40. Foto.

SVOZILOVÁ, Dana a RUMLENOVÁ, Miroslava. Zlaté slunce v Jihomoravském kraji.Čs. loutkář 1986, č. 6, s.126 -128.

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Recenzce. Zpravodaj Popelka Rakovník 2005. (viz. texty)

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Slavičín letos bez vrcholů aneb I krajské přehlídky mají své dny. Amatérská scéna 2006, č. 2, s. 41-42.

ŠTEFKO, Vladimír: Ako ten čas beží. Recenzce hry Pelikáni v pustině. Zpravodaj JH 2005, č. 5, s. 7.

VOKOUN, Martin: Co všechno se skrývalo ve Valašském křoví… Amatérská scéna 2006, č. 2, s. 37-38.

VOTAVA, Lukáš: Jarní divadelní festival v Polárce. Amatérská scéna 2001, č. 2, s. 29.

Z HRONOVSKÝCH recenzí a reflexí představení. Výběr z recenzí uveřejněných ve Zpravodajích JH 2006 připravila Marie Poesová. Amatérská scéna 2006, č. 5, s. 20-29.

ZÁVODSKÝ, Vít: Hanácká Thálie – dobrý standard bez nesporných špiček. Amatérská scéna 2001, č. 2, s. 21–23.

ZÁVODSKÝ, Vít: Kojetín s převahou průměrné zábavy. Amatérská scéna 2006, č. 2, s. 33-34. Foto.

ZÁVODSKÝ, Vít: Kojetínská přehlídka opouští pubertální věk. Amatérská scéna 2007, č. 2, s. 32-34.

ZÁVODSKÝ, Vít: Hobblík 2008 - Tematická i žánrová všehochuť. AS 2008, č. 2.

ZÁVODSKÝ, Vít: Kojetínská přehlídka dosáhla teenagerovských let. AS 2008, č. 2.

ZÁVODSKÝ, Vít: Kojetínská přehlídka úspěšně dosáhla plnoletosti. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 57 - 60.

ZBOŘILOVÁ, Libuše: Tvůrčí činy nechyběly. Amatérská scéna 1985, č. 7, s. 4-5.


Zlín: Malá scéna, www stránky - viz www odkazy.

Adresář ARTAMA 1993.
Archivy:
kART: Evidenční karta ÚKVČ, 1988.(Celkem 2 evid. karty v kART.)

Videozáznam představení Dům Doni Alby na DT 2002 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Soukromý archiv Jaroslav Dejl, Třebíč, Dramatický klub, Recitační soubor, Kronika souboru:
Třebíč, Dramatický klub, Sen noci svatojánské, Blansko, Krnov, Divadelní máj, 1991 - výsledky - viz Obrázky.

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

49. JH, Gottwaldov, Malá scéna Lidové školy umění a PKO, Carlo Gozzi: Král jelenem, r. Antonín Navrátil
50.JH, Gottwaldov, Malá scéna Lidové školy umění a PKO, Petr Botík: O kurúckej vojne
51.JH Gottwaldov, Malá scéna LŠU a OKS, Alexej Arbuzov: Irkutská historie,
Blansko, Blanenská dílna, KP JmK - program, 1985
Gottwaldov /Zlín/,  Navrátil Antonín, Malá scéna PKO a LŠU, 195x
Gottwaldov, Malá scéna a LŠU na JH 1983
Gottwaldov, Malá scéna a LŠU, Krásná Františka, 1983
Gottwaldov, Malá scéna Lidové školy umění a PKO, Petr Botík: O kurúckej vojne, 50. JH 1980
Gottwaldov, Malá scéna LŠU a OKS, Irkutská historie, 1981
Gottwaldov, Malá scéna LŠU a PKO, Smrt na hrušce, Jiráskův Hronov 1977
Gottwaldov, Malá scéna LŠU a PKO, Smrt na hrušce, Jiráskův Hronov 1977
Gottwaldov, Malá scéna LŠU, Krásná Františka, 1983
Gottwaldov, Malá scéna OKS a LŠU, Krásná Františka aneb Strašné rejdy mořických vrahů, JH 1983
Gottwaldov/Zlín, Malá scéna LŠU a OKS, Komedyje o chytrosti.  Divadelní festival Napajedla, 1985
Gottwaldov/Zlín, Malá scéna LŠU,  Jaroslav Bařinka, Petr Botík: Smrť na hrušce, 47. Jiráskův Hronov 1977
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Třebíč, Dramatický klub, Sen noci svatojánské, Blansko, Krnov, Divadelní máj, 1991
Žďár nad Sázavou, Dětský divadelní máj Vysočiny 1986
Zlín (Gottwaldov), Malá scéna LŠU a OKS, O Smolíčkovi
Zlín,  Malá scéna, Když tančila, CP Jiráskův Hronov 2006
Zlín,  Malá scéna, Pelikáni v pustině, CP Divadelní Třebíč  2005
Zlín, Malá scéna , Nebezpečné vztahy - pozvánka, 2009
Zlín, Malá scéna LŠU, Smrt na hrušce, 1977
Zlín, Malá scéna ZUŠ, O krásné Vasilise, 2004
Zlín, Malá scéna ZUŠ, O krásné Vasilise, 2004
Zlín, Malá scéna,  Nýdrle Petr, 2007
Zlín, Malá scéna,  Ritter, Dene, Vos, 2000
Zlín, Malá scéna, Blízkost v pokusech, KP Kojetín 2007
Zlín, Malá scéna, Cesta kolem světa za 80 dní, 1981
Zlín, Malá scéna, Horká linka aneb Manželská revue, 2008
Zlín, Malá scéna, Když tančila - program, 2006
Zlín, Malá scéna, Když tančila, CP Divadelní Třebíč 2006
Zlín, Malá scéna, Když tančila, CP Jiráskův Hronov 2006
Zlín, Malá scéna, Komédyja o chytrosti, 1985
Zlín, Malá scéna, Král jelenem, 1979
Zlín, Malá scéna, Krásná Františka, 1983
Zlín, Malá scéna, Křest svatého Vladimíra, 1970
Zlín, Malá scéna, Laťka, 1973
Zlín, Malá scéna, Lidumor - program, 2006
Zlín, Malá scéna, Lidumor aneb Má játra beze smyslu, CP Divadelní Děčín 2007
Zlín, Malá scéna, Lidumor aneb Má játra beze smyslu, CP Jiráskův Hronov 2007
Zlín, Malá scéna, Lidumor aneb Má játra beze smyslu, KP Valašské křoví Slavičín 2007
Zlin, Malá scéna, Mezi nebem a ženou, 2008
Zlín, Malá scéna, O turuckéj vojně, 1980
Zlín, Malá Scéna, Ornitlogie, 2008
Zlín, Malá scéna, Pelikáni v pustině, CP Jiráskův Hronov 2005
Zlín, Malá scéna, Pelikáni v pustině, CP Jiráskův Hronov 2005
Zlín, Malá scéna, Pipi  dlouhá punčocha, KP Kojetín 2007
Zlín, Malá scéna, Pipi dlouhá punčocha, 2007
Zlín, Malá scéna, Pohádky ze Špalíčku, 1982
Zlín, Malá scéna, Popfestival, 1989
Zlín, Malá scéna, Pučálkovic Amina, 2005
Zlín, Malá scéna, Šípková Růženka, 1975
Zlín, Malá scéna, Smrť na hrušce, 1976
Zlín, Malá scéna, Tři v tom, 1998
Zlín, Malá scéna, Tři v tom, 1998
Zlín, Malá scéna, U nás v Nesvárově, KP Kojetín 2006
Zlín, Malá scéna, U nás v Nesvárově, KP Valašské křoví Slavičín 2006
Zlín, Malá scéna, Výjimka a pravidlo, 1984
Zlín, Malá scéna, Woody, Woody, 2004
Zlín, Malá scéna, Woody, Woody, 2004
Zlín, Malá scéna, Woody, Woody, CP FEMAD Poděbrady 2004
Zlín, Malá scéna, Za kapku mandragory, CP Divadelní Třebíč 2005
Zlín, Malá scéna, Za kapku mandragory, CP Divadelní Třebíč 2005
Zlín, Malá scéna, Zlatovláska, 1971
Zlín, Malá scéna, Zvířátka a hastrmani, 1969
Zlín, Švrčková Renata, Malá scéna, 2007
Zlín, ZUŠ, Malá scéna, Večer pro Edgara, CP Divadelní Piknik Volyně 2017
Zlín, ZUŠ, Malá scéna, Večer pro Edgara, CP Divadelní Piknik Volyně 2017


Mapa působení souboru - ZUŠ, Malá scéna / LŠU / LDO / OKS / PKO / Scéna (profesionální soubor) / SPD - spolek pátečního dramatu

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Gottwaldov /Zlín/,  Navrátil Antonín, Malá scéna PKO a LŠU, 195x
Zlín, Malá scéna, Zvířátka a hastrmani, 1969
Zlín, Malá scéna, Křest svatého Vladimíra, 1970
Zlín, Malá scéna, Zlatovláska, 1971
Zlín, Malá scéna, Laťka, 1973
Zlín, Malá scéna, Šípková Růženka, 1975
Gottwaldov, Malá scéna LŠU a PKO, Smrt na hrušce, Jiráskův Hronov 1977
Gottwaldov, Malá scéna LŠU a PKO, Smrt na hrušce, Jiráskův Hronov 1977
Gottwaldov/Zlín, Malá scéna LŠU,  Jaroslav Bařinka, Petr Botík: Smrť na hrušce, 47. Jiráskův Hronov 1977
Zlín, Malá scéna LŠU, Smrt na hrušce, 1977
Zlín, Malá scéna, Král jelenem, 1979
50.JH, Gottwaldov, Malá scéna Lidové školy umění a PKO, Petr Botík: O kurúckej vojne
Gottwaldov, Malá scéna Lidové školy umění a PKO, Petr Botík: O kurúckej vojne, 50. JH 1980
Zlín, Malá scéna, O turuckéj vojně, 1980
Gottwaldov, Malá scéna LŠU a OKS, Irkutská historie, 1981
51.JH Gottwaldov, Malá scéna LŠU a OKS, Alexej Arbuzov: Irkutská historie,
Zlín, Malá scéna, Cesta kolem světa za 80 dní, 1981
Zlín, Malá scéna, Pohádky ze Špalíčku, 1982
Gottwaldov, Malá scéna a LŠU, Krásná Františka, 1983
Gottwaldov, Malá scéna OKS a LŠU, Krásná Františka aneb Strašné rejdy mořických vrahů, JH 1983
Zlín, Malá scéna, Krásná Františka, 1983
Zlín, Malá scéna, Výjimka a pravidlo, 1984
Zlín, Malá scéna, Komédyja o chytrosti, 1985
Gottwaldov/Zlín, Malá scéna LŠU a OKS, Komedyje o chytrosti.  Divadelní festival Napajedla, 1985
Zlín (Gottwaldov), Malá scéna LŠU a OKS, O Smolíčkovi
Zlín, Malá scéna, Popfestival, 1989
Zlín, Malá scéna, Tři v tom, 1998
Zlín, Malá scéna, Tři v tom, 1998
Zlín, Malá scéna,  Ritter, Dene, Vos, 2000
Zlín, Malá scéna ZUŠ, O krásné Vasilise, 2004
Zlín, Malá scéna ZUŠ, O krásné Vasilise, 2004
Zlín, Malá scéna, Woody, Woody, 2004
Zlín, Malá scéna, Woody, Woody, 2004
Zlín, Malá scéna, Woody, Woody, CP FEMAD Poděbrady 2004
Zlín,  Malá scéna, Pelikáni v pustině, CP Divadelní Třebíč  2005
Zlín, Malá scéna, Pelikáni v pustině, CP Jiráskův Hronov 2005
Zlín, Malá scéna, Pelikáni v pustině, CP Jiráskův Hronov 2005
Zlín, Malá scéna, Pučálkovic Amina, 2005
Zlín, Malá scéna, Za kapku mandragory, CP Divadelní Třebíč 2005
Zlín, Malá scéna, Za kapku mandragory, CP Divadelní Třebíč 2005
Zlín, Malá scéna, U nás v Nesvárově, KP Kojetín 2006
Zlín, Malá scéna, U nás v Nesvárově, KP Valašské křoví Slavičín 2006
Zlín, Malá scéna, Když tančila, CP Jiráskův Hronov 2006
Zlín, Malá scéna, Když tančila, CP Divadelní Třebíč 2006
Zlín,  Malá scéna, Když tančila, CP Jiráskův Hronov 2006
Zlín, Švrčková Renata, Malá scéna, 2007
Zlín, Malá scéna,  Nýdrle Petr, 2007
Zlín, Malá scéna, Blízkost v pokusech, KP Kojetín 2007
Zlín, Malá scéna, Lidumor aneb Má játra beze smyslu, KP Valašské křoví Slavičín 2007
Zlín, Malá scéna, Lidumor aneb Má játra beze smyslu, CP Divadelní Děčín 2007
Zlín, Malá scéna, Lidumor aneb Má játra beze smyslu, CP Jiráskův Hronov 2007
Zlín, Malá scéna, Pipi  dlouhá punčocha, KP Kojetín 2007
Zlín, Malá scéna, Pipi dlouhá punčocha, 2007
Zlín, Malá scéna, Horká linka aneb Manželská revue, 2008
Zlin, Malá scéna, Mezi nebem a ženou, 2008
Zlín, Malá Scéna, Ornitlogie, 2008
Zlín, ZUŠ, Malá scéna, Večer pro Edgara, CP Divadelní Piknik Volyně 2017
Zlín, ZUŠ, Malá scéna, Večer pro Edgara, CP Divadelní Piknik Volyně 2017


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.