Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Na tahu, DS při MěKS

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2009
Působení: 200x, 201x, 202x
Divadlo Na tahu při MěKS
Od června 2009 pokračuje bývalý DS Tyl Červený Kostelec jako Divadlo Na tahu při MěKS Červený Kostelec - viz nové heslo.
Vedoucí a současně předsedou tohoto souboru je režisérka a herečka DS NA TAHU Marcela Kollertová, ředitelka KIS Hronov.



2009 - Ivan Kraus: VÍKEND, r. Marcela Kollertová. Účast na KP Červený Kostelec. Účast Erbenův Miletín. Účast na Klicperův Chlumec - ceny za pozoruhodné herecké i jiné výkony: Markéta Tomková za roli Slečny a Ladislav Jančík za návrh scény.

2009 - DS při MKS. Miroslav Horníček, Pavel Dostál, Richard Pogoda: DVA NA SMETIŠTI, r. Pavel Labík. Účast na KP Červený Kostelec. Účast na CPJH. Účast na Týnišťský divadelní podzim 2009. Účast na NP seniorů, Znojmo 2010.

2009 - premiéra 12. 12. - Jean Barbier: MÁ ŽENA SI VYŠLA, režie Jan Brož. Účast na KP Červený Kostelec 2010 - čestné uznání Marcele Kollertové za vytvoření postavy Stephanie a Mileně Langrové za vytvoření postavy Henrietty a cena Janě Jančíkové za režii a Zuzaně Nermuťové za roli Kláry. Účast na NP seniorů, Znojmo 2010.


2010 - Vlastimil Klepáček: PPAMĚTI AMOROVY, r. Vlastimil Klepáček. Účast na KP Červený Kostelec - čestné uznání Vlastimilu Klepáčkovi za autorský vklad, Richardu Bergmannovi a Nadě Eflerové za herecký výkon a Evě Bergmannové za kostýmy. Účast Erbenův Miletín. Účast na NP Jiráskův Hronov v doprovodném programu.

2010 - 11. prosince - premiéra hry Josefa Berana: AUT, v režii a úpravě Jany Jančíkové. Repríza v neděli 19. prosince 2010 a 13. ledna zájezd do Malých Svatoňovic. Účast na KP Červený Kostelec 2011 - čestné uznání souboru za zpracování společensky závažného tématu. Účast na Týnišťský divadelní podzim.Ú čast na NP seniorů, Miletín 2012.

2011 - 30. ledna - předpremiéra hry Vlastimila Klepáčka: DÍTĚ, PES A STARÝ HEREC NA JEVIŠTĚ NEPATŘÍ ANEB CYRANO v Malých Svatoňovicích, 5. února 2011 premiéra a 13. února repríza v Divadle J.K. Tyla V Červeném Kostelci. Režie LaBrKle ( Labík, Brož, Klepáček). Účast na KP v Lomnici n. Pop. 2011 - čestné uznání Janu Brožovi za postavu Lumíra Kosteleckého. Účast na Divadelní Erbenův Miletín. 29. 4. 2012 uvedeno v Činoherním klubu.Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov 2014.

2011 - Výtečníci. Účast na KP Svitavský Fanda, Svitavy - ocenění za pokus o vzpomínku na úspěšný muzikál z konce šedesátých let..

2012 - Vlastimil Klepáček: Krákorání na Krákorce aneb Jak se léčí strašidla, r. Vlastimil Klepáček. Účast na KP Červený Kostelec - čestné uznání Marcele Labíkové, Evě Bergmannové, Monice Folcové za kostýmy a Vlastimilu Klepáčkovi za herecký výkon v roli Hejkala Krákory. Účast na KP Dospělí dětem, Havlíčkův Brod. Účast na Týnišťský divadelní podzim.

2013 - J.K. Tyl: STRAKONICKÝ DUDÁK, r. Jan Brož. Účast na KP Červený Kostelec - čestné uznání Mileně Langrové za roli Rosavy a Jiřímu Kubinovi za roli Trnky.

2014 - Petr Strnad: SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTI, r. Jana Jančíková. Účast na KP Červený Kostelec - čestné uznání Marcele Labíkové za kostýmy a Mileně Hořejší za roli Marie a cena Janě Jančíkové za režii, Ladislavu Jančíkovi za scénu a souboru za ansámblové herectví a cena za inscenaci - nominace na KP Piknik Volyně. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně. Účast na Čechův divadelní podzim, Praha. Účast na přehlídce vyspělých DS, XLIII. Symposion.

2014, prem.12.4. - na motivy J. Vrchlického: NOC NA KARLŠTEJNĚ, r. Marcela Kollertová. Účast na KP Červený Kostelec 2015 - čestné uznání Markétě Bohunkové za herecký výkon v roli Alenky, Petru Máslovi v roli Petra, krále cyperského a Marcele Kollertové za návrh scény a režii a cena Janu Brožovi za herecký výkon v roli Karla. Účast na Voskovcova Sázava 2015 - cena za mužský herecký výkon Jiří Pošepný - purkrabí,
cena za mužský pěvecký výkon Petr Máslo - král Petr, cena souboru za scénu a výpravu, čestné uznání Renatě Středové-Šimkové a Tomášovi Rosovi za herecký výkon. Účast na Divadelní podzim, Libice nad Cidlinou 2016.

2015 - 150 let od založení divadelního spolku a 90 let od postavení Divadla J. K. Tyla. Byl vydán kalendář, proběhla výstava fotografií, konal se maškarní bál.

2015 - J. Voskovec, J. Werich: NEBE NA ZEMI, r. Vlastimil Klepáček. Účast na KP Červený Kostelec - čestné uznání Mileně Langrové za herecký výkon v roli Horácia a Nadě Eflerové v roli Scipia.

2015 - Vlastík Klepáček, člen souboru v Červeném Kostelci: Kuchařka a generál aneb Druhá míza. 6. 2. vystoupení v Havlíčkově Brodě v KD Ostrov - v cyklu amatérských divadel nazvaném Divadlo za oponou. Jde o autorskou komedii červenokosteleckého divadelníka a písmáka Vlastíka Klepáčka, kterou tento soubor už mnohokrát s úspěchem uvedl na českých ale i slovenských jevištích. Charakterizuje ji ve zkratce podtitul - komedie o ženě, která věděla, co chce a o muži, kterému ujel vlak.
„Autorský kousek Vlastimila Klepáčka je možná tou nejryzejší ukázkou toho, jak vypadá lidové divadlo. Razantní živelná komika, šťavnatá čeština a jistý starosvětský nádech, to vše dělá z Klepáčkovy inscenace ojedinělého pokračovatele tradic prvorepublikového kabaretu. Ke cti Klepáčkovi slouží také to, jak nechává na jevišti velký prostor své znamenité spoluhráčce Nadě Eflerové,“ napsal ve svém hodnocení inscenace divadelní kritik Michal Zahálka. Účast na CP seniorského divadla v České Třebové 2016.

2016 - Jiří Hubač: STARÁ DOBRÁ KAPELA, režie Jan Brož, v hlavních rolích čtyř abiturientů, kteří se setkali padesát let po maturitě, se představili Jiří Kubina, Pavel Labík, Pavel Zuzek a Rostislav Hejcman. Premiéra 3. března 2016. Dne 23.10.2016 uvedeno v Činoherním klubu - Činoherní klub uvádí. Účast na CP seniorského divadla v České Třebové. Účast na KP Červený Kostelec 2017 - ČU stislavu Hejcmanovi za roli Ády a Cena Jiřímu Kubinovi za roli Šány. ČU Janu Brožovi za režii. Účast na Erbenův divadelní podzim Miletín 2017.

2017 - Lillian Hellmanová ( překlad Anna Nováková): HODINA DĚTÍ, R. Jana JANČÍKOVÁ. Premiéra 7.ledna 2017. Účast na KP Červený Kostelec 2017. ČU Markétě Bohunkové za roli Agathy, Magdaleně Regnerové za roli Rosalie Wellsové, Ladislavu Jančíkovi za scénu, Haně Bergerové a kolektivu za kostýmy, Ceny Janě Jančíkové za dramaturgickou volbu, inscenace Hodina dětí, Pavlíně Škodové za roli Karen Wrightové, Emě Nermuťové za roli Mary Tilfordové.

2017 - NUDA Rtyně v Podkrkonoší – Nahodilé uskupení divadelních amatérů - Prosper Mérimée: KOČÁR, r. Vlastimil Klepáček. Premiéra 3. 2. 2017. Účast na KP Miletínské divadelní jaro 2017. ČU Vlastimilu Klepáčkovi za pokus o osobitý přístup ke zpracování klasické předlohy v inscenaci.

2017 - Neil Simon: BOSÉ NOHY V PARKU, r. Zdena Fabiánová. Premiéra 21. října. Hrají Jana Polášková, Tomáš Rosa, Helena Binterová, Jan Brož a Ivo Fanta. Účast na KP Červený Kostelec 2018, cena Heleně Binterové za herecký výkon v roli Helen a Janu Brožovi za herecký výkon v roli Velasca. Doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na Meziměstské divadelní hry, Meziměstí 2018. Účast na přehlídce vyspělých DS, XLVII. Symposion, Třebechovice 2018. Účast na CP Jiráskův Hronov 2019. Derniéra 7.12.2019.

2017 - Vlastimil Klepáček: ROBINSON DLABÁČEK, r. Vlastimil Klepáček. Premiéra 2.12.2017. Viz. Příloha - plakát. Účast na KP Červený Kostelec 2018, čestné uznání Marcele Najmanové za ztvárnění kozy.

2018 - Vasilij Sigarev, překlad: Tereza Krčálová: DETEKTOR LŽI, režie: Marcela Kollertová. Hrají: Markéta Bohunková, Petr Misík, Petr Máslo. Premiéra prosinec 2018. Účast na KP Červený Kostelec 2020. ČU Petrovi Misíkovi za herecký výkon v roli Borise.

2020 - Johann Nepomuk Nestroy, P. Labík, Z. Tesař: ŠÉF KONTRA VAGABUND, režie Pavel Labík. Premiéra 18. 1. 2020. Účast na KP Červený Kostelec. ČU souboru Na tahu za hudební nastudování inscenace, ČU Pavlovi Staňkovi za herecký výkon v roli Jiřího Floka, Viktorovi Polákovi za herecký výkon v roli Karla Nitky, Tomášovi Rosovi za herecký výkon v roli František Kliha, Pavlu Labíkovi za režii inscenace. Cena Pavlovi Labíkovi a Zdeňkovi Tesařovi za adaptaci textu inscenace. • 2. doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Divadelní Piknik, Volyně

2021 - čestné uznání Tomáši Rosovi za herecký výkon v roli Klihy. Účast na přehlídce vyspělých DS, L. Symposion, Třebechovice 2021.

2023 - David Lindsay-Abaire: Králičí nora, r. Jana Jančíková. Premiéra 19.11. 2022. Účast na KP Červený Kostelec - čestné uznání Janě Jančíkové za režii, Markétě Bohunkové za herecký výkon v roli Beccy, cena Mileně Langrové za herecký výkon v roli roli Nat.

2024 - P. Chicomolino: Don Q. a Děvka nebeská. Účast na KP Červený Kostelec - cena Vlastimilu Klepáčkovi za předlohu inscenace a za herecký výkon v roli Dona Quijota de la Mancha, čestné uznání Nadě Eflerové za herecký výkon v roli Markéty, Děvky nebeské.
Bibliografie:
BROŽ, Jan: Informace pro databázi ČAD, říjen 2009, únor 2011.

CÍSAŘ, Jan: Herecký Kostelec. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 34 - 37.

CÍSAŘ, Jan: Meze Hronova 2010. Amatérská scéna 2010, č. 5, s. 26 - 30.

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Dítě, pes a starý herec… Scena.cz – 1. kulturní portál, 26. 4. 2012, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=16583 (viz Texty)

RICHTER, Luděk: Dospělí (pro radost) dětem 2012 - Jak se léčí strašidla aneb Krákorání na Krákorce. AS 3/2012, s. 45-47. (viz Texty)

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Oslavy se vydařily a teď hurá do dalších stopadesáti let. AS 21.11.2015. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/clanek/oslavy-se-vydarily-a-ted-hura-do-dalsich-stopadesati-let-75dei.html

STROTZER, Milan: Faktografie 80. Jiráskova Hronova. Amatérská scéna 2010, č. 5, s. 17 - 25.

Související Ročníky přehlídek

Související www odkazy

Související Obrázky

Červený Kostelec, Divadlo na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří, 2011
Červený Kostelec, Divadlu na tahu, Má žena si vyšla, 2011
Červený Kostelec, Na tahu při MěKS, Aut, KP Červený Kostelec 2011
Červený Kostelec, Na tahu při MěKS, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří, KP Červený Kostelec 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Aut, NP seniorského divadla Miletín 2012
Červený Kostelec, Na tahu, Aut, NP seniorského divadla Miletín 2012
Červený Kostelec, Na tahu, Bosé nohy v parku, CP Jiráskův Hronov 2019
Červený Kostelec, Na tahu, Bosé nohy v parku, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Bosé nohy v parku, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Detektor lži, KP Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Detektor lži, KP Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý člověk na jeviště nepatří, 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011 , před oponou
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011 , proscenium
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011 , účinkující
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011 , výjev ze hry
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011 , výjev ze hry
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011 , výjev ze hry
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011, opona
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011, opona
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří...., předstvení na půdě zámečku Bischofstein, Bišík, Skály, 2011, účinkující
Červený Kostelec, Na tahu, Hodina dětí, KP Červený Kostelec 2017
Červený Kostelec, Na tahu, Hodina dětí, KP Červený Kostelec 2017
Červený Kostelec, Na tahu, Jak se léčí strašidla, KP Červený Kostelec 2012
Červený Kostelec, Na tahu, Králičí nora, KP Červený Kostelec 2023
Červený Kostelec, Na tahu, Králičí nora, KP Červený Kostelec 2023
Červený Kostelec, Na tahu, Má žena si vyšla, 2009
Červený Kostelec, Na tahu, Má žena si vyšla, 2009
Červený Kostelec, Na Tahu, Nebe na Zemi, KP Červený Kostelec 2015
Červený Kostelec, Na tahu, Noc na Karlštejně, KP Červený Kostelec 2015
Červený Kostelec, Na tahu, Noc na Karlštejně, KP Červený Kostelec 2015
Červený Kostelec, Na tahu, Paměti Amorovy, 2010
Červený Kostelec, Na tahu, Robinson Dlabáček, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Robinson Dlabáček, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Červený Kostelec, NA TAHU, Srdeční záležitosti, CP Divadelní Piknik Volyně 2014
Červený Kostelec, Na Tahu, Srdeční záležitosti, KP Červený Kostelec 2014
Červený Kostelec, Na tahu, Stará dobrá kapela, KP Červený Kostelec 2017
Červený Kostelec, Na tahu, Stará dobrá kapela, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, Na tahu, Stará dobrá kapela, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, Na tahu, Výtečníci, 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Výtečníci, 2011
Červený Kostelec, NUDA / Na tahu, Kuchařka a generál, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, NUDA / Na tahu, Kuchařka a generál, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, rozborové semináře, KP 2015
Červený Kostelec, Tyl, kostýmy Marcely Labíkové pro Goldoniho Lháře, 2005
Labík, Pavel, Červený Kostelec, Zlatý odznak J. K. Tyla, 2016


Související Alba

Související Výstavy

Mapa působení souboru - Na tahu, DS při MěKS

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Červený Kostelec, Na tahu, Má žena si vyšla, 2009
Červený Kostelec, Na tahu, Má žena si vyšla, 2009
Červený Kostelec, Divadlu na tahu, Má žena si vyšla, 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Paměti Amorovy, 2010
Červený Kostelec, Divadlo na tahu, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří, 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Dítě, pes a starý člověk na jeviště nepatří, 2011
Červený Kostelec, Na tahu při MěKS, Dítě, pes a starý herec na jeviště nepatří, KP Červený Kostelec 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Výtečníci, 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Výtečníci, 2011
Červený Kostelec, Na tahu při MěKS, Aut, KP Červený Kostelec 2011
Červený Kostelec, Na tahu, Aut, NP seniorského divadla Miletín 2012
Červený Kostelec, Na tahu, Aut, NP seniorského divadla Miletín 2012
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Červený Kostelec, Na tahu, Jak se léčí strašidla, KP Červený Kostelec 2012
Červený Kostelec, Na Tahu, Srdeční záležitosti, KP Červený Kostelec 2014
Červený Kostelec, NA TAHU, Srdeční záležitosti, CP Divadelní Piknik Volyně 2014
Červený Kostelec, Na Tahu, Nebe na Zemi, KP Červený Kostelec 2015
Červený Kostelec, Na tahu, Noc na Karlštejně, KP Červený Kostelec 2015
Červený Kostelec, Na tahu, Noc na Karlštejně, KP Červený Kostelec 2015
Červený Kostelec, NUDA / Na tahu, Kuchařka a generál, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, NUDA / Na tahu, Kuchařka a generál, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, Na tahu, Stará dobrá kapela, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, Na tahu, Stará dobrá kapela, NP seniorského divadla Česká Třebová 2016
Červený Kostelec, Na tahu, Stará dobrá kapela, KP Červený Kostelec 2017
Červený Kostelec, Na tahu, Hodina dětí, KP Červený Kostelec 2017
Červený Kostelec, Na tahu, Hodina dětí, KP Červený Kostelec 2017
Červený Kostelec, Na tahu, Robinson Dlabáček, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Robinson Dlabáček, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Bosé nohy v parku, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Bosé nohy v parku, KP Červený Kostelec 2018
Červený Kostelec, Na tahu, Bosé nohy v parku, CP Jiráskův Hronov 2019
Červený Kostelec, Na tahu, Detektor lži, KP Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Detektor lži, KP Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, Červený Kostelec 2020
Červený Kostelec, Na tahu, Šéf kontra vagabund, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Červený Kostelec, Na tahu, Králičí nora, KP Červený Kostelec 2023
Červený Kostelec, Na tahu, Králičí nora, KP Červený Kostelec 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.