Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: ŠAMU

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2001
Působení: 200x, 201x, 202x
Ochotnické divadlo v obci Štítina (1200 obyv.) má více než osmdesátiletou tradici.
2001 - se tu zformoval nový amatérský soubor nazvaný ŠAMU (Štítinská akademie múzických umění).
Od 2002 se podílí na KP Štivadlo.

2002 – Antonín Procházka: S tvojí dcerou ne. Režie Václav Benda. Účast na KP Štivadlo – nominace na CP KDP. Účast na CP KDP Vysoké nad Jizerou – čestné uznání Václavu Bendovi a Marii Dominikové za režii, cena Jaromíru Glabazňovi za roli Luboše. 2003 účast na Štramberské div. přehlídce – Cena diváků a cena Jaromíru Glabazňovi za mužský herecký výkon. 36 repríz.
2003 – Děti ze souboru ŠAMU Štítina na KP Štivadlo předvedly pohádku Jaromíra Sypala Z pekla štěstí a všechny bez výjimky získaly cenu mladých talentů. Navíc pak ještě čestné uznání za režii získala hned čtveřice režisérů pohádky: Oldřich Číž, Vladimíra Pěčonková, Marie Dominiková a Radim Tylšar.
2004 – Michail Sebastian: Bezejmenná hvězda. Režie Václav Benda. Účast na KP Štivadlo. "Rychlý sled komických i dramatických situací možná někdy narušuje dvojí obsazení některých rolí. Režisérovi Václavu Bendovi se lépe dařilo režijně zvládnout humorné scény, zatímco na propracování charakterů a vztahů neměl zřejmě dost času." Účast na Štramberské div. přehlídce.
2005 – Francis Veber: Blbec k večeři. Režie Ludmila Štědrá. Účast na KP Štivadlo – nominace na CP KDP, Vysoké nad Jizerou. Účast na CP KDP Vysoké nad Jizerou – cena Jaromíru Glabazňovi za roli Francoişe Pignona. Účast na Těškovické jaro.
2007 – Maurice Hennequin: Prolhaná Ketty. Účast Těškovické divadelní jaro 2007.
2009 – Jaromír Břehový: Otylka. Režie Václav Benda. Účast na Štramberské div. přehlídce.
2009 – František Koţík: Noci na Zvíkově. Účast na KP Štivadlo, Štítina.
2009 - ??? Účast na festivalu A proč ne, Odry.

2010 - Eric Assous: Příbuzné si nevybíráme. Režie Václav Benda. Účast na KP Štivadlo, Štítina – nominace na NP KDP. Účast na CP KDP ve Vysokém na Jizerou – čestné uznání Lukáši Vlčkovi za roli Davida, cena Ondřeji Bendovi za roli Yvana.
2011 – Eric Assous: Údržbář. Účast na KP Štivadlo, Štítina.
2012 – Robin Hawdon: Dokonalá svatba. Překlad Jan Šotkovský, režie Václav Benda. Účast na KP Štivadlo, Štítina. Účast na NP KDP, Vysoké nad Jizerou – čestné uznání Vladimíře Hagenové za roli Judy, cena Ondřeji Bendovi za roli Billa, cena Lukáši Vlčkovi za roli Toma, doporučení na CP JH. Účast na NP Pohárek SČDO, Velká Bystřice 2013 – host přehlídky. Účast na CP Jiráskův Hronov.
2013 – Ray Cooney: Rodina je základ státu. Režie Václav Benda. Účast na NP KDP Vysoké nad Jizerou – cena Ondřeji Bendovi za postavu Dr. Davida Mortimera, Lukáši Vlčkovi za postavu Dr. Huberta Bonneyho, Jarmile Baranové za postavu vrchní sestry, Václavu Bendovi za režii a souboru za inscenaci, nominace do programu Jiráskova Hronova 2014. Účast na KP Štivadlo, Štítina. Účast na CP Jiráskův Hronov 2014.
2014 – Antony Neilson: Lháři. Režie Ondřej Benda. Účast na KP Štivadlo, Štítina. Účast na NP KDP Vysoké nad Jizerou, čestné uznání Václavu Bendovi za roli Balthasara a cena Michaelovi Slanému za roli Gobbela, Tomáši Konečnému a Tomáši Halčkovi za scénu, Ondřeji Bendovi za úpravu a režii a souboru za inscenaci, nominace do programu Jiráskova Hronova 2015. Účast na CP JH 2015.
2014 – Eric Assous: Rodinné tajemství. Režie Jiří Zdrálek, scéna Tomáš Konečný a Lukáš Vlček, hudba Lukáš Pavelek. Účast na KP Štivadlo, Štítina – čestné uznání Jiřímu Zdrálkovi za roli Sylvaina a za režii.
2014 – Václav Benda: Malá klavíristka podvodnice. Účast na KP Štivadlo, Štítina.
2015 – Jaromír Břehový: Zátiší s loutnou. Režie Václav Benda. Premiéra 28. 2. 2015. Účast na KP Ostravské buchary – čestné uznání Václavu Bendovi za režii a Jarmile Baranové za roli Zoji. Účast na CP Pohárek SČDO, Velká Bystřice – host přehlídky.
2015 – Agatha Christie: Past na myši. Překlad Pavel Dominik, úprava a režie Ondřej Benda, scéna Tomáš Konečný, kostýmy Vladimíra Žáková. Premiéra 29. 3. 2015. Účast na Štivadlo, Štítina – čestné uznání Vladimíře Hagenové, Martině Hájkové a Kateřině Weihrichové za vnějškovou stylizaci postav, čestné uznání Michaelu Slanému za roli Gilese Ralstona, čestné uznání Ondřeji Bendovi za roli seržanta Trottera, čestné uznání Ondřeji Bendovi za režii, čestné uznání za inscenaci, cena Vladimíře Hagenové za roli Mollie Ralstonové, cena Václavu Bendovi za roli majora Metcalfa, cena Tomáši Konečnému za scénu. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou – čestné uznání Milanu Šťastnému za roli Gilese Ralstona a Ondřeji Bendovi za roli Seržanta Trottera a cena Vladimíře Hagenové za roli Mollie Ralstonové.
2016 – Kazimír Lupinec & Co: Upokojenkyně. Režie Ondřej a Václav Bendovi, scéna Václav Benda. Premiéra duben 2016. Účast na KP Štivadlo, Štítina – cena Václavu Bendovi za roli Vlastimila a souboru za inscenaci a čestné uznání Jarmile Baranové za roli Anny a souboru za dramaturgický výběr hry. Účast na KP Ostravské buchary 2017 – čestné uznání souboru za inscenaci, cena Václavu Bendovi za herecký výkon v roli Vlastimila Vrbičky a Ondřeji Bendovi za herecký výkon v roli Jaroslava Vrbičky – doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž.
2017 – Marc Camoletti: A do pyžam! Překlad Jaromír Janeček, režie Ondřej Benda, scéna Zdenka Tomková a Tomáš Konečný, kostýmy herci souboru a Vladimíra Žáková. Premiéra 27. 1. 2017. Účast na KP Štivadlo, Štítina – čestné uznání Ondřeji Bendovi za roli Bernarda, čestné uznání Petře Fialové za roli Jacqueline, čestné uznání Zdence Tomkové a Tomáši Konečnému za scénografii, čestné uznání Ondřeji Bendovi za režii, cena Lukáši Vlčkovi za roli Roberta, doporučení na prvním místě na CP KDP. Účast na KP Ostravské buchary 2018 – čestné uznání Tomáši Vlčkovi za herecký výkon v roli Roberta a cena souboru za kostýmy. Účast na Divadelní podzim, Hlučín.
2018 – Ray Cooney: 1 1=3 – Jeden a jedna jsou tři. Překlad Břetislav Hodek, režie a scéna Ondřej Benda. Účast na KP Štivadlo, Štítina – čestné uznání Vojtěchu Říčnému za roli Bobbyho Franklyna, čestné uznání Ondřeji Bendovi za roli detektiva seržanta Troughtona, cena Michaele Kupkové za roli Mary Brownové, cena Ondřeji Bendovi za režii, cena za inscenaci, nominace na NP KDP Vysoké nad Jizerou. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou – čestné uznání souboru za výtvarné řešení, cena za herecký výkon Michaele Kopkové v roli Mary Brownové a Ondřeji Bendovi v roli Johna Browna. Účast na Divadelní podzim, Hlučín.
2019 – Michaela Doležalová a Roman Vencl: Když se zhasne. Režie Václav Benda. Účast na KP Štivadlo, Štítina – čestné uznání Ondřeji Bendovi za roli Trevora, čestné uznání Lence Ferenz za roli Niny, cena Lukáši Vlčkovi za roli Artura.

2020 – Robert Anderson: Víš přece, že neslyším, když teče voda – dvě jednoaktovky: Stopy holubic a Já jsem Herbert. Překlad Marie Horská, režie Václav Benda (Stopy holubic) a Ondřej Benda (Já jsem Herbert), scéna Václav Benda. Účast na KP Štivadlo, Štítina – čestné uznání Michaele Kupkové za herecký výkon v roli Harriety, Lence Ferenz za herecký výkon v roli Jill, Jarmile Baranové za herecký výkon v roli Muriel a souboru za inscenaci, cena Václavu Bendovi za režii, Ondřeji Bendovi za herecký výkon v roli George a Václavu Bendovi za herecký výkon v roli Herberta – doporučení na Krakonošův divadelní podzim. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou odvolána – přehlídka je ZRUŠENA. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou 2021 - čestné uznání Ondřeji Bendovi za roli George a Evě Kodešové za roli Harriety a cena Jarmile Baranové a Václavu Bendovi za hereckou souhru, zvláštní cena ředitelky přehlídky Evě Kodešové za záskok.
2022 – Norm Foster: Fantastická žena. Překlad Martin Fahrner, režie Václav Benda. Premiéra 14. 4. 2022. Účast na KP Štivadlo, Štítina – cena Ondřeji Bendovi za roli Leona, cena Lukáši Vlčkovi za roli Billa, cena Lence Ferenz za roli Justiny, cena za scénu, cena Václavu Bendovi za režii, cena za divácky nejúspěšnější inscenaci, cena za inscenaci, doporučení na CP KDP ve Vysokém nad Jizerou. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou – čestné uznání Ondřeji Bendovi za roli Leona a Lukáši Vlčkovi za roli Billa, cena za nejlepší ženský herecký výkon Lence Ferenz za roli Justiny.
2023 - Allan a Barbara Paseovi: Proč muži neposlouchají a ženy neumějí číst v mapách. Komedie se zpěvy. Dramatizace Miroslav Hanuš, režie Ondřej Benda, scéna Tomáš Konečný a Ondřej Benda, choreografie Silvie Hříbková, Premiéra 19.4.2023. „Tajná zpráva: Včera 17.4.2023 v pozdních večerních až nočních hodinách proběhla generální zkouška nové hudební revue Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Na pódiu se v jednu chvíli potkalo 21 herců a muzikantů. Zároveň se zapojili 2 zvukaři, 1 osvětlovač a dvě nápovědy. Za celou historii ŠAMU, se nepotkal tak obrovský ansámbl v jediné inscenaci.“ (FB souboru) Účast na KP Štivadlo, Štítina – cena Tomáši Smetanovi za roli Estrogenu, cena Ondřeji Bendovi za roli Testosteronu, cena Monice Ševčíkové za roli Pfé, cena Silvii Hříbkové za choreografii, cena Patrikovi Kaveckému za aranžmá hudebního doprovodu inscenace, cena za inscenaci, nominace na CP KDP, Vysoké nad Jizerou.

2024 - Michel Clément: Ani o den dýl! Režie Ondřej Benda. Účinkují Tomáš Smetana, Lenka Ferenz a Ondřej Benda. Premiéra 6. 4. 2024 ve Víceúčelové hale Štítina.
Bibliografie:
CÍSAŘ, Jan: Vysoké 2002. Jenom festival komediálního divadla?. (KDP.) Amatérská scéna 2002, č. 6, , s. 3-7.

LAURIN, František: Cesty venkovského divadla a jeho mateřština. AS 2005, č. 6, s. 10-15.

LAURIN, František: Závěrečná zpráva KDP 2005, Větrník č. 9.

LAURIN, František: Závěrečné slovo poroty (KDP 2012) - Dokonalá svatba. Větrník č. 10, 21. 10. 2012.

MÜLLER, Václav: Blbec k večeři byl nejlepší. (Štivadlo 2005.) Amatérská scéna 2005, č. 4.

MÜLLER, Václav: ŠTIVADLO 2002 – MORAVSKOSLEZSKÁ PŘEHLÍDKA VENKOVSKÝCH DIVADELNÍCH SOUBORŮ. AS 2002, č. 3, s. 8-9.

MÜLLER, Václav: Štivadlo Štítina 2004. AS 2004, č.3, s. 47–48.

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Baví mě poskytnout lidem zážitek... AS 5.2.2016. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/rubrika/ze-zivota-souboru

ŠTÍTINA. Opavsko 2003, č. 8.

VRCHOVSKÝ, Ladislav: ŠTIVADLO VE ŠTÍTINĚ. Venkovské divadelní soubory bojovaly o postup na národní přehlídku. AS 2003, č. 3, s. 36.

VRCHOVSKÝ, Ladislav: Štivadlo 2009 zažilo Hildesheimera. Amatérská scéna 2009, č. 3, s. 36.

VRCHOVSKÝ, Ladislav: Štivadlo 2010 donutilo pokleknout starostu obce. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 50.

Bohatá fotodokumentace na FB souboru. Včetně zpravodajů KP Štivadlo, vydávaných pod názvem Slunečník.



info o souboru také na adrese
http://www.amaterskascena.cz/images/upload/clanky-prilohy/souboryweb2015-ufdmh.pdf

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

74922 Štítina, ŠAMU, Noci na Zvíkově, 2009
Štítina, Šamu, Blbec k večeři, NP KDP Vysoké nad Jizerou 2005
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, 2012
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, 2012
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, CP Jiráskův Hronov 2013
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, CP Jiráskův Hronov 2013
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, CP KDP Vysoké n. Jiz. 2012
Štítina, ŠAMU, Fantastická žena, CP Krakonošův divadelní podzim Vysoké n. Jiz. 2022
Štítina, ŠAMU, Fantastická žena, CP Krakonošův divadelní podzim Vysoké n. Jiz. 2022
Štítina, ŠAMU, Lháři, CP Jiráskův Hronov 2015
Štítina, ŠAMU, Lháři, CP Jiráskův Hronov 2015
Štítina, ŠAMU, Lháři, KDP Vysoké n. Jiz. 2014
Štítina, ŠAMU, Lháři, KDP Vysoké n. Jiz. 2014
Štítina, Šamu, Noci na Zvíkově, 2009
Štítina, ŠAMU, Past na myši, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2015
Štítina, ŠAMU, Past na myši, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2015
Štítina, ŠAMU, Příbuzné si nevybíráme, KDP 2010
Štítina, Šamu, Prolhaná Katty, 2007
Štítina, ŠAMU, Prolhaná Ketty, 2007
Štítina, ŠAMU, Prolhaná Ketty, 2007
Štítina, ŠAMU, Ray Cooney: 1 1=3, CP Krakonošův divadelní podzim 2018
Štítina, ŠAMU, Ray Cooney: 1 1=3, CP Krakonošův divadelní podzim 2018
Štítina, ŠAMU, Rodina je základ státu, CP Jiráskův Hronov 2014
Štítina, ŠAMU, Rodina je základ státu, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2013
Štítina, ŠAMU, Rodina je základ státu, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2013
Štítina, ŠAMU, S tvojí dcerou ne, 2002
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021


Mapa působení souboru - ŠAMU

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021
Štítina, ŠAMU, S tvojí dcerou ne, 2002
Štítina, Šamu, Blbec k večeři, NP KDP Vysoké nad Jizerou 2005
Štítina, Šamu, Prolhaná Katty, 2007
Štítina, ŠAMU, Prolhaná Ketty, 2007
Štítina, ŠAMU, Prolhaná Ketty, 2007
Štítina, ŠAMU, Příbuzné si nevybíráme, KDP 2010
74922 Štítina, ŠAMU, Noci na Zvíkově, 2009
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, 2012
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, 2012
Štítina, ŠAMU, Dokonalá svatba, CP KDP Vysoké n. Jiz. 2012
Štítina, ŠAMU, Rodina je základ státu, CP Jiráskův Hronov 2014
Štítina, ŠAMU, Rodina je základ státu, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2013
Štítina, ŠAMU, Rodina je základ státu, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2013
Štítina, ŠAMU, Lháři, KDP Vysoké n. Jiz. 2014
Štítina, ŠAMU, Lháři, KDP Vysoké n. Jiz. 2014
Štítina, ŠAMU, Lháři, CP Jiráskův Hronov 2015
Štítina, ŠAMU, Lháři, CP Jiráskův Hronov 2015
Štítina, ŠAMU, Past na myši, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2015
Štítina, ŠAMU, Past na myši, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2015
Štítina, ŠAMU, Ray Cooney: 1 1=3, CP Krakonošův divadelní podzim 2018
Štítina, ŠAMU, Ray Cooney: 1 1=3, CP Krakonošův divadelní podzim 2018
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021
Štítina, ŠAMU, Víš přece, že neslyším, když teče voda, CP KDP  2021


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.