Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: ZUŠ Na Střezině - stálá scéna Divadlo Jesličky / Divadlo Jesličky Josefa Tejkla / Black out / Dvě Anči / Klokan / Severovýchodní uskupení / Oskarky / ČERT

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1989
Působení: 198x, 199x, 200x, 201x, 202x
Divadlo Jesličky vzniklo jako stálá scéna ZUŠ Střezina v roce 1991. Za vznikem Jesliček stojí Josef Tejkl, jehož jméno dnes hrdě nesou.
Jesličky jsou repertoirovým divadlem, které nabízí několik titulů týdně – od české a světové klasiky až po autorská studentská představení. Neorientuje se pouze na klasickou činohru, ale také na divadlo poesie, experimentující divadlo, site specific, loutkové divadlo nebo divadlo hudební. Na repertoiru jsou komedie, ale také hry se závažnými tématy, adaptace literárních a filmových předloh, literárně-hudební pásma a montáže či výrazové, znakové divadlo.
Na jevišti Jesliček můžete vidět herce všech věkových kategorií, naturelů, zaměření, typů a charakterů, od vystudovaných profesionálů, přes velmi úspěšné amatéry po úplné nováčky.

1988
Divadelní soubor Lidové školy umění Hradec Králové, 100 členů, vedoucí Josef Tejkl.

Vyskočil v adaptaci P. Pawlovského: MALÝ ALENÁŠ. Účast na krajské přehlídce dětských divadelních souborů.
PŘÍŠERY - tematicky skloubená cvičení a hry, r. Ema Zámečníková,
L. Dvorský: SKÁKAVÁ PRINCEZNA, vedoucí Josef Tejkl, účast na KP DDS ve Vysokém Mýtě.

1989
při ZUŠ Na Střezině, které se říkalo Jesličky, protože sídlila v bývalé budově jeslí, vznikla malá scéna, jíž se také říkalo jesličky, stejně jako zpočátku skupinám-souborům ZUŠ, které na ní hrály.
DS Jesličky se každoročně obměňoval a rozkládal do různě nazývaných odnoží dle jednotlivých skupin a učitelů či vystupoval pod základním názvem Jesličky.
Vedle souborů vystupujících pod názvem Divadlo Jesličky pracovala řada pojmenovaných souborů, názvy jsou na začátku řádku před pomlčkou

Režiséry učitelé ZUŠ Josef Tejkl, Ema Zámečníková, Jana Portyková, Jan Dvořák, Alexandr Gregar.
Též loutkářské soubory Jesliček:
1990 DLS LŠU Na Střezině, ved. Irena Truhlářová, od 1991 vede Jiří Polehňa.


1989
Vlastislav - Jiří Polehňa: ČERVENÁ KARKULKA. Účast na KP Inspirace, Ústí nad Orlicí.
Vendelín - Alexandr Grin: NACHOVÉ PLACHTY, r. Markéta Bláhová, totemové loutky, KP Lomnická rolnička.

1990
Severovýchodní uskupení - L Bednář, J. Dvořák: KLAUNI? Účast na přehlídce Audimafor. Účast na KP Inspirace, Ústí nad Orlicí. Účast na ŠP. Účast na Rampa, Praha.
Pavel Žatečka, J. Tejkl: VÝLET DO ALP. Účast na KP Inspirace, Ústí nad Orlicí.
Vendelín - Alois Jirásek, J. Polehňa , M. Bláhová: O RYTÍŘI BRUNCVÍKOVI ANEB KTERAK NÁROD ČESKÝ LVA DO ERBU DOSTAL. Účast na loutkářské přehlídce O cenu Mateje Kopeckého, Libčany 1989, KP v Lomnici nad Popelkou 1990, Cena Romanu Markovi za mimořádný loutkoherecký výkon. Účast na přehlídce Audimafor. Účast na KP Inspirace, Ústí nad Orlicí.

1991
kolektiv dětí: UF A OF a drobné výstupy, ved. Irena Truhlářová. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové.
František Lazecký na motivy lidové poezie – Irena Truhlářová: JAK SE ZVÍŘÁTKA STĚHOVALA DO AMERIKY;
Zita Sündermannová – Irena Truhlářová: DVA HROŠÍCI. Účast na NP Dětské divadelní léto, Prachatice.
Oskar Wilde: SOBECKÝ OBR, r. Ema Zámečníková. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí – postup Prachatice, JH. Účast na divadelním festivalu Jičín - město pohádek. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové.
Cesty milosti – Otakar Březina, J. Tejkl: PTÁCI NA ODSTŘEL, r. Josef Tejkl. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové 1991. Účast NP WP 1991.

1992
Cesty milosti - Bernost de Gasztold: MODLITBY Z ARCHY, r. Josef Tejkl. Účast na KP Audimafor 1992, Turnov. Účast na open programu CP WP 1992. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové.
Pepa Veselý - Hubert Krejčí: HADRÁŘOVA CÉRA, r. Jana Portyková. Účast na KP Audimafor 1992, Turnov. Účast na open programu CP WP 1992.
Pepa Veselý - H. Krejčí: STRAŠLIVÁ ZKÁZA RODINY PRŮVODCE PO SOPCE aneb Strašlivá odplata lehkomyslným labužníkům. Účast na KP Audimafor 1992, Turnov.
Karel Čapek: POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE, r. Ema Zámečníková. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí.
H. Ch. Anderesen: CÍNOVÝ VOJÁČEK, r. Ema Zámečníková. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí.
Jan Werich: LAKOMÁ BARKA, r. Ema Zámečníková. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí – doporučení NP Prachatice. Účast na divadelním festivalu Jičín - město pohádek. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové.
Woody Allen: POSTAVA KUGELMASSE; V. K. Klicpera: ROHOVÍN ČTVERROHÝ; D. Martinovský: ANGLIE - ocenění za kolektivní tvořivost. Účast na KP Audimafor, Turnov. 1993 - ZUŠ Na Střezině. Účast na divadelním festivalu Jičín - město pohádek.

1993
Aťsi - JENOVÉFA, KNĚŽNA Z BRABANTU, na motivy lid. Loutkářů Jiří Polehňa. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí – doporučení na NP Prachatice - účast. Účast na KP loutky – doporučení na LCH. Účast Inspirace, Hradec Králové
J. Kahoun, J. Polehňa: PŠTROSÍK JE KRÁL; POVÍDAVÁ RYBIČKA, r. Jiří Polehňa. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí – doporučení na NP Prachatice. Účast KP loutky HK – doporučení na LCH – účast.
Goscini-Sempe: MIKULÁŠOVY PATÁLIE, r. Ema Zámečníková. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí.
František Hrubín: ZVÍŘÁTKA A LOUPEŽNÍCÍ, r. Ema Zámečníková. Účast KP Děti dětem Ústí nad Orlicí.
Hans Arp: ZRALÍ K VYSTOUPENÍ, r. Jana Portyková. Účast též na NP LCH a na Přelet, Praha.
Balzac - Tejkl: SUCCUBUS ANEB BĚS SVIŇAVÝ ŽENSKÝ. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové a na CP ŠP.
Cesty milosti – Václavové Rosové: ROSENÍ, r. Josef Tejkl. Účast na NP WP. Účast na KP loutky 1995. Účast na KP Inspirace, Hradec Králové.
Woody Allen: KDYBY IMPRESIONISTÉ BYLI DENTISTY, r. Jan Dvořák. Účast KP WP Účast na KP Inspirace, Hradec Králové, účast na NP ŠP.
Cesty milosti - Hašek: VÝSTUP NA MOASERNSPITZE, r. Josef Tejkl.
Cesty milosti - Saki: LOUISA, r. Josef Tejkl.

1994
Hradecká pětka - Jan Rejžek: JAMM V TAKŘKA RODNÉM MĚSTĚ, r. Jan Dvořák. Účast na KP WP - CP WP 1994.
Hradecká pětka – francouzská galantní poezie v přebásnění R. Krátkého: KRÁTKÉ, SPROSTÉ, ALE PĚKNÉ, r. Jan Dvořák. Účast na KP WP - CP WP 1994.
Jaroslav Hašek: CHI–VA PIANO, VA SANO, r. Josef Tejkl. Účast na KP WP - CP WP 1994.
Alois Mrštík – Vilém Mrštík – Ema Zámečníková: NĚCO Z MARYŠI PRO JEDNOU HEREČKU A HOUSLE, r. Ema Zámečníková. Účast v Open programu CP WP 1994. Účast na KP Setkání příznivců mladého divadla, Vamberk 1994. Účast NP JH.
6. ročník – Karel Poláček, Ema Zámečníková: NAPADLO HODNĚ SNĚHU, r. Ema Zámečníková. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1994 – nominace MP Dětská scéna Ústí nad Orlicí. Účast NP WP 1995. Účast NP JH.
6. ročník – J. Žák, E. Zámečníková: SCHOLA LUDUS, r. Ema Zámečníková. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1994.
6. ročník – lidová balada UTONULÁ, r. Ema Zámečníková. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1994.
Karel Poláček: DOKTOR MUNORY, scénář a režie Josef Tejkl. Účast na KP Setkání příznivců mladého divadla, Vamberk 1994 – postup na ŠP.
Aťsi – V. Cibulka: KRÁL HAVRANŮ, r. Jiří Polehňa. Účast na KP loutky 1994. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1994.
Aťsi – C. Cibulka, Z. Tesař: TŘESKY PLESKY, r. Jiří Polehňa. Účast na KP loutky 1994. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1994.
Rapl – K. Šefrna: O PRINCEZNĚ A DĚDEČKOVI, SE KTERÝM BYLA LEGRACE, r. Jiří Polehňa. Účast na KP loutky 1994. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1994.
Dva – lidový loutkář: ZABITÁ SMRT, r. Jiří Polehňa. Účast na KP loutky 1994.
Karel Poláček: O POSAZENÍ KLOBOUKU, scénář a režie Josef Tejkl. Účast na KP loutky 1994 – doporučení na LCH - účast. JH.
E. Hemingway, Zdeněk Vrága: STAŘEC A MOŘE. Dramatizace Zdeněk Vrága. Premiéra 4.2.1994.
CO ZBYLO Z MAM´ZELLE NITOUCHE (text Meilhac, Nový, Dvořák, hudba Hervé, Šána, Pešek), režie Jan Dvořák. Premiéra 22.4. 1994. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996.

1995
HOUBY TADY NEROSTE (hraní s verši J. Hanzlíka), r. Ema Zámečníková. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1995 – doporučení na CP Dětská scéna.
K. J. Erben, E. Zámečníková a kol.: SNĚHURKA, r. Ema Zámečníková. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1995.
Betty McDonaldová, Ema Zámečníková: POSÍLÁM K VÁM IMOGENU, r. Ema Zámečníková.
Oskar Wilde: SLAVÍK A RŮŽE, r. Jiří Polehňa. Účast na KP mladého a netradičního divadla, Vamberk 1995. Účast na KP loutky 1995.
P.H.Cami: KLEŠTĚNEC Z PRALESA, r. Jiří Polehňa. Účast na KP mladého a netradičního divadla, Vamberk 1995.
Aťsi – Ivan vyskočil: MALÝ ALENÁŠ, r. Jiří Polehňa. Účast na KP loutky 1995 – doporučení na LCH - účast.
Lidové pohádky RUSKÉ POHÁDKY, úprava a režie Josef Tejkl. Účast na KP loutky 1995 - doporučení na CP LCH.
Markéta Miláčková, Josef Tejkl: BÝT HARANTEM, r. Josef Tejkl. Účast na KP loutky 1995.
Josef Tejkl: CESTA Z HLÍNY DO HLÍNY, r. Antonín Fendrych. Účast na KP mladého a netradičního divadla, Vamberk 1995.
J. Weiss: SEN KRISTINY BOJAROVÉ, r. Jana Portyková. Účast na KP mladého a netradičního divadla, Vamberk 1995 – doporučení na ŠP.
William Shakespeare (tři úryvky ze hry Sen noci svatojánské): ...ŠEJKSPÍR..., r. Ema Zámečníková. Účast na KP mladého a netradičního divadla, Vamberk 1995 – doporučení na ŠP. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1995 - účast na CP Dětská scéna Ústí n. Orl., CP Jiráskův Hronov, FEMAD Libice n. C.
STŘEDOVĚKÝ MILOSTNÝ PŘÍBĚH O DESETI OBRAZECH. Podle povídky M. Twaina volně zdramatizovala Ema Zámečníková, r. Ema Zámečníková. Premiéra 19.10.1995. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1996.
Bifule - Ladislav Smoček: PODIVNÉ ODPOLEDNE DR. ZVONKA BURKEHO, r. J. Polehňa. Účast Faustování 1995. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996. Účast na KP loutky – doporučení na LCH 1996 – účast.

1996
Anton Pavlovič Čechov: PAVILÓN Č. 6, r. Josef Tejkl. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996. Účast na CP Divadelní Třebíč, NP JH. Účast Štronzo 1997.
V. K. Klicpera: WESELOHRA NA MOST, scénář a režie Alexandr Gregar. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996. Účast na CP Divadelní Třebíč, NP JH.
Jana Portyková: MUZEUM VOSKOVÝCH FIGURIN, r. Jana Portyková. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996.
OPEVNĚNÉ VOUSY, na motivy japonských textů scénář a režie Jana Portyková. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996.
Stephen Leacock: ACH! ANEB KTERAK CHUDÁ SIROTA KE SVÉMU ŠTĚSTÍ PŘIŠLA, r. Jan Dvořák. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996 – doporučení na ŠP.
A.P. Čechov (Ze zápisků prchlivého člověka): PRCHLIVEC, r. Josef Tejkl. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996 – doporučení na ŠP. Účast na KP WP.
René Levinský: ZIMA, r. Ema Zámečníková. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996.
Woody Allen: KORESPONDENCE COSSAGE – VARDEBEDIEN. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996.
Jean Cocteau: SVATEBČANÉ NA EIFELCE, r. Jana Portyková. Účast na KP činoherního a mladého divadla, Vamberk 1996 – doporučení na ŠP.
„a jiní čtvernožci“ - CO CHTÍT OD ŽIVOTA… (z díla Jana Vodňanského), r. Josef Tejkl. Účast KP WP 96.
Ema Zámečníková s použitím veršů J. Kainara: ZLATOVLÁSKA. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1996.
Zápalky – M. Mašatová, J. Polehňa: TŘI POHÁDKY O JEDNOM DRAKOVI, r. Jiří Polehňa. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů v Ústí nad Orlicí 1996.
Aťsi – J. Ipeser, D. Weissová: PUSTÝ LES, r. Jiří Polehňa. Účast KP loutky 97.
T. Wiliams: DESÁTÝ SRPEN, r. Vlastimil Pešek.
Tlapky – Pavlík: TŘI SNĚHULÁCI, r. Jiří Polehňa.
Viktor Dyk: MILÁ SEDMI LOUPEŽNÍKŮ, r. Ema Zámečníková. Účast na KP Divadelní Úpice 97– doporučení na ŠP. Účast CP WP, Laureát a Cena diváků. Účast NP JH 97.

1997
K. Houba, P. Pešek: ČEKÁRNA, r. Pavel Pešek. Účast na KP Divadelní Úpice 97 – doporučení na ŠP.
H. E. Bates: J. Dvořák: POUPATA ROZKVÉTAJÍ I ODKVÉTAJÍ V MÁJI, r. Jan Dvořák. Účast na KP Divadelní Úpice – doporučení na ŠP.
KOMÉDIA FINÍTA! aneb commedia dell arte, r. Jan Dvořák. Účast na KP Divadelní Úpice 97.
A.Nikolajev: TABÁK A SŮL, r. Jana Portyková. Individuální vystoupení Ilony Semrádové. Účast na KP Divadelní Úpice 97.
Bifule – J. Schmoranz: ZAČAROVANÝ LES, r. Jiří Polehňa. Účast KP loutky 97.
Bifule – A.S. Puškin, J. Polehňa: Ó, DONE CHUANE, r. Jiří Polehňa. Účast KP loutky 97.
JUANE, JUANE… Podle Moliéra napsala a režie Ema Zámečníková. Účast Inspirace 98.
A. Averčenko: BEREGOV – Vzlet a pád. Scénář a režie Josef Tejkl. Účast na KP Červený Kostelec 1998. Nominace na NP Divadelní Třebíč.
JOHN GAY a dal.: MACHEATH K. SUPERSTAR ANEB ŽEBRÁCKÁ OPERA. Scénář a režie Alexandr Gregar. Účast na Divadelní Třebíči, nominace a účast na JH 97. Účast na přehlídce vyspělých DS, XXVI. Symposion, Třebechovice.
K.H. Borovský: KTERAK NA RUSI O BOHA PŘIŠLI (Křest svatého Vladimíra), r. Ema Zámečníková. Účast Štronzo 1997. Účast Hradec Králové, KP Dětská scéna 1998. Účast Divadelní Úpice 99.
Z poezie Ernsta Jandla: HOUBY TADY NEROSTE, r. Ema Zámečníková. Účast Štronzo 1997. Účast Hradec Králové, KP Dětská scéna 1998.
VLASTNÍM PŘIČINĚNÍM - Účast Štronzo 1997.
Aťsi - P. H. Cami - Polehňa: KŘÍŽOVÁ VÝPRAVA, KP loutky HK, LCH.

1998
Jiří Havel: ČLOVĚČE, NEMRAČ SE. Účast KP Dětská scéna Ústí nad Orlicí 1998.
Daphné du Maurier – Vlastimil Pešek: MODRÉ ČOČKY, r. Pavel Pešek. Účast na KP Divadelní Úpice 98 – doporučení na ŠP.
Aťsi – BLEŠÍ CIRKUS PEPE. R. Jiří Polehňa. Účast na KP loutky HK 98 – Bleší cirkus doporučen na LCH.
Jan Dvořák. ILUSTROVANÉ STARÉ POVĚSTI ČESKÉ ANEB KTERAK KAŠPÁREK DO TOHO ŠLÁPL, r. Jan Dvořák. Účast na KP loutky 98.
Zápalky – KURANTO A ŠPADOLÍNO, v úpravě a režii J. Polehni. Účast na KP loutky 98.
Jana Šimková – starý německý švank DOBRODRUŽSTVÍ PANÍ ANEŽKY, r. E. Zámečníková. Účast na KP loutky 98 – doporučení na LCH.
OCITÁM SE V PEŘEJÍCH PA (čínská lyrika ze 7. století), r. Ema Zámečníková. Účast KP WP - CP WP.
D. Charms: JELIZAVETA BAM, režie Ema Zámečníková. Účast Inspirace 98.Účast na ŠP 98.
ZE STARÉ DOBRÉ ANGLIE. Účast Štronzo.
1998 - dvě melodramata na verše Fráni Šrámka. Šrámkova Sobotka.

1999
Vydohleděno – Hašek, Langer, Drobílek, Drtina, Portyková: VĚTRNÝ MLYNÁŘ A JEHO DCERA. Účast KP loutky – LCH, účast Štronzo, Faustování.
Konstanty Ildefons Galczynski: DIVADÉLKO ZELENÁ HUSA MÁ ČEST PŘEDVÉST, r. Ema Zámečníková. Účast na KP Divadelní Úpice 98
MASKA ČERVENÉ SMRTI, na motivy E. A. Poa E. Zámečníková. Účast na KP Divadelní Úpice 98 doporučení na ŠP.
Emílie Zámečníková podle předlohy Edward Lear: Velká kniha nesmyslů (přel. Antonín Přidal) POPLETOVÉ, r. Emílie Zámečníková. Účast na KP Divadelní Úpice 98. účast na NP Dětská scéna v Zábřehu jako inspirativní představení. Účast na KP WP – doporučení na NP WP.
Emílie Zámečníková podle předlohy F. L. Čelakovský Ohlas písní ruských: OPUŠTĚNÁ, rež. Emílie Zámečníková, účast na NP Dětská scéna v Zábřehu.
P. G. Wodehouse: UVOLNĚNÉ ODPOLEDNE STRÝČKA FREDA, r. Jan Dvořák. Účast Štronzo 1999, účast na NP jednoaktovek v Holicích 2000.
Ruští klasikové: RUSKÉ LÁSKY, r. Josef Tejkl. Účast na KP Červený Kostelec 1999.
Tlapky – V. Cinybulk: OSTROV SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ; P. Groves: CECIL BRUM A JEHO DŮM; STRAKA. Úprava a režie Jiří Polehňa. Účast na KP loutky 1999.
Bifule – Jiří Jelínek: BIO DEZILUZION, režie Jiří Jelínek. Účast na KP loutky 1999 – doporučení na LCH - účast.
NEZPĚVY SLADKÉ FRANCIE, předloha: Zpěvy sladké Francie, scénář a režie Emílie Zámečníková. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů Ústí nad Orlicí 1999 - účast na NP Dětská scéna v Zábřehu.
přípravný ročník II. cyklu - režie a sestavil Alexandr Gregar: SVATEBNÍ KOŠILE ( HOLOUBEK bez postupu). Předloha: Karel Jaromír Erben: Kytice. Účast na KP dětských div., loutk. a recitačních souborů Ústí nad Orlicí 1999 - účast na NP Dětská scéna v Zábřehu, účast na CP LCH, účast na NP JH.
Vragouni – ze sborníku Karla Lužana: VIVAT ACADEMIA NEB VESELÁ HODINKA, r. Jan Dvořák. Účast na KP WP.
Senior klub - Aldo Nicolai: PODZIMNÍ KONCERT aneb Až se zima zeptá, nebudu se bát. Režie Alexandr Gregar, v hlavních rolích Alexandr Gregar, Rudolf Faltejsek, Jarmila Faltejsková. Premiéra 3. května 1999 v Divadle Jesličky. Účast na přehlídce vyspělých DS, XXVIII. Symposion, Třebechovice. Účast na KP Červený Kostelec 2000, cena Rudolf Faltejsek za roli Silvestra, Alexandr Gregar za úpravu textu a dramaturgicko-režijní koncepci hry. Účast na CP Divadelní Třebíč 2000, cena Rudolfu Faltejskovi za roli Silvestra Boccacia, Senior klubu Divadla Jesličky Hradec Králové za inscenaci hry Aldo Nicolaie Podzimní koncert (Tři na lavičce), doporučení programové radě 70. Jiráskova Hronova 2000 na 1. místě. Účast JH 2000. Účast NP seniorů Znojmo 2000. Účast Slovensko, Martin, Scénická žatva Účast - Štronzo Moravská Třebová - přehlídka jednoaktovek. Celkem 35 repríz.
Vladislav Vančura: ROZMARNÉ LÉTO ANEB MALÉ SCÉNICKÉ LEPORELO. Úprava a režie Jan Dvořák. Premiéra 22.4. 1999. Účast na KP Červený Kostelec 2000.
Z. Vrága, BLÁZNŮV DENÍK. Účast Štronzo.
1999 -

2000
Radoslav Nenadál: HODINKA PRAVDY V ÚSTAVU OCCIDENTÁLNÍCH LITERATUR, r. Josef Tejkl. Účast KP WP 2000. Účast Štronzo.
R. Fulgham: SOUSEDKA A PAVOUK, r. Ema Zámečníková. Účast KP WP 2000.
Jiří Suchý: O NESMÍŘENÍ, r. Ema Zámečníková. Účast KP WP 2000.
Nizámí: PŘÍBĚH PANICE, r. Ema Zámečníková. Účast KP WP 2000.
Eva Sychrová - Ernst Jandl: NĚMECKÁ BÁSEŇ, r. Ema Zámečníková. Nominace na WP. Účast na Divadelní Úpice 2000.
Pech – KOŤÁTKO A PENTLIČKA, režie Jiří Polehňa, hraje Z. Pecha. Účast na KP loutky 2000.
Bifule – J. Foglar: RYCHLÉ ŠÍPY, úprava a režie Jiří Jelínek a Kamil Bělohlávek. Účast na KP loutky 2000 - doporučení na LCH.
Bifule – JO. Wilde: OSKARKY, úprava a režie Jiří Jelínek a Z. Krausová. Účast na KP loutky 2000 – doporučení na LCH.
Josef Tejkl podle archivních materiálů: PTÁCI NA ODSTŘEL, r. Josef Tejkl. Účast Divadelní Úpice 2000 - doporučen k postupu na Šrámkův Písek na 3. místě.
ŽENY BOŽENY, scénář a režie Ema Zámečníková. Premiéra 15. Května 2000.
K. Poláček-J. Dvořák: NAŠINEC PATŘÍ DO KAVÁRNY, r. Jan Dvořák. Účast Štronzo.
Klobouček - O HASICÍM PŘÍSTROJI, r. Jarmila Opatová. Účast na Regionální přehlídce dětských divadelních, loutkářských a recitačních souborů Hradec Králové.

2001
tři bajky Pavla Trauba: ZUBZAOKO. Režie kolektiv, supervize Antonín Fendrych. Účast na KP WP 2001.
Mirka Venclová - Jiří Žáček: O NEPOŘÁDNÉM KŘEČKOVI. Úprava a režie Jolana Brannyová. Účast na KP loutky HK 2001 – doporučení na LCH. Účast Štronzo. Účast na NP Divadlo jednoho herce Kaznějov 2001.
Bifule – 3 X STÍNOHRA. Režie Jiří Polehňa. Účast na KP loutky HK 2001.
Bifule – Lada, Pehr, Polehňa: BUDULÍNEK Č. 3. Úprava a režie Jiří Polehňa. Účast na KP loutky HK 2001 – doporučení na LCH - účast.
Fridrich Feld: KOČKA, KTERÁ MLUVILA VŠEMI JAZYKY SVĚTA. Dramatizace a režie Josef Tejkl. Účast na KP loutky HK 2001.
Roztomilí andílci – Carlo Goldoni: ZVĚDAVKY A TREPERENDY NA LAGUNĚ A LECKDE JINDE. Režie Jan Dvořák. Účast na KP Červený Kostelec 2002.
Dospělá embrya – ZASTAVENÍ ZAKÁZÁNO, PARKOVÁNÍ POVOLENO, s využitím veršů Josefa Hiršala. Režie Jan Dvořák. Účast na KP Divadelní Úpice 2001 – doporučení na CP Šrámkův Písek - účast. Účast na KP WP 2001 – doporučení na CP WP – účast.
Adolf Hoffmeister: PARK. Režie Ema Zámečníková. Účast na KP Divadelní Úpice 2001 – doporučení na CP Šrámkův Písek
Walt Whitman: CHVÍLE PŘIROZENOSTI. Režie Ema Zámečníková. Účast na KP WP 2001 – nominace na CP WP – účast.

2002
KÁJA - H. Ch. Andersen: PRINCEZNA NA HRÁŠKU, úprava a režie: Jiří Polehňa. Účast KP loutky, Hradec Králové. Účast Semilský paroháč.
Zdeněk Jirotka, Jan Dvořák: BYL JEDNOU JEDEN SATURNIN. Skoropohádková retromozaika pro ty, co mají raději dobrou pohodu v hrsti než veliké umění na střeše. Hudební a výtvarné zpracování: Monika Janáková. Sestavil: Jan Dvořák. Premiéra: 21. 2. 2002. Účast na KP Červený Kostelec 2003 – cena Janu Dvořákovi za jevištní adaptaci textu Z. Jirotky Saturnin. Účast Semilský paroháč. Účast Modrý kocour, Turnov.
3. roč. II. cyklu - Prosper Merimeé, Henri Meilhac, Ludovic Halevy, hudba Georges Bizet, překlad Eliška Krásnohorská: CARMEN, dramaturgie a režie, scéna, kostýmy, loutky: Jolana Brannyová. Premiéra: 21. 2. 2002. Účast na přehlídce Audimafor 2002. Účast ObP loutky, Hradec Králové.
Jevgenij Švarc: DRAK, scénář s použitím překladu Evy Sgalové a režie: Ema Zámečníková. Premiéra 4. 3. 2002. Účast na KP Červený Kostelec 2002. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2002, doporučení k postupu na 1. místě. Účast NP ŠP.
TYGR, MNICH A ŠAKAL, STROM, KRÁVA A CESTA A MIRKA. Indická pohádka. Režie a hudba Jolana Brannyová, scénografie Mirka Venclová. Hraje Mirka Venclová. Účast ObP loutky, Hradec Králové, doporučeno na Faustování. Účast na KP Dospělí dětem, Havlíčkův Brod. Účast na Faustování 2001.
3. roč. LDO ZUŠ - r. Ema Zámečníková: JAK SE CHTĚL OŽENIT YANGY BANGY BOU, pásmo nesmyslových příběhů Edwarda Leara v překladu A. Přidala. Účast na KP DS Hradec Králové 2002.
POHÁDKA O NEPOŘÁDNÉM KŘEČKOVI, Účast na KP Dospělí dětem, Havlíčkův Brod.
Jan Werich: TŘI SESTRY A JEDEN PRSTEN na motivy stejnojmenné pohádky Jana Wericha kolektiv souboru. Režie Ema Zámečníková. Hudba Radek Škeřík. Scéna, kostýmy, loutky Zuzka Vítková. Premiéra 18.srpna 2002. Účast na KP Audimafor 2003, doporučení na Náchodskou prima sezónu 2003. Účast na KP Červený Kostelec 2003.
Dospělá embrya – MUŽ A SMRT. VŠICHNI ČEKALI NĚCO JINÉHO!, jevištní vydání nejlepšího středoevropského časopisu, sestavené z příspěvků, které vyšly (nebo alespoň vyjít mohly) v časopisu……………! Režie Jan Dvořák. Premiéra: 22. 3. 2002. Účast na KP Audimafor 2002.
Záchvat - N. I. Petuchov: NADĚŽDA. Úprava a režie: Jiří Polehňa. Účast na KP loutky HK 2002 - Cena za výtvarné pojetí loutek a práci s nimi.
P. Ovidius Naso: SLZY HEROIN. Úprava a režie Ema Zámečníková. Účast na KP WP 2002.

2003
ŽE BY SE(N)? Autorské představení studentů Emy Zámečníkové. Režie Ema Zámečníková. Hudba ze současných šlágrů vybral a hraje Marek Poslt. Premiéra: 21. února 2003 Divadlo Jesličky. Účast na KP Audimafor 2003. Nominace na Náchodskou prima sezónu 2003 - cena za divadelní uchopení mediální současnosti. Účast na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla - ocenění Emě Zámečníkové za divadelní uchopení mediální současnosti.
G. Boccaccio, E. Zámečníková: NĚCO MÁLO Z DEKAMERONU. Režie Ema Zámečníková. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2004. Nominace na NP Náchodská prima sezóna. Cena Kristýně Matějové a Martinu Škeříkovi za milostný duet v rolích Mladé vdovy a Rinalda d´Asti. Účast na Náchodská Prima sezóna a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla 2004 - ocenění souboru za jevištní realizaci a noblesní herectví - doporučení na Jiráskův Hronov.
Wendy Cope: ZATRACENÝ CHLAPI. Beatnická poezie. Režie Ema Zámečníková. Účast na KP AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2004. Doporučení na NP Náchodská prima sezóna na 2. místě. Cena Emě Zámečníkové za režijní vedení v inscenacích Něco málo z Dekameronu a Zatracený chlapi. Účast na NP Náchodská prima sezóna 2004 a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla 2004 - cena souboru za inscenaci - nominace na Jiráskův Hronov 2004.
Dospělá embrya - Gustav Meyrink, Jan Dvořák: PRAHA – ANI NE TAK MAGICKÁ, JAKO SPÍŠ KOMICKÁ. Scénář a režie: Jan Dvořák, Monika Janáková. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2003 – nominace na CP Šrámkův Písek 2003 – účast.
VŠUDE DOBŘE, TAK CO TADY ANEB ŽHAVÁ ŽŇOVÁ FRAŠKA (Jan Dvořák). Účast KP Štronzo.
Tennesse Williams a kolektiv divadla Jesličky: VZPOMÍNKA NA DÍVKU ZE SKLA, r. Ema Zámečníková. Nominace na Wolkrův Prostějov.
Druhák - Phil Coe: VÍTR Z APALAČSKÝCH HOR. Překlad, úprava a režie: Jiří Polehňa. Účast na KP loutky HK 2003. Doporučení na LCH. Účast na přehlídce Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2005. Nominace na Prima sezónu Náchod. Účast na LCH 2003 – ČU Jiřímu Polehňovi za výtvarné řešení. Účast na Náchodská Prima sezóna 2005 a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla 2005.
Záchvat - NA STROPĚ, text a režie Jiří Polehňa, účast KP loutky HK, doporučení LCH – účast.
Josef Štefan Kubín: ČERTOVA NEVĚSTA. Scéna a loutky: kolektiv spolupráce Zuzka Vítková. Scénář Ema Zámečníková a kolektiv, režie Ema Zámečníková. Účast na KP loutky HK 2003. Účast na KP Dětská scéna HK 2003 – doporučení na CP Dětská scéna - účast.
Jeden Eda - R. Kipling: PROČ MAJÍ SLONI CHOBOT. Mirka Venclová pod pedagogickým vedením Jolany Brannyové. Účast na KP loutky HK 2003. Doporučení na LCH – účast.
Dospělá embrya – Lenka Košťáková: KŮZLÁTKA. Režie: Jan Dvořák. Účast na KP loutky HK 2003. Doporučení na LCH. Účast na LCH 2003 – ČU Lence Košťákové za loutkoherecký výkon.
skupina Kláry Jedličkové - Ivan Blatný: BYL JEDNOU JEDEN… Účast na KP Dětská scéna HK 2003.
skupina Jana Dvořáka - K. Hlaváček/J. Dvořák: TĚM JEN … A TEHDY… Účast na KP Dětská scéna HK 2003
Seniorklub - Karel Steigerwald: A TAK TĚ PROSÍM, KNÍŽE… (fraška pro dva pány). Dramaturgická úprava, výtvarné řešení, výběr hudby a režie Alexandr Gregar. Scénografická spolupráce Jaromír Vosecký. Hrají Rudolf Faltejsek a Alexandr Gregar. Premiéra listopad 2003

2004
Dospělá embrya - HOŘKEJ, OPRAVDU HOŘKEJ… Montáž z povídek Josefa Škvoreckého, scénář a r. Jan Dvořák. Premiéra 4.3.2004. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec. Doporučení pozornosti programové radě FEMAD Poděbrady/Divadelní Třebíč.
Poetická sekce Bílá hora - Jan Andrzej Morsztyn: DIVY LÁSKY, r. J. Tejkl. Účast na Theatrum Kuks a na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2004.
2. roč. II. stupně - ČAVA ČAVATÁ ČILI ČIPČIŘÍZŘÍZ in memoriam K.H.M. Malá pocta velkému podivínovi Jakubu Hronovi Metánovskému. Zpytákovskou vrobavu vložil Jan Dvořák Poprvé vzpomínáno 11. 3. 2004 v Divadle Jesličky. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2004.
Jesličky a pěvecký sbor Jitro - Komenský/Kundera/Gregar/Horák: POUTNÍK V LABYRINTU.
W.Shakespeare/Ema Zámečníková: SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ.
OBLOMOV, dramatizace románu I. A. Gončarova, scénář a r. Josef Tejkl. Účast na KP Červený Kostelec, 1. doporučení FEMAD Poděbrady/Divadelní Třebíč.
Absolventi - kolektiv: MYŠLENKOVÉ POCHODY, úprava a režie Jolana Brannyová. Účast na KP přehlídce Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2004.
U tří pávů, 4. roč. II. cyklu - JAK SE NÁM LÍBÍ - koláž z textů W. Shakespeara, režie: Jolana Brannyová. Premiéra 26.5.2004. Účast na KP přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2005.
Účast na KP Dětská scéna 2004.
Druhý druhák - Philip van Couen: ADAPTANTI, režie Jiří Polehňa. Účast na KP Dětská scéna 2004.
Liščata a vlčata - Filip Kouna, Jiří Polehňa: ZKOUŠKA ODVAHY, režie Jiří Polehňa. Účast na KP Dětská scéna 2004.
František Hrubín: ZVÍŘÁTKA A PETROVŠTÍ, režie Ema Zámečníková. Účast na KP Dětská scéna 2004.

2005
...po malinách - K. J. Erben: ŠTĚDRÝ VEČER, režie Jana Portyková. Účast na KP dětských divadelních, loutkářských a recitačních souborů HK 2005 – nominace - účast NP Dětská scéna v Trutnově.
Markéta Bláhová: PASTIČKY, skupina Emy Zámečníkové. Účast na přehlídce Audimafor aneb Kostelecký kostlivec. Účast na Náchodská Prima sezóna a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla.
Hans Carl Artmann: ANI ZRNKO PEPŘE PRO CZERMAKA, r. Ema Zámečníková. Účast na přehlídce Audimafor aneb Kostelecký kostlivec. Účast na Náchodská Prima sezóna a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla - doporučení do širšího výběru na JH 2005. Účast na KP Audimafor, 1. Doporučení na ŠP 2005. Účast v doplňkovém programu JH 2006.
OKNA, autorské pásmo jevištních výpovědí, scénář a režie Ema Zámečníková. Účast na přehlídce KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2006, nominace na WP, 1. doporučení na ŠP. Účast: WP, ŠP JH.
Dospělá embrya - E. A. Poe a spol: POSLEDNÍ VEČEŘE V DOMĚ USHERŮ. Režie: Jan Dvořák, Monika Janáková. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec. Nominace na Wolkrův Prostějov.
Karel Houba-Tomáš Jarkovský: VĚZNI. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec. Nominace na CP ŠP 2005. Účast na Náchodská Prima sezóna a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla.
U tří pávů - Martina Kinská: DUTÝ ÚPLNĚK. Režie: Jolana Brannyová. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec, ČU Jolaně Brannyové za scénu, hudbu a pedagogické vedení.
COMMEDIA FIORENTINA - na motivy commedia del´arte. Pedagogické vedení: Jan Dvořák. Premiéra: 21. března 2005 v Divadle Jesličky. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2006.
Jana Koubková: VÍTÁME VÁS V JAZONII , r. Jolana Brannyová. Účast na KP Dětská scéna 2006, 1. doporučení na Dětskou scénu TRUTNOV 2006, cena Jolaně Brannyové za hudebně pohybové vedení inscenace. Účast na CP Dětská scéna Trutnov.
Záchvat - JOHANES DR. FAUST, r. Jiří Polehňa. Účast KP loutky 2005, doporučení na LCH
U tří pávů - Jaroslav Průcha: KAŠPÁRKOVA PORADNA, režie: Jolana Brannyová. Premiéra 21. 3. Účast KP loutky 2005.
Dospělá embrya - V. Šimeček: STRÁŽ, úprava a režie Monika Janáková a Jan Dvořák. Premiéra 13. 1.
Účast KP loutky 2005.

2006
Stela - Milan Pavlík: TŘI SNĚHULÁCI, r. Jiří Polehňa. Účast na KP Dětská scéna.
Stela - Filip Kowstowski: JURKŮV PARK, r. Jiří Polehňa. Premiéra 17. 3. Účast na KP Dětská scéna
F. G. Lorca: YERMA. Scénář s použitím překladu Antonína Přidala a úryvků ze hry bří. Mrštíků Maryša Ema Zámečníková a Martina Erbsová. Režie Emilie Zámečníková. Premiéra 11.3. Účast na KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec.
O DOBĚ. A O SOBĚ... - pesimistická komedie z let padesátých a sedmdesátých na motivy Aškenazyho, Bondyho, Hrabala, Křenka a života – r. Jan Dvořák a Monika Janáková. Premiéra 23. 3. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec.
J. Prévert: ŽIRAFÍ OPERA, r. Eva Černíková. Premiéra 3.4. Účast na KP Dětská scéna, cena Evě Černíkové za tvořivý přístup k obtížnému tématu.
Dárečci - Josef Tejkl: FRANTIŠKOVY VÁNOCE – nekouzelná pohádka o kouzelných věcech, r. Josef Tejkl. Premiéra 3.4. Účast na KP Dětská scéna, cena Josefu Tejklovi za text hry Františkovy vánoce. Účast CP DS.
Vlastislav - Felipo Rio de Chou-Costa: ÚPLNĚK NAD PAMPOU, r. Jiří Polehňa. Premiéra 28. 4. Účast na KP loutky 2007, 5. Doporučení na LCH 2007.
Absolventi - Jan Antonín Pitínský: POKOJÍČEK, r. Jolana Brannyová. Premiéra 10. 3. Účast KP Kostelecký kostlivec 2007- nominace na NP ŠP, Cena za inscenaci a Cena za herecký výkon pro představitele Otce Ondřeje Součka. Účast CP Šrámkův Písek.
PAST NA SPOUSTU SLEPÝCH MYŠEK. Místy veselý detektivní thriller na motivy (h)různých detektivek paní Agathy Christie. Pedagogické vedení Jan Dvořák. Premiéra 30. 3. Účast KP Kostelecký kostlivec 2007. V tichých liliích - ŽENY, ŽENY… , na motivy Dámské šatny Arnošta Goldflama Monika Janáková. Režie Monika Janáková. Premiéra 11. 5. Účast na KP Audimafor 2009.
Jazzinky - VÍTÁME VÁS V JAZZONII, r. Jolana Brannyová.

Další premiéry 2006
13. 2. Jabloňová panna – povídka K. J. Erbena v r. Emilie Zámečníkové
2. 3. Poslední bitva Cyrana de Bergerac – v r. Jana Dvořáka a Moniky Janákové šermují a zpívají členové skupiny Abbaca
16. 3. Pohřebnictví v lůně periférie – text a režie Antonína Fendrycha
20. 3. Hokynářství Stein jednoho dopoledne – podle židovských povídek r. Antonína Fendrycha
20. 4. Horrror – večer plný chtěné i nechtěné hrůzy z nejznámějších hororových povídek v r. Jana Dvořáka
24. 4. Dámský krejčí – G. Feydeau v r. Antonína Fendrycha
23. 5. Duchové mají dnes volno – starosvětský thriller v r. Antonína Fendrycha
29. 5. Rodinné album – na motivy textu M. Macourka r. Monika Janáková

2007
Studio Emy Zámečníkové - Ernst Jandl: ZNOVUNALEZENÍ, r. Ema Zámečníková. Premiéra 22. 1. Účast KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec. 3. Doporučení na Náchodská prima sezóna 2007.
Studio Emy Zámečníkové - T. R. Field: ...A JINÉ ZÁDRHELE. Režie a pedagogický boj E. Zámečníková. Účast KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec – 1. doporučení na NP WP. Účast WP.
IV. roč. 1. stupně – r. Jolana Brannyová, podle opery A. Dvořáka na libreto J. Kvapila Rusalka: RUSALKY. Premiéra 5. 6. Účast KP Dětská scéna Hradec Králové.
Dárečci - J. Tejkl na motivy D. Taragela: JAK NA NÁS, NEPOSLUCHY?, r. J. Tejkl. Účast KP Dětská scéna Hradec Králové.
Edward Lear: ČTYŘI NOVÉ KNIHY TŘESKŮ PLESKŮ, r. Jan Dvořák. Premiéra 9. 3. Účast ObP loutky, Hradec Králové - doporučení do širšího výběru na 6. místě na LCH.
JEN PRO TEN DNEŠNÍ SEN – velké dívčí snění o lásce na motivy starých slavných českých filmů. Sestavili: Jan Dvořák, Michal Zahálka, hudební nastudování Monika Janáková. Premiéra 14. 3. Účast na KP Červený Kostelec 2008, Ceny Janu Dvořákovi a Michalu Zahálkovi za scénář k inscenaci Jen pro ten dnešní den sen a Monice Janákové za hudební nastudování v inscenaci Jen pro ten dnešní den sen.
Stela - TAJEMSTVÍ MODRÉ PERLY, r. Jiří Polehňa. Premiéra 16. 3. Účast na KP loutky 2008.
... po malinách - GÉNIOVÉ, volně na motivy Wolfganga Bauera, režie: Josef Tejkl. Premiéra 21. 3. Účast KP Audimafor aneb Kostelecký kostlivec 2007, nominace - účast Wolkrův Prostějov 2007.
Alexandr Ivanovič Kuprin: JÁMA. Idea scény, světla, scénář, režie Josef Tejkl. Hudební nastudování Eva Černíková. Pohybová spolupráce Petra Šustová. Kostýmy Jana Portyková. Premiéra 24. 6. Účast na KP Ćervený Kostelec 2008, ČU - Janě Portykové za kostýmy, Divadlu Jesličky za inscenační tvar dramatizace románu A. I. Kuprina Jáma
Šárka Ziková a kolektiv: ČERNOBÍLÝ SVĚT, r. Ema Zámečníková. Premiéra 27. 9. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2008, cena Emě Zámečníkové za režii představení
Zlobivá ZOO - Jiří Škutina: KDE BYDLÍ ČAS?, r. Eva Černíková. Premiéra 24. 5. Účast na KP Dětská scéna 2008. Cena Evě Černíkové za výběr a práci na tématu.
20. 4. Pátek třináctého, 23:00 hod - Jiří Polehňa
Vlastislav - Filip Kouna: PÁTEK TŘINÁCTÉHO – 23.00, r. Jiří Polehňa. Premiéra 20.4. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2008.
Vlastislav - tři hříčky P. H. Camiho v úpravě Jiřího Polehni: CAMIÁDA (Dramata v paláci Borgiů, Opilcovo dítě, Zázrak lásky), r. Jiří Polehňa. Premiéra 14.12. Účast na KP loutkářská, Chrudim 2008 - doporučení na NP LCH. Účast NP Loutkářská Chrudim 2008.

Další premiéry 2007.
5. 2. Prvně – sólové a jiné výstupy nových žáků LDO
9. 3. Karkulka - Ema Zámečníková.
19. 3. Klid a mír venkova – povídky Sakiho - Monika Janáková
19. 3. Nebe na zemi – Jan Dvořák
22. 3. Vrakoviště story – experiment na motivy F. Arrabala Hřbitov aut - Jolana Brannyová
2. 4. Jak na nás, neposluchy? - pohádky pro rodiče a prarodiče na motivy Dušana Tragela – Josef Tejkl
12. 4. Sklenička – autorské představení Magdy Vokurkové – Ema Zámečníková.
19. 4. Tak nějak přežívá stará Rus – z povídek ruských klasiků – Antonín Fendrych
18. 5. Hadriáne, hadriáne
5. 6. Léčba neklidem – Sakino povídky - Monika Janáková
26. komu straší ve věži – Eva Černíková
13. 12. Hiršalovo řeznictví – první vystoupení přípravky II. Stupně v režii Jolany Brannyové

2008
ROZMARNÝ KONEC STARÝCH ČASŮ (groteska inspirovaná Vladislavem Vančurou a Petrem Čapkem). Scénář: Monika Janáková, Jan Dvořák. Hudební nastudování: Monika Janáková. Režie: Jan Dvořák. Premiéra 29. 2. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec, cena Janu Dvořákovi a Monice Janákové za scénář a nastudování představení
Lenka Havlíková: KRYSA, režie Josef Tejkl. Premiéra 10. 3. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec
SUMEC PRO PĚT – velmi volně na motivy Kohlhaaseho Ryby ve čtyřech, režie Josef Tejkl. Premiéra 10. 3. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec
David Drábek: ŠVÉDSKÝ STŮL (gastronomická tragédie), úprava a režie Josef Tejkl. Premiéra 17. 3. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec
Karel Jaromír Erben: SVATEBNÍ KOŠILE, režie Monika Janáková. Premiéra 19. 3. Účast na přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec, doporučení na NÁCHODSKÁ PRIMA SEZÓNA 2008.
Ivan Bunin: TEMNÉ ALEJE, dramatizace a režie Josef Tejkl. Premiéra 3. 6. Účast na KP Lomnice nad Popelkou - doporučení do širšího výběru na NP v Děčíně.
Lentilky - Arnold Lobel: KVAK A ŽBLUŇ JSOU KAMARÁDI, r. Eva Černíková. Účast na KP Dětská scéna 2008.
Vlastislav - Marian Palla/Jiří Polehňa a soubor: JEŠTĚ SKLENKU ČERVENÉHO? - režie Jiří Polehňa. Premiéra 16. 5. Účast na AUDIMAFOR 2009. Účast na KP loutkářská, Chrudim 2009
Jezle - podle hry Portugálie Zoltána Egressyho: SEN O P., r. Ema Zámečníková. Premiéra 26. 9.
Účast na KP Modrý kocour, Turnov 2010 - doporučení na CP Šrámkův Písek. Účast na Divadle evropských regionů, Hradec Králové.
Vlastislav - Veronika Dvořáková a Jana Kyralová: KAKTUS, r. Jiří Polehňa. LCH 2008 finále soutěže individuálních výstupů.
Vlastislav - Ondřej Vaňura: PECKA, r. Jiří Polehňa. LCH 2008 finále soutěže individuálních výstupů.

Další premiéry 2008.
21. 1. Léčba neklidem – Sakiho povídky v režii Jany Portykové
22. 2. Ovírání pochvy – autorské představení Ondřeje Macla a spol. pod vedením Jana Dvořáka
11. 4. Výlet na milion let... - vesmírná story na motivy Marťanské kroniky v pohledu jadv
14. 4. Škola hrou aneb Adamův sen - režie Jolana Brannyová
21. 4. Výjevy z časů ušatých čepic – volně na motivy Kubuly a Kuby Kubikuly Ema Zámečníková.
23. 4. Prasečí kabaret - režie Jolana Brannyová
23. 4. Deník - režie Jolana Brannyová
27. 5. Běsník aneb terapeutický zájezd do agentury Pasobestr pod dohledem Jolana Brannyová
6. 6. Horečnatý sen - režie Jiří Polehňa
9. 6. Městská hromadná doprava aneb Drama, které má kouli - Ema Zámečníková.
12. 6. Proč je moře slané - Ema Zámečníková.
5. 6. Na obědě – podle povídky Ivana Krause - režie Monika Janáková
13. 6. Hodina dramaťáku – autorská tvorba 3. roč. / I. st. - režie Monika Janáková
22. 9. Štědrý večer – obnovená pr.
5. 12. Pražská smetánka

2009
...po malinách - Luigi Pirandello: LUIGIHO KOJNÉ. Na motivy povídek Luigiho Pirandella Jako dvojčata a Kojná. Scénář a reži: Josef Tejkl. Premiéra 29.1. Účast na AUDIMAFOR 2009.
ŠRUMEC NA LAGUNĚ (dle poprasku páně Goldoniho) Úprava a režie Jan Dvořák. Scéna a kostýmy Monika Janáková, Jana Portyková. Hudba Monika Janáková. Premiéra 2. 2. 2009. Účast na KP Červený Kostelec 2010 - čestné uznání Janu Dvořákovi za úpravu hry, Kristýně Hostákové za postavu Orsetty, Anetě Doskočilové za postavu Checcy a cena Zdeňku Tesařovi za postavu soudce Giovanniho. Účast na Divadle evropských regionů, Hradec Králové.
Dospělá Embrya - JAK MNOHA MUŽI TISÍCKRÁT ZNÁSILNĚNÁ OTCI SVÉMU CO PANNA VRÁCENA BYLA A JINÉ PŘÍBĚHY DEKAMERONOVÉ. Zosnovali Monika Janáková, Jan Dvořák. Premiéra 2.3. Účast na Audimafor 2009.
Nanervy - Guy de Maupassant: V RODINĚ. Režie Josef Tejkl. Premiéra 26. 1. Účast na AUDIMAFOR 2009.
V tichých liliích - na motivy Dámské šatny Arnošta Goldflama Monika Janáková: ŽENY, ŽENY... , r. Monika Janáková. Účast na KP Audimafor 2009.
Lentilky - Marta Dietrich Dvorská: PRAHA, ANEB JAK ŠIMON KE ŠTĚSTÍ PŘIŠEL, ped. Eva Černíková. Premiéra 2. 4. Účast na KP Dětská scéna.
LuZa - Dario Fo: MORALITA O SLEPÉM A CHUDÉM, ped. Jiří Polehňa. Účast na KP Dětská scéna.
6. ročník 1. stupně -VODNÍKOVO TANGO, podle Karla Jaromíra Erbena. Režie: Jolana Brannyová. Premiéra 30. března 2009. Účast na AUDIMAFOR 2010.
Vlastislav Filip - Jiří Polehňa: ČERVENÁ KARKULKA. Premiéra 6.3. Účast na KP Turnovský drahokam 2009 - cena za inscenaci, doporučení na NP Loutkářská Chrudim. Účast na NP Loutkářská Chrudim 2009.

Další premiéry 2009
6. 3. Vánoce (J. Polehňa),
18. 3. Fíče dědků u lože nebože (J. Dvořák),
23. 3. Picolo drama grosso ganba (J. Brannyová)
25. 3. Společenský večer není žádná cochcárna (J. Dvořák)
Praha aneb Kterak Šimon ke štěstí přišel (E. Černíková)
23. 4. Z dětského alba (Z. Tesař)
30. 4. Akce aneb Jak kluci Vobořilovi vyloupili galerii (J. Brannyová)
20. 5. A to ten Homolka (M. Janáková)
22. 5. Zuzanko, Zuzanko, Zuzanko! (J. Polehňa)
26. 5. Sanatorium (M. Janáková)
29. 5. Svině nevěsta, O Prepadúerovi - romské pohádky (E. Zámečníková)
2. 6. Láska, láska, láska (E. Zámečníková)
4. 6. Na smetišti (J. Brannyová, M. Janáková)
8. 6. Únos Sabinek (J. Tejkl, J. Dvořák)
17. 6. Večírek (J. Brannyová)
19. 6. Šťastný princ (E. Černíková)
22. 6. Ve stínu lamp (J. Polehňa)

2010
F. G. Lorca: YERMA. Scénář s použitím překladu Antonína Přidala a úryvků ze hry bří. Mrštíků Maryša Ema Zámečníková a Martina Erbsová. Režie Emilie Zámečníková. Obnovená premiéra 8. 1.
Zamčená drůbež - kolektiv: AUTOBIOGRAFIE. Pedagogické vedení a supervize: Ema Zámečníková. Premiéra 15. 1. Účast na AUDIMAFOR .
Vlastislav Filip - ŠEL DR. P. S., monotématické multižánrové představení s tajenkou v názvu. Autor předlohy Václav Lacina. Režie, scénografie, loutky a kostýmy soubor Polehňa. Účast na KP loutky 2010.
Plastologové - Jolana Brannyová: PLASTKOMÉDIE BAKCHANÁLIE. Rekonstrukce před léty uváděné inscenace Večer dionýzský. Režie: Jolana Brannyová kolektiv. Premiéra 23. 3. Účast na KP loutky 2010.
Macourek: JEDEN Z VÁNOČNÍCH OSTROVŮ, vedoucí Ema Zámečníková. Účast na KP Dětská scéna, Hradec Králové.
Dospělá embrya - Jerome Klapka Jerome a Dospělá embrya: MUŽI VE ČLUNU (o ženách mluvě!!!) Scénář Jan Dvořák, hudební nastudování: Monika Janáková. Okrojovali a secvičili: Janáková – Dvořák. Premiéra: 5. března 2010. Účast na KP Červený Kostelec 2011 - postup na národní přehlídku amatérského činoherního divadla Divadelní Děčín 2011, Jan Dvořák – cena za scénář a režii, Monika Janáková – cena za hudební nastudování, Divadlo Jesličky – cena za inscenaci.
Soubor studentek SPD - Robert Thomas: OSM ŽEN, r. Zdeněk Tesař. Premiéra 25.2. Účast na KP v Lomnici n. Pop.Účast na přehlídce vyspělých DS, XXXIX. Symposion, Třebechovice 2010. 2011 - doporučení k postupu na NP Divadelní Děčín 2011, čestné uznání Karolíně Rozsívalové za postavu Zuzany.
DOJAJA - Karel Šefrna: O DĚDEČKOVI, SE KTERÝM BYLA. Režie: Jiří Polehňa. Účast na KP Audimafor 2011.
Zmrzlí vrabci - americká pohádka (přel.) Pavel Šrut: KRVAVÝ KOLENO. Režie Eva Černíková. Premiéra červen 2010. Účast na KP Dětská scéna HK 2011 - Cena za hudební a pěveckou složku .
3aD - Zdeněk Svěrák: OHOŘELÁ POHÁDKA, r. Jolana Brannyová. Účast na KP loutky, Hradec Králové.
Stemil - Pavel Mareš – PÁSEK; Zuzana Jandová a Zuzana Krulichová – BALETKA - NP LCH - Finále 9. ročníku individuálních výstupů s loutkou (druhá kategorie - studenti ZUŠ).
Další premiéry 2010
18. 1. Švédský stůl – obnovená premiéra - J. Portyková
11. 3. Mikulášovy patálie aneb Pekelně si zařádit - Z. Tesař
18. 3. Pohádkový večer - E. Černíková
22. 3. Lidé jsou čím dál větší magoři – nepřirozené balábile o nadpřirozenu – Jan Dvořák
12. 4. V blízkosti Davida zlidští i nelida - na motivy komedie Dell arte - J. Dvořák
22. 4. I věci mají svou duši aneb Příběhy z jednoho vetešnictví - M. Janáková
26. 4. Úmorné divadlo aneb Malá procházka “velkým” uměním - M. Janáková
3. 5. Nebeské varieté - J. Brannyová
4. 5. Škola manželů - Molliere - J. Polehňa
6. 5. Bezsrsté vánoce a jiné hrdliččiny noce - Z. Tesař
27. 5. Zvěřinec - J. Brannyová M. Janáková
10. 6. Etudování - z autorské tvorby žáků J. Portykové
12. 6. Maiblumova poslední akce - J. Polehňa
15. 6. Filip – průřez komedií O. Wilda - J. Dvořák
16. 6. Soud lásky - J. Vrchlický - M. Zahálka – ped. vedení J. Dvořák
17. 6. Čarovný večer – E. Černíková
18. 6. Krabicová pohádka – E. Černíková
21. 6. Inteligentní plastelína, Srnečka - E. Zámečníková
11. 10. Havrane z kamene – E. Černíková
9. 12. Štědrý večer – obnovená premiéra - J. Portyková
Obsese (F. Huml),
Král a žena (J. Portyková),
Sněhurka (J. Polehňa),
Vánoční ostrov (E. Zámečníková),
Láska, mocná čarodějka (J. Dvořák),

2011
1.11.2011 přejmenováno na Divadlo Jesličky Josefa Tejkla. (viz Texty a www odkazy)

Mapa - Ladislav Smoček: SMYČKA. režie: Jiří Polehňa. Premiéra 7. ledna 2011. Účast na KP Audimafor 2011.
Dospělá embrya - A PŘIŠEL FORTINBRAS (Posthamlet). Scénář, režie a šašek Prologus Jan Dvořák. Premiéra 18. března 2011. Účast na KP Červený Kostelec 2012, Cena Janu Dvořákovi za scénář
SPD - volně podle textu Antonína Přidala SÁŇKY SE ZVONCI. Úprava a režie: Zdeněk Tesař. Premiéra 12.5. Účast na KP Audimafor 2012.
P JAKO PIVO – E. Zámečníková. Premiéra 13. 6. 2012. Účast na KP Svitavský Fanda 2012 - ocenění Evě Černíkové za hudbu a hudební nastudování a souboru za pěvecký výkon, doporučený postup na CP WP.
Zmrzlí vrabci - Zdeněk Svěrák: TATÍNKU, TA SE TI POVEDLA, r. Eva Černíková. Premiéra 31. 5.
Účast na KP Dětská scéna Hradec Králové 2012, cena Evě Černíkové za širokospektré pedagogické vedení - doporučení na CP Dětská scéna.
Stemil - Arthur Conan Doyle a Jirka Polehňa: SHERLOCK HOLMES A ČESKÁ PATÁLIE, r. Jirka Polehňa. Premiéra 16. 5. Účast na KP Dětská scéna Hradec Králové - cena Jiřímu Polehňovi za uvedení českého Kasperle do světové literatury v inscenaci.

Další premiéry 2011
4. 2. Se snesení – estráda souboru Jezle a skupiny Trifolium – E. Zámečníková
23. 3. Máj for Lady – ročníková práce se zpěvy pod dohledem Jolany Brannyové
24. 2. Opravdu nezapomenutelný víkend – Saki a Jan Dvořák
25. 3. Hlubiny duše mé – Jiří Karásek ze Lvovic a Karel Hlaváček v řežii Moniky Janákové
28. 3. Slaměný klobouk z benátské slámy – pod dohledem Jana Dvořáka
31. 3. Kavárna U Primule – J. Brannyová
4. 4. Dům Bernardy Alby – J. Brannyová
8. 4. Helloween party – autorská tvorba žáků Moniky Janákové
14. 4. Kluci, hadry, líčení - aneb sonda do světa pubertálních dívek – E. Zámečníková
19. 4. Masák – Jaroslav Pokorný
4. 5. Živočichopis – texty M. Macourka v podání žáků Adély Herbsové
6. 5. Sny Kristiny B. – Jan Weis, …po malinách a Jaroslav Pokorný
9. 5. Příště s vámi zas někam pojedu – autorská tvorba žáků Moniky Janákové
18. 5. Hříšníci aneb Večer teskné nálady – z dílny žáků Jaroslava Pokorného
19. 5. Muzeum – autorská tvorba žáků Moniky Janákové
24. 5. Jak je důležité míti Filipa – O. Wilde v režii Moniky Janákové
31. 5. Trest – E. Zámečníková
17. 6. Mnoho povyku pro nic – W. Shakespeare v režii Filipa Humla
2. 12. Holky Elky – Radmila Adamová v r.J. Portyková

2012
Jezle – kolektiv, Eliška Bartošová, Denisa Nechvílová: MÓDA, SEX A TRÁPENÍ, sonda se zpěvy a tanci do světa pubertálních dívek. Režie Ema Zámečníková. Obnovená premiéra 9. ledna 2012. Účast na KP Audimafor 2012.
Josef Kajetán Tyl: PANÍ MARJÁNKA, MATKA PLUKU ANEB ŽENSKÉ SRDCE, r. Jan Dvořák. Premiéra 27. 3. Účast na KP Červený Kostelec 2013 - čestné uznání Pavlu Peškovi za roli Sekáčka a Jaroslavu Pokornému za roli Kiliána, cena Janu Dvořákovi za úpravu a režii a Monice Janákové za hudební složku.
STEMIL - Jiří Polehňa, inspirace J. Kainar: UBU. UBU? UBU! Dramatizace, úprava a režie: Jiří Polehňa. Premiéra 15.6. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2013 – doporučení na LCH, Cena Jiřímu Polehňovi za loutky.
Zmrzlí vrabci - Ilja Hurník: MUZIKANTSKÉ POHÁDKY. Režie a scénografie: Eva Černíková a kol. Premiéra 19.6. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2013 – Nominace na CP Dětská scéna 2013, Cena Evě Černíkové a kolektivu za režii a scénografii, Cena souboru za citlivou interpretaci.
EMBETE - soubor, J. Polehňa, inspirováno A. Mikulkou: VLCI A PRASÁTKA. Režie: Jiří Polehňa. Premiéra 1. 6. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2013.
na motivy A. Goldflama: MARIONETY ANEB MALÁ SONDA DO DUŠÍ, NEJEN HEREČEK, r. Jaroslav Pokorný. Premiéra 17. 9. Účast na KP Jizerské oblasti, Lomnice nad Popelkou 2014 - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně.
SLUŽKY – Michaela Lučická a Kristina Hostáková v titulních rolích hry na motivy Jeana Geneta. Režie Jaroslav Pokorný. Premiéra 7. 12.
Prostě lidi - PROBLÉM – POMÓC! na motivy hry Zuzy Ferenczové. Režie Jana Portyková. Premiéra 16. 4. Účast na KP Svitavský Fanda 2014 - cena souboru za citlivé uchopení závažného tématu.
HOLKY A MEDVĚDI, r. Jolana Brannyová. Premiéra 10. 4. Účast na KP Dětská scéna Hradec Králové - cena souboru za použití objektu k interpretaci osobní výpovědi.

Další premiéry 2012:
19. 1. Dům na zbourání – T. Williams v r. J. Pokorného
5. 3. Houpačka – večer poezie Štěpána Holmana (E. Zámečníková)
16. 3. Na plechárně v grandlehárně – na motivy Johna Steinbecka (J. Dvořák)
29. 3. Misky 2012 – absolventské představení v supervizi J. Brannyové
2. 4. A začneme… - taková malá divadelní zkouška, r. M. Janáková
4. 4. Principy – nelehké dospívání v těžké době (na motivy Jana Drdy), r. J. Dvořák
18. 4. Milovat velkého bratra – na motivy G. Orwella aj. Zamjatina, r.J. Dvořák
18. 4. Mirandolína – komediální výcuc pro dvě osoby dle Goldoniho, r. J. Dvořák
25. 4. To všechno z lásky jen – hra se zpěvy z dílny Marka Bryscejna v r. J. Brannyové
2. 5. Lichožrouti – volně podle Pavla Šruta, r.J. Polehňová
9. 5. Až na kost – jevištní masakr života dle hry Fausta Paravidina v r. J. Pokorného
10. 5. Čekárna – tragický autorský minipříběh s hororovými prvky v r. M. Janákové
21. 5. Komu zvoní ve věži – autorská tvorba žáků 4. ročníku v r. A. Herbsové
24.5. Rozum a štěstí – podle Jana Wericha, r. J. Brannyová
28. 5. Akvabely (J. Portyková)
20. 6. Balety (J. Pokorný, J. Portyková),

2013
Obzor českých paní a dívek a Strana mírného přerodu - CHLAPEC S BUCLATÝMA RUKAMA, r. Ema Zámečníková. Účast na KP Svitavský Fanda 2013 - nominace na celostátní přehlídku mladého a netradičního divadla CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí, cena za režii E. Zámečníková, cena za herecký projev Eliáš Jeřábek. Účast na CP Mladá scéna.
Molière: ZDRAVÝ NEMOCNÝ (překlad Svatopluk Kadlec). Úprava, výprava, režie a pedagogické vedení: Jaroslav Pokorný. Premiéra 23. 5. Účast na KP Audimafor 2014.
Robert Bolt: OBYČEJNÍ LIDÉ. Dramatizace, úprava a režie: Kateřina Faltejsková. Premiéra 25. 11. 2013 Účast na KP Audimafor 2014.
Francoise Villon, Jarmila Loukotková: OSUDU NAVZDORY – obrazy ze života Francoise Villona. Režie Monika Janáková. Datum premiéry:15. 3.
A. S. Puškin: GABRIELIÁDA (přeložila Hana Vrbová. Dramatizace, úprava a režie: Ema Zámečníková. Premiéra červen 2013. Účast na KP Audimafor 2014 – doporučení na WP
Embete - Alois Mikulka: PRAPODIVNÁ POHÁDKA. Režie: Jiří Polehňa. Premiéra 21. 02. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2014.
Další premiéry 2013
18. 1. Profesionálové – groteskní loutkové divadlo souboru Jezle o vymítání ďábla - E. Zámečníková
12. 3. Vzestup Alberta Uruka – tragikomický příběh - E. Zámečníková
18. 3. Medvědi – JoBr
22. 3. Aby to svítilo a hřálo – dospělá embrya listují Knihou apokryfů Karla Čapka
22. 3. Vorvaň kontra jeseter – Čechovův Medvěd v novém kožiše
25. 3. Ve stínu fronty na maso – konec 50. let v Praze dle Josefa Škvoreckého
26. 3. Benátské krásky – aneb Carlo Goldoni by se divil
8. 4. Syreček aneb Výjev ze života pedagogického sboru – autorská tvorba žáků MJ
10. 4. Zlatá rybka – starosvětský thriller na motivy Ryby ve čtyřech Wolfganga Kohlhaase a Rity Zimmerové
12. 4. Malá kočičí hra – tři mladé herečky se připravují na stáří – na motivy I. Örkeny
17. 4. Koma – projekt žáků JB na motivy knihy Ještě mne nezabíjej
26. 4. Jak to bylo v dějinách – staré pověsti české trochu jinak
3. 5. Škola manželů – trable s láskou dle Moliéra - JiPo
6. 5. Nebezpečné dny aneb Kdo to zde tropí alotria? AdHe
9. 5. Deset malých černoušků – známý krimi příběh v podání žáků JoBr
17.5. Jarmareční frašky – čtyři absurdní grotesky balancující na hraně života a smrti v režii JarPok
18. 6. Uši aneb Maminko, tak mi poraď! – dle Milana Kundery
24. 6. Sny z lesa – hudebně - dramatická férie na motivy W. Shakespear, režie E. Zámečníková, hud. nastudování Eva Černíková
25. 6. Záhady s princi!!! aneb Věřte - nevěřte!!! – Eva Černíková
22. 11. Jaká slast žabou být (E. Černíková)

2014
J. L. Barrault: ALCHYMIE LIDSKÉHO TĚLA. Dramatizace, úprava a režie: Josef Jan Kopecký. Premiéra březen 2014. Účast na KP Audimafor 2014.
By The Way a hosté, KRYPTA. Režie E. Zámečníková, hudba a nastudování J. Zámečník. Premiéra 3. 2. Účast na KP Svitavský Fanda 2014.
JAK TO BYLO V DĚJINÁCH, na motivy Starých pověstí českých Aloise Jiráska, r. Monika Janáková. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2014.
Václav Havel: ODCHÁZENÍ, Josef Jan Kopecký. Premiéra 17. 2. Účast na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí.
MUŽ PĚTI SESTER, volně podle Jaroslava Havlíčka Muž sedmi sester a s využitím scénáře Olgy Šubrtové a Martina Glasera. Úprava, režie, scéna a kostýmy Jaroslav Pokorný. Premiéra 21. 5. 2014. Účast na KP Miletínské divadelní jaro 2015, ČU Zdeňku Tesařovi za roli Škvora.
Stemil - M. de Cervantes, J. Polehňa: RYTÍŘ SMUTNÉHO DUCHA I POSTAVY. Premiéra 23. 5. Účast na KP Turnovský drahokam 2015.

Další premiéry 2014
21. 1. Irangiri (režie J. Brannyová),
25. 2. Ach, ty múzy (režie E. Zámečníková),
28. 2. Pytlákova schovanka (režie J. Dvořák, hudební nastudování M. Janáková),
21. 3. Ples upírů (režie. K. Pešek, vedení M. Janáková),
31. 3. Dafnis a Chloe (režie J. Portyková
1. 4. Loretka (režie E. Zámečníková),
7. 4. Houska s máslem (režie M. Janáková),
9. 4. Malá kočičí hra (režie J. Dvořák),
9. 4. Bylo nás 20 (režie J. Polehňová).
10. 4. Vesmírné dobrodružství (režie J. Polehňová),
14. 4. Holky Elky (režie J. Portyková),
16. 4. Tři sestry (režie J. Pokorný),
22. 4. Běsník (režie J. Brannyová),
23. 4. Stíny pochybností (režie O. Hanišová, vedení J. Pokorný),
25. 4. Sny Kristiny B. – obnovená premiéra (Jana Portyková)
25. 4. Děti z Bučovic (režie J. Polehňová),
29. 4. Když houstne dým (J. Brannyová
19. 5. Past (režie J. Portyková),
26. 5. Prohlídka zámku končí (režie M. Janáková),
29. 5. Love vole (režie J. Pokorný),
19. 6. Smůlek (režie J. Polehňa),
19. 6. Když se zamiluje (Polehňová)
24. 6. Vrabčí večer (režie T. Vodochodská),
3. 11. Jako královny – vivisekce tří ženských osudů podle textu Michaely Doležalové a Romana Vencla v režii Jana Dvořák

2015
Anton Pavlovič Čechov: VIŠŇOVÝ SAD, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 26. 1. Účast na KP Červený Kostelec 2015 - čestné uznání Janu Fikejzovi za hudbu k inscenaci a cena souboru za pokus o osobitou interpretaci klasického textu.
David Drábek: KOSTLIVEC V SILONKÁCH, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 23. 2. Účast na KP JID 2015.
Jan Hostáň: POHÁDKA O NEŠŤASTNÉM ŠROUBKU, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra: 27. 3. Účast na KP Audimafor, Hradec Králové.
Triarius / Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Florian Zeller: TEN DRUHÝ. Režie Josef Jan Kopecký. Premiéra 6. 2. Účast na Deset Deka Festival, Náchod. Účast na KP Červený Kostelec 2015. Ceny Tereze Vodochodské, Zdeňku Tesařovi a Josefu Janu Kopeckému za herecký výkon, Josefu Janu Kopeckému za režii a scénografické řešení inscenace hry TEN DRUHÝ, Cena za inscenaci. Nominace na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Divadelní Piknik Volyně 2015. Čestné uznání Tereze Vodochodské, Zdeňku Tesařovi a Josefu Janu Kopeckému za herecký výkon. Doporučení na CP JH. Derniéra 16.12. 2016.
Black out - Ingmar Villqist: BEZKYSLÍKATÍ, r. Monika Janáková a Pavel Pešek. Premiéra 18.3. Účast na KP Orlická maska Ústí nad Orlicí 2016 - cena Monice Janákové a Pavlu Peškovi za režii, Jarkovi Plesarovi a Pavlu Peškovi za herecký výkon - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně.
Yasmina Reza: BŮH MASAKRU, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 18. prosince. Účast na KP Červený Kostelec 2016 - cena za inscenaci, doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na FEMAD 2016. Derniéra 20. 5. 2017. Účast na festivalu Pernštejn(l)ove, Pardubice 2018.
VILA ČIVAVA, surrealistická show. Režie Jolana Brannyová. Premiéra 25. 3. Účast Svitavský FANDA 2015 - ocenění za celkovou koncepci a výtvarně scénografické ztvárnění inscenace.
Jemementé - Jiří Polehňa a spol. - na motivy textu J. Kahouna: AU, MAMÍÍÍÍÍÍÍÍ. Režie: Jiří Polehňa. Premiéra? Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2015.
Embete - JENOVÉFA, KNĚŽNA Z BRABANTU dle lidových textů. Dramatizace, úprava a režie: Jiří Polehňa. Premiéra 9.4. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2015.
Stemil - DON ŠAJN, hra lidových loutkářů v režii Jiřího Polehni. Premiéra 3. 4. Účast na Semilský paroháč. Účast na KP Turnovský drahokam 2016.

Další premiéry 2015
19. 1. To je život – mikrotragikomedie o složitosti vztahů v režii Jana Dvořáka
2. 3. Předposlední soud – podsvětní tragifraška o dozvucích trójské války s laskavou pomocí pánů Aischyla, Sofokla a Euripida v režii Jana Dvořáka
6. 3. Škola manželů – trable s láskou dle Moliéra, obnovená premiéra v režii Jiřího Polehni
13. 3. Tvář v ohni – na motivy hry Mariuse von Mayenburga v režii Jany Portykové
23. 3. Bohové – antické miniatury v režii Jolany Brannyové
28. 3. Deset malých černoušků – detektivka Agaty Christie v režii Karla Peška
31. 3. Zuckerbergovy loutky – autorská hra o nevyzpytatelnosti sociální sítě, scénář a režie Tereza Vodochodská
1. 4. Swertisch – gastronomická tragédie o mnoha chodech v režii Jany Portykové
6. 5. Retro? Sněhurka! – pohádka nové generace, ve které je všechno docela jinak, režie Tereza Vodochodská
10. 5. Modelky – náhled do světa modelingu (nejen) prostřednictvím osudů tří dívek toužících po kariéře modelky, na motivy hry Pavla Trtílka a Jana Krupy, režie Monika Janáková
23. 5. Kočka na kolejích – obnovená premiéra hry Josefa Topola v režii Josefa Jana Kopeckého
26. 5. Syflárna – komedie o sestrách, lékařích. lásce a beznaději v režii Jany Portykové
28. 5. Květiny z Yorkshireu – o ženách, květinách, dortu a odvaze, režie Jaroslav Pokorný
9. 6. Bílý a bělejší – autorské představení Jarmily Polehňové
2015 - Black out, Agata Christie: Deset malých černoušků, r. Karel Pešek. Účast na Dětenické divadlování.



2016
Black out - OBĚŠENCI, podle Povídky o sedmi oběšených Leonida Andrejeva, úprava a režie: Monika Janáková. Premiéra 18. 3. 2016. Účast na Audimafor 2017.
V. Havel: ZAHRADNÍ SLAVNOST, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 13/2 2016, Účast na KP JID 20-16, Jihlava. Účast na Audimafor 2017. Derniéra 27. 5. 2017.
II. stupeň LDO ZUŠ Střezina - Jindřich Tošner: LÁSKOLAMY (dle knižní předlohy), režie: Jiřina Krtičková. Účast na KP Audimafor.
KLOKAN (1. a 2. ročník LDO) - Robin Král: ŠIMON CHCE BÝT KROTITELEM. Úprava a režie: Jiřina Krtičková. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2016.
3. ročník LDO - Miloš Macourek: ŽIVOČICHOPIS. Režie: Jiřina Krtičková. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2016.
Kateřina Tučková, Dodo Gombár: ŽÍTKOVSKÉ BOHYNĚ, režie, dramaturgie, scéna a světelný design Josef Jan Kopecký. Hudba Jan Fikejz. Kostýmy Lucie Hašková. Premiéra 21. 4. 2016. Viz. Příloha Divadlo Jesličky JT Hradec Králové, ŽÍTKOVSKÉ BOHYNĚ. Účast na KP Červený Kostelec 2017. ČU Janě Portykové za roli Surmeny, Adéle Víchové za roli Mahdalky. Derniéra 7. 6. 2017.
ČECHOV a LÁSKA = X. Svérázné adaptace slavných ruských aktovek Psí život (Námluvy) a Vorvaň kontra jeseter (Medvěd) připravili a hrají: Jana Portyková, Klára Kaplanová, Pavel Pešek, Jan Souček a Jan Dvořák. Premiéra 29. dubna 2016.
STEMIL - Sławomir Mrożek: DŮM NA HRANICI. Režie a scénografie: Jana Portyková. Absurdní drama Dům na hranici odhaluje příběh obyčejné rodiny žijící obyčejným životem v obyčejném bytě, která se náhle musí vyrovnat s tím, že uprostřed jejich bytu byla ustanovena hranice mezi státy. Premiéra 30. dubna 2016.
Magdalena Frydrych Gregorová: VLTAVÍNKY, r. Jaroslav Pokorný. Premiéra 25. května 2016. Účast na KP Orlická maska Ústí nad Orlicí 2017.
Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Mark Stanfield, Dominik Bartoš: MY DVA A BEATLES. Jevištní adaptace filmu „Ať žijí Beatles“, příběh o setkání Johna a Paula. Režie Josef Jan Kopecký. Premiéra: 12. října 2016. Viz Příloha - plakát. Účast na Audimafor 2017. Ceny za herecký výkon Petru Matyášovi Cibulkovi a Dominiku Bartošovi. Doporučení k postupu na přehlídku studentských divadelních souborů Mladá scéna. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí. Účast na festivalu Pernštejn(l)ove, Pardubice 2017.
Martin McDonagh: PORUČÍK Z INISMORU, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 17. prosince 2016. Viz Příloha - plakát. Účast na KP Lounské divadlení, Louny 2017 odvolána. Účast na „Český“ FEMAD 2017, Česká Třebová.

Další premiéry 2016
26. 2. Kumpáni – velká pomsta maloměstu v podání Dospělých embryí a v režii Jana Dvořáka
9. 3. Kde je Bára – autorská hra v režii Jany Portkové
19. 4. Láska, chlast a zapomnění – scénické obrazy na motivy básní Františka Gellnera v podání Jana Báry a Judity Brodské, režie Petr Vrběcký
22. 4. Třetí sudba – komediální pohádka o intrikách v jednom bláznivém království, úprava a režie Tereza Vodochodská
29. 4. Psí život a Vorvaň kontra jeseter – svérázné adaptace slavných ruských aktovek Námluvy a Medvěd v režii Jana Dvořáka
30. 4. Dům na hranici – absurdní jevištní kratochvíle o jedné rodině a státní hranici uprostřed domu – podle Slawomira Mrožka v režii Jany Portykové
2. 5. Městečko Palermo – autorský horor žáků Jolany Brannyové
17. 5. Sluha dvou pánů – známá Goldoniho komedie v režii Jolany Brannyové
18. 5. Balladyna – romantická komedie v režii Jolany Brannyové
24. 5. Individuum – absurdní autorská jednoaktovka v režii Terezy Vodochodské
24. 5. Zlatý kolovrat – Erbenova balada v režii Terezy Vodochodské
25.5. Pohádka pro Martičku – texty Ivana Martina Jirouse z knihy Magor dětem – scénář a režie Monika Janáková
30. 5. Svědkyně ohně – podle napínavého detektivního románu Larse Keplera v režii Moniky Janákové
31. 5. Strašidla z Canterville – volně podle Oscara Wilda v supervizi Jaroslava Pokorného
31. 5. Pinakotéka – ryze autorské, ryze pravdivé, ryze komické představení pod dohledem Terezy Vodochodské
14. 6. Amulet samarkandu – autorské představení inspirované knihou J. Strouda. režie Jiřina Krtičková
22. 6. Čapek zamilovaný – scénické čtení Listů Anielce Karla Čapka v režii Moniky Janákové

2017
1. roč. LDO - František Hrubín, Drahomíra Francková: O NEPOSLUŠNÝCH KŮZLÁTKÁCH, dramatizace a režie: Jiřina Krtičková. Premiéra duben. Účast na KP loutkářská a KP Dětská scéna, Hradec Králové 2017.
REQUIEM PRO PANENKU, jevištní adaptace podle námětu Josefa Klímy a Zdeňka Zelenky, resp. filmového scénáře Filipa Renče, Igora Chauna a Zdeňka Zelenky. Dramaturgická úprava, režie, scénografie, kostýmy Josef Jan Kopecký. Premiéra 17.6.2017. Účast na KP Audimafor 2018.
Letní prázdninová dílna - Frederico García Lorca: KRVAVÁ SVATBA, překlad: Antonín Přidal, dramaturgická úprava a režie, scénografie: Jiřina Krtičková. Premiéra 16. 8. 2017.
Soubor je tvořen studenty i pracujícími z Rakovníka, Prahy, Hradce Králové s velkými i nepatrnými divadelními zkušenostmi. Účast na KP Audimafor 2018. ČU Jiřině Krtičkové za inscenační úpravu titulu Krvavá svatba.
Kateřina Tučková, Marian Amsler, Josef Jan Kopecký: VYHNÁNÍ GERTY SCHNIRCH, dramaturgie a režie JJ Kopecký, hudba Jan Fikejz. Premiéra 20. 6. 2017. Viz. Příloha. Účast na KP Červený Kostelec 2018. Čestné uznání Karlu Peškovi za herecký výkon, Lucii Burgrové za herecký výkon v rolích Barbory Ručkové a Theresy Bauer.
MALÁ MOŘSKÁ VÍLA, soubor volně na motivy H. Ch. Andersena, r. Jiřina Krtičková. Účast na KP Dospělí dětem, Havlíčkův Brod 2017. Účast na CP Popelka, Rakovník - čestné uznání Karlu Peškovi za herecký výkon v roli Krále a Jiřině Krtičkové za režijně-scénografický koncept, cena souboru za hudební a zvukovou složku.
Triarius Česká Třebová / Divadlo Jesličky Josefa Tejkla - Ira Levin (přel. Jitka Sloupová): VERONIČIN POKOJ, režie a dramaturgie, scéna a světelný design Josef Jan Kopecký, hudba Jan Fikejz. Hrají Lucie Burgrová, Vojta Houska, Tereza Vodochodská, Ondra Souček. Premiéra 29. září 2017. Účast na KP Orlická maska Ústí nad Orlicí 2018. ČU Lucii Burgrové za herecký výkon v roli Ženy, Vojtovi Houskovi za herecký výkon v roli Muže, Josefu Janu Kopeckému za dramaturgickou úpravu a režii. Cena Tereze Vodochodské za herecký výkon v roli Dívky v inscenaci Veroničin pokoj.
5. ročník LDO - Jiřina Krtičková, Ráchel Duchková: KORALÍNA. Na motivy stejnojmenné knihy Neila Gaimana a filmu Henryho Selicka „Koralína a svět za tajemnými dveřmi“, režie: Jiřina Krtičková. Premiéra 11.5. Účast na KP DIVadelní Setkání Hradec Králové 2018.

Další premiéry 2017
4. 1. ENIGMATICKÉ VARIACE, r. Karel Pešek.
10.1. TŘETÍ SUDBA, dramaturgie a režie Tereza Vodochodská.
13.1. DVOJÍ TVÁŘ, dramaturgie a režie Tereza Vodochodská.
13.1. Tomáš Rychetský: NEVINNÍ JSOU NEVINNÍ, r. Monika Janáková.
10.2. Ludvík Aškenazy: PRAVDIVÝ PŘÍBĚH ANTONIE PAŘÍZKOVÉ..., r. Monika Janáková..
3.3. Michal Fraine: GENERÁL(KA) BEZ ROUCHA, r. Karel Pešek.
10. 3. Dospělá embrya - Jan Dvořák inspirován Bohumilem Hrabalem: HAŇŤOVA OÁZA V POUŠTI LIDOVĚ DEMOKRATICK0 PRAHY.
14. 3. FILIP A TI DRUZÍ. Na motivy Oscar Wilde: Jak je důležité míti Filipa. Úprava a režie Jana Portyková. Účast na Klicperův Chlumec 2017.
24.3. KARLÍKOVA CESTA, r. Karel Pešek.
28.3. Saki: LĚČBA NEKLIDEM, dramatizace a režie Monika Janáková.
29.3. Jan Otčenášek: ROMEO, JULIE A TMA, r. Petr Vrběcký. Účast na Náchodská Prima sezóna 11.5.2017.
31.3. POHÁDKA NOVÉ GENERACE, r. Tereza Vodochodská.
11.4. KONEC ČARODĚJEK V ČECHÁCH ... , r. Jolana Brannyová.
19.4. JEDNA LACHTANNÍ RODINA - divad. adaptace písně J. Nohavici, r. Monika Janáková.
28.4. Tereza Boučková: SODOMA KONORA, r. JJ Kopecký.
2.5. Brandon Thomas: CHARLEYOVA TETA, úprava a r. Tereza Vodochodská.
15.5. autorský projekt CHROUSTI, r. Jolana Brannyová.
17.5. na motivy Agathy Christie: OBŽALOBA, r. Tereza Vodochodská.
24.5. Georges Feydeau: DOBRĚHO POMÁLU aneb A TEĎ MI POMÚŽETE, r. Jaroslav Pokorný.
15.6. TOUHY SESTER BRÖNTEOVÝCH, r. Jaroslav Pokorný.
22.5. na motivy Karla Čapka: TO JE DIVADLO, r. Tereza Vodochodská.

2018
EMBETE - Lewis Carroll: ALENKA ANEB CARROLLOVY PŘÍZRAKY. Autorské představení souboru na motivy známé knihy Lewise Carrolla. Režie Jiřina Krtičková. Premiéra 08. 06. 2018. Účast na KP Audimafor 2018.

ZÁPISKY ANNY FRANKOVÉ. Volně na motivy literárního bestselleru Deník Anny Frankové v úpravě a režii Terezy Vodochodské. Premiéra 22. 06. 2018. Účast na KP Svitavský Fanda 2019 - doporučení: Mladá Scéna Ústí nad Orlicí.

Klokan - Astrid Lindgrenová: PIPI DLOUHÁ PUNČOCHA, přel. Josef Vohryzek, režie Jiřina Krtičková. Scénické čtení a dramatizace několika povídek stejnojmenné knížky Astrid Lindgrenové od 4. ročníku LDO ZUŠ Střezina. Premiéra 06. 06. 2018. Účast na KP DIVadelní Setkání Hradec Králové 2019.

Adéla Holemá a Nikola Beková - ZPĚVY STARÉ ČÍNY, podle lidové slovesnosti zpracovali – Bohumil Mathesius, Jaroslav Průšek, Režie Jan Sklenář. Premiéra 1. 06. 2018. Účast na KP Svitavský Fanda 2019 - doporučení: Wolkerův Prostějov. Účast na Náchodská Prima sezóna 2019 - ocenění za naprosto harmonicky a kultivovaně vyvážené výrazové prostředky ve všech složkách inscenace. Účast na CP Jiráskův Hronov 2019.

Enrico Luttmann: 5 ZA JEDNU, r. Jolana Brannyová. Premiéra 27. 2. 2018
Ray Cooney, Michael Cooney: A JE TO V PYTLI, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 28. 02. 2018
Tracy Letts: SRPEN V ZEMI INDIÁNŮ, r. Josef Jan Kopecký. Premiéra 14. 03. 2018
Black out - Viktor Dyk, Johana Součková: KRYSAŘ, Režie Monika Janáková, Pavel Pešek. Premiéra 16. 03. 2018.
Dospělá embrya - ANGLICKÁ MOZAIKA. Jevičtní puzzle z klasiků anglického humoru rozstříhal a sestavil Jan Dvořák. Režie Jan Dvořák. Premiéra 23. 03. 2018
Ľubomír Feldek: HRŮZA V HÁJOVNĚ. Režie Aleš Dvořák. Premiéra 26. 03. 2018
Bård Breien : KURZ NEGATIVNÍHO MYŠLENÍ. Překlad Jaroslava Vrbová, Režie Josef Jan Kopecký. Premiéra 30. 03. 2018.
Radšimělihrátfotbal - SHERLOCK HOLMES A VVŽ. Režie Karel Pešek. Premiéra 06. 04. 2018
ARNOŠT GOLDFLAM: DÁMSKÁ ŠATNA. REŽIE MONIKA JANÁKOVÁ. Premiéra 09. 04. 2018
TI DRUZÍ, Divadelní adaptace filmového hororu. Scénář a režie Tereza Vodochodská. Premiéra 10. 04. 2018
SNĚHOVÁ KRÁLOVNA. Pohádka o ledu a lásce v podání žáků Jolany Brannyové. Režie Jolana Brannyová. Premiéra 25. 04. 2018
Jo Nesbø: ŽÍZEŇ. Divadelní adaptace knižního severského trilleru. Režie Tereza Vodochodská. Premiéra 02. 05. 2018
William Saroyan : …A ZA TRACYM TYGR. Volně podle slavné novely. Režie Aleš Dvořák. Premiéra 03. 05. 2018.
Václav Havel: VERNISÁŽ. Režie Josef Jan Kopecký. Premiéra 05. 05. 2018.
Hans Christian Andersen: MALÁ MOŘSKÁ VÍLA. Hudebně-dramatické představení na motivy Andersenovy pohádky. Režie Jiřina Krtičková. Premiéra 05. 05. 2018.
HODINA DRAMAŤÁKU (TAK TROCHU ZVRÁCENÁ). Autorská tvorba žáků Moniky Janákové. Režie Monika Janáková. Premiéra 07. 05. 2018
Iva Peřinová: ZVÍŘECÍ DIVADLO . Režie Aleš Dvořák. Premiéra 15. 05. 2018
Adolf Hoffmeistr: ZPÍVAJÍCÍ BENÁTKY. Režie Jolana Brannyová. Premiéra 21. 05. 2018.
Josef Kolář: MODROOČKO. Dramatizace několika kapitol ze známé knihy Josefa Koláře, s Ebenovými písničkami v podání hudebního tělesa žáků a jejich rodičů "Žár". Režie Jiřina Krtičková. Premiéra 23. 05. 2018.
Georges Feydeau: DÁMSKÝ KREJČÍ. Komediální příběh rozverného doktora na motivy hry George Feydeaua. Režie Jana Portyková. Premiéra 27. 05. 2018.
DĚDICTVÍ. Komediální hra o intrikách a mnoha uchazečích o velké dědictví. Režie Tereza Vodochodská. Premiéra 28. 05. 2018.
KDO UTEČE, VYHRAJE?. Malá česká road-movie na motivy hry Na útěku. Režie Jan Dvořák. Hrají Jana Portyková • Dagmar Švecová. Premiéra 01. 06. 2018. Účast na festivalu Pernštejn(l)ove, Pardubice 2019. Účast na KP Lomnice nad Popelkou 2020 - čestné uznání Janě Portykové za herecký výkon v roli Kateřiny.
David Drábek / Josef Tejkl: SWERTISCH. Gastronomická tragédie o mnoha chodech. Režie Jana Portyková. Premiéra 18. 11. 2018.

2019 - Divadlo Jesličky, na motivy filmu Miloše Formana: Hoří, má panenko!,r. Aleš Dvořák. Účast na přehlídce vyspělých DS, XLVIII. Symposion, Třebechovice.

2020 - Letní prázdninová dílna Divadla Jesličky, podle Evy Papouškové: Kosprd a Telecí, soubor: V punčocháčích aneb Kosprd a Telecí na útěku. Účast na KP AUDIMAFOR a Divadelní setkání, Hradec Králové.

2020 - Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Monthy Python, Jan Holek, Nikola Beková: Skeč Kabaret, r. Jan Holek. Účast na KP AUDIMAFOR a Divadelní setkání, Hradec Králové - videoprojekce. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové 2021.

2021 - Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Rado Olos: Kupé story, r. Josef Jan Kopecký. Účast na KP Červený Kostelec - doporučení na CP Divadelní Piknik, Volyně, cena souboru za kolektivní herecký výkon. Účast na CP Divadelní Piknik, Volyně - čestné uznání Karlu Peškovi za herecký výkon. Účast na Nučický Kahan. Účast na FEMAD, Poděbrady - cena divácké poroty za vyvážené a komplexní herecké výkony.

2023 - Klokan, soubor: www.trapeni.cz, r. Jiřina Krtičková. Účast na KP DIVadelní Setkání, Hradec Králové - cena souboru za citlivé autorské zpracování současné generační problematiky.

2024 - Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, A. Jarry: Král Ubu aneb Mše za vznešené duše, r. Zdeněk Tesař. Účast na KP Červený Kostelec - cena souboru za scénografii a Zdeňku Tesařovi za režii - doporučení na CP Divadelní piknik Volyně.


2024 - Oskarky, ZUŠ Střezina, K. Pultarová a B. Červenková: Slavík a růže, režie Jiřina Krtičková. Účast na KP DIVadelní Setkání, Hradec Králové.

2024 - ČERT, ZUŠ Střezina, pásmo autorských písní provázané příběhem Evy Papouškové, soubor: KOSPRD 1, režie Jiřina Krtičková. Účast na KP DIVadelní Setkání, Hradec Králové - cena za mezigenerační spolupráci v inscenaci.

2024 - Dvě Anči, ZUŠ Střezina, příběh z knihy Michala Viewegha Krátké pohádky pro unavené rodiče, A. Macková, A. Kašparová: Jak se vítá maminka, režie Jiřina Krtičková. Účast na KP DIVadelní Setkání, Hradec Králové - doporučení na CP Dětská scéna.
Bibliografie:
EXNAROVÁ, Alena: Regionální loutkářská přehlídka v Jesličkách
AS 2003, č. 3, s. 44-48.

EXNAROVÁ, Alena: Regionální loutkářská přehlídka. Divadelní HROMADA 2005 - jaro.

HULEC, Vladimír: Východočeské alternativní sny, vize a poezie. Audimafor aneb Kostelecký Kostlivec 2005. AS 2005, č. 2, s. 45-49.

HULEC, Vladimír-ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Ač jsem ve tvém oku rek sežralas mi okurek. Dvojice autorů referuje o přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec - Kostelec nad Orlicí 24.-26.3.2006. AS 2006, č. 2, s. 49-52. Foto:Hradec Králové, Nepokojíčky.

HULEC, Vladimír: Na vlnách východočeské alternativy - Audimafor aneb Kostelecký kostlivec ´08. AS 2008, č. 2, s. 42.

TICHÝ, Zdeněk Aleš: Poněkud usedlý Kostlivec. Amatérská scéna, roč. 39 (Ochotnické divadlo 49), č. 3, 2002, s. 3-4, 2 fot. Referát o přehlídce amatérských divadel Audimafor aneb Kostelecký kostlivec s nominací na Šrámkův Písek.

TICHÝ, Zdeněk Aleš, Kostlivcovo divadelně–sexuální harašení. AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2004. AS 2004, č. 2, s. 50–54.

TOMAS, Karel: 42. Národní přehlídka divadla „v pohybu“ Šrámkův Písek, 22.–25. 5. 2003. Hodnocení - IPOS-ARTAMA.

VOSTÁREK, Karel: Dvaapadesát není pro chlapa i pro festival „žádný věk“. 52. LCH. Amatérská scéna 2003, č. 4, s. 11–17.
Archivy:

RICHTER, Luděk. Finále 9. ročníku individuálních výstupů s loutkou. Loutkář 2010, č. 4, s.177 - 178.
DEJL, Jaroslav: Z poznámkového bloku předsedy poroty. DĚTSKÉ divadelní léto v Prachaticích 1993. Tvořivá dramatika 1993, č. 9.

LHOTSKÁ, Jiřina: Čtyřicátý sedmý ročník Loutkářské Chrudimi. Amatérská scéna 1998, č. 4, 27.7.1998, s. 9-11, 3 fot. - Původní název 47. ročník...Referát. Festival se konal ve dnech 1.-6.7.1998.

MATOUŠEK, Mirko: Šestero dní chrudimských. Loutkář, roč. 45, č. 8-9, 1995, s.178-184, 6 fot. Referát se poměrně podrobně věnuje jednotlivým inscenacím 44. ročníku Loutkářské Chrudimi (1.-6.7.1995), končí obecnou úvahou o úrovni celé přehlídky.

PROVAZNÍK, Jaroslav: Divadlo hrané dětmi v roce 1993. Amatérská scéna 1993, č. 9, s. 5.

STROTZER, Milan: Chrudim na prahu prázdnin patřila loutkářům. Amatérská scéna 1995, č. 4, 4.8.1995, s. 7-9, 3 fot. Referát o festivalu Loutkářská Chrudim.

ZAJÍC, Vladimír. Východočeská krajová přehlídka loutkářských souborů. Amatérská scéna 1997, č. 2, s18 - 19.
BRŮČEK, Josef: Faustování 1996. Amatérská scéna 1996, č. 1, s.6. - 7.

DŘÍZHALOVÁ, Iveta: Amatérští loutkáři ve východních Čechách LP 1999. Amatérská scéna 1999, č. 3, s. 21-22.

EXNAROVÁ, Alena: Dva dny v Jesličkách. HROMADA, č. XXXI/2001, Středisko amatérské kultury IMPULS Hradec Králové, šéfredaktor Alexandr Gregar, s. 20. Foto: Jiří Polehňa, s. 21

EXNAROVÁ, Alena: Regionální loutkářská přehlídka v Hradci Králové aneb Šílený maraton. Loutkář, roč. 2000, č. 2, 26.5.2000, s. 84-85

LÁZŇOVSKÁ, Lenka (s využitím zpravodaje LCH zpracovala): Mozaika ze 48. Loutkářské Chrudimi. Amatérská scéna 1999, č. 4, s. 19-21.

MERTA, Jan – RICHTER, Luděk – ŠEFROVÁ, Blanka: Regionální přehlídka loutkářských souborů východočeského kraje 10.–11.4.1999. HROMADA č. XXV/1999, Středisko amatérské kultury IMPULS, šéfredaktor Alexandr Gregar. Hradec Králové 1999, 55 s.

ZAJÍC, Vladimír. Východočeská krajová přehlídka loutkářských souborů. Amatérská scéna 1997, č. 2, s18 - 19.
KOVAŘÍK, Miroslav: L A = WP 92. Referát o Wolkrově Prostějově. Amatérská scéna 1992, č. 9, s. 18-19.
EXNAROVÁ, Alena: Chrudim počtvrté. Loutkář 2008, č. 3, s. 134-139.

EXNAROVÁ, Alena: Chrudim tentokrát skromná. Loutkář 2009, č. 2, s. 086.

EXNAROVÁ, Alena: Loutkářská přehlídka v Jesličkách. Loutkář 2010, č. 3, s. 122 – 124.

FILCÍK, Štěpán: Loutkářská nadílka 2007 aneb Co přinesly krajské přehlídky. Hradec Králové – Divadlo Jesličky . AS 2007, č. 3, s. 63-64.

FILCÍK, Štěpán: Turnovský drahokam. Loutkář 2009, č. 2, s. 080 - 082.

HULEC, Vladimír: Na vlnách východočeské alternativy - Audimafor aneb Kostelecký kostlivec ´08. AS 2008, č. 2, s. 42.

JOSEPHOVÁ-LUŇÁKOVÁ, Blanka: Loutkářská přehlídka v Divadle Jesličky Hradec Králové 9.–10. 4. 2010. (Viz Texty ObP loutky, HK, 2010.)

KOSOVÁ, Petra: Loutkářská Chrudim 2009. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 27 - 30.

Odborná porota 58. Loutkářské Chrudimi 2009 udělila tyto ceny. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 34.

RICHTER, Luděk: Soutěž individuálních výstupů s loutkou po dvaceti letech. Loutkář 2008, č. 5, s. 234 - 235.

RICHTER, Luděk: Chrudim tentokráte loutkářská. Loutkář 2009, č. 4, s. 182 - 187.foto Ivo Mičkal.

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Loutkové divadlo v regionech v sezóně 2008/2009 - Turnovský drahokam. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 38 - 44.

TEJNOROVÁ, Petra: 57. Loutkářská Chrudim – kapitoly z loutkorybaření. AS 2008, č. 4, s. 32-37.
LÁZŇOVSKÁ, Lenka (s využitím zpravodaje LCH zpracovala): Mozaika ze 48. Loutkářské Chrudimi. Amatérská scéna 1999, č. 4, s. 19-21.

MORAVSKÁ Třebová, Štronzo, AS 1999, č. 1, s. 23. účast souborů Jesličky, Hradec Králové, DS Baf Hostinné a další. (Týdeník – regionální noviny 18.11.1998)

HULEC, Vladimír: Na vlnách východočeské alternativy - Audimafor aneb Kostelecký kostlivec ´08. AS 2008, č. 2, s. 42.

OPEN AIR PROGRAM při XVI. ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů - http://www.pocoapoco.cz/download/open_program.pdf

WOLKRŮV Prostějov, 50. celostátní festival poezie Prostějov. (internet)

ZBORNÍK, František: Zpráva o Dětské scéně 2005, celostátní přehlídce dětského divadla a recitace v Trutnově.

ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Kostelecký kostlivec jako přehlídka funkcí a žánrů divadla. AS 2007, č. 2, s. 54-55.
FILCÍK, Štěpán: Loutkářská nadílka 2007 aneb Co přinesly krajské přehlídky. Hradec Králové – Divadlo Jesličky . AS 2007, č. 3, s. 63-64.

GREGAR, Saša - DEJL, Jaroslav - ŠEFRNOVÁ, Blanka: Regionální přehlídku dětských divadelních, loutkářských a recitačních souborů DĚTSKÁ SCÉNA - 2002. Deník Dětské scény Trutnov, 2002/0.

HULEC, Vladimír: Východočeské alternativní sny, vize a poezie. Audimafor aneb Kostelecký Kostlivec 2005. AS 2005, č. 2, s. 45-49.

JOSEPHOVÁ-Luňáková, Blanka : 53. LOUTKÁŘSKÁ CHRUDIM. AS 2004, č. 4, s. 3 – 8.

PROVAZNÍK, Jaroslav: Hradecká přehlídka dětského divadla 16. - 18. 4 - tentokrát s řadou otazníků. Deník dětské scény Trutnov 2004/0.

SEMILY. 7. Semilský paroháč. AS 2005, č. 6, s. 43.(Deník Pojizeří, 24.10.2005)

VOSTÁREK, Karel: Dvaapadesát není pro chlapa i pro festival „žádný věk“. 52. LCH. Amatérská scéna 2003, č. 4, s. 11–17.
CÍSAŘ, Jan: První vlaštovka. Amatérská scéna, roč. 27 (Ochotnickédivadlo 36), č. 7, 1990, s.17. Referát o přehlídce AUDIMAFOR (AUtorské DIvadlo MAlých FOrem) v Kostelci nad Orlicí (17.-18.3.).
CESTY českého amatérského divadla. Vývojové tendence. Zprac, Jan Císař a kol. Praha, Ipos-ARTAMA 1998, obr. s. 357: Inscenace dadaistické poezie z textů R. Huelsenbecka nazvaná Kdo nevidí tlusté ďábly, jak si mastí ryšavé vlasy. Sdružený kabaret Poslyš, sestřičko, Hradec Králové, režie a scénář René Levínský Na snímku v popředí Ema Zámečníková a René Levínský, 1991; s. 361: A. P. Čechov: Pavilon č. 6. Jesličky, Hradec Králové, dramatizace a r. Josef Tejkl, 1996; s. 367: Parodie na módní velkomuzikály Macheath K. Superstar aneb Žebrácká opera souboru Jesličky z Hradce Králové, 1997.

MORAVSKÁ Třebová: 5. ročník Zemské přehlídky jednoaktových her a divadla jednoho herce 2000. AS 2001, č. 1, s. 34-35 Zprávičky. (MF Dnes, 10.11.2000)

ŽÁK, Petr: Podzimní Znojmo patřilo seniorům. AS 2000, č. 6, s. 16-18.

CÍSAŘ, Jan: Hlášení o Červeném Kostelci, Divadelní HROMADA, 2000, léto. s. 8-10.

CÍSAŘOVÁ, Mirka: Východočeši na JH a neb Hlediště stálo a tleskalo, Divadelní HROMADA, 2000, podzim, s. 39.

GREGAR, Alexandr: Senioři z Jesliček v Martině, Divadelní HROMADA, 2000, podzim, s. 42-43.

ČEJKOVÁ, Kateřina: 5. SEMILSKÝ PAROHÁČ - 2003. Internet.

DĚTSKÁ SCÉNA 2007, KP Dětská scéna, Divadlo Jesličky, Hradec Králové – 2007. Divadelní HROMADA IL. jaro 2007, s. 45-50.

DÖROVÁ, Karla: O její práci: Hromada 1993, č. IX, s. 265; 1998, č. 24, s. 37.

DVOŘÁK, Jan: O jeho práci: Hromada 1991, č. IV, s. 101; 1991, č. IV, s. 102; 1997, č. 19, s. 24.

FALTEJSEK, Rudolf: O jeho práci: Hromada 1991, č. III, s. 65; 1991, č. V, s. 133; 1997, č. 19, s. 22.

FELZMANN, Rudolf: Dramaturgická pestrost v Lomnici nad Popelkou. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 33 - 34.

FENDRYCH, Antonín: O jeho práci: Hromada 1996, č. 17, s. 19.

FILCÍK, Štěpán: Loutkářská nadílka 2007 aneb Co přinesly krajské přehlídky. Hradec Králové – Divadlo Jesličky. AS 2007, č. 3, s. 63-64.

GREGAR, Alexandr: O jeho práci: Hromada 1991, č. IV, s. 100; 1993, č. VIII, s. 235; 1998, č. 28, s. 30.

GREGAR, Saša: O prasečí hlavu. Štronzo ´98 - Moravská Třebová. AS 1998, č. 6, s. 20 (převzato z Divadelní Hromady XXIII/98).

GREGAROVÁ, Naďa: O její práci: Hromada 1995, č. XII, s. 355.

HOSKOVCOVÁ, Markéta: Kouzelné dobrodružství na Náchodské prima sezóně mezi 2. a 6. květnem 2005. AS 2005, č. 3, s. 24-28.

HOSKOVCOVÁ, Markéta: Prima Prima sezóna? AS 2004, č. 3, s. 22–26.

HULEC, Vladimír: Šrámkův Písek. Dospělá embrya Divadla Jesličky. Hromada 2001, č. XXXI, s. 51.

HULEC, Vladimír: Divadlo je pomeranč - 41. Šrámkův Písek, 23. -26. 5. 2002, AS 2002, č. 3, s. 29 - 34.

HULEC, Vladimír: Východočeské alternativní sny, vize a poezie. Audimafor aneb Kostelecký Kostlivec 2005. AS 2005, č. 2, s. 45-49.

HULEC, Vladimír-ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Ač jsem ve tvém oku rek sežralas mi okurek. Dvojice autorů referuje o přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec - Kostelec nad Orlicí 24.-26.3.2006. AS 2006, č. 2, s. 49-52. Foto:Hradec Králové, Nepokojíčky.

HULEC, Vladimír: Na vlnách východočeské alternativy - Audimafor aneb Kostelecký kostlivec ´08. AS 2008, č. 2, s. 42.

HULEC, Vladimír; STUCHLÍK, Jaroslav: Běsné dny Modrého kocoura. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 29 - 33.

CHADIMOVÁ, Marcela: Ptáci na odstřel pojedou do Písku. Hradecké noviny, roč. 9, č. 92, 18.4.2000, s. 7 - podepsáno mch. Zpráva o doporučených inscenacích na přehlídku Šrámkův Písek z regionálního kola. J.Tejklovi byla navíc udělena cena za režijní a autorský přístup k tématu za inscenaci Ptáci na odstřel (divadlo Jesličky).

LOUTKAŘSKÁ přehlídka 2007 - Program, Výsledky - Divadlo Jesličky, Hradec Králové, 31.3.-1.4.207.

KMOCHOVÁ, Věra: “… a proto tam ta slunečnice je…” AMATÉRSKÁ SCÉNA 1993, č. 9, s. 18. (Informace i o předešlých ročnících).

MACHKOVÁ, Eva: Přehlídka plná příslibů. Amatérská scéna 1988, č. 6, s. 11.

MORAVSKÁ Třebová, Štronzo, AS 1999, č. 1, s. 23. účast souborů Jesličky, Hradec Králové, DS Baf Hostinné a další. (Týdeník – regionální noviny 18.11.1998)

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ. ŠTRONZO. Zemská přehlídka jednoho herce a jednoaktových her Moravská Třebová. 2003. AS 2004, č. 1, s. 32 Zprávičky. (Moravskotřebovský zpravodaj, č. 11, 2003)

MORAVSKÁ Třebová: 5. ročník Zemské přehlídky jednoaktových her a divadla jednoho herce 2000. AS 2001, č. 1, s. 34-35 Zprávičky. (MF Dnes, 10.11.2000)

ONDRÁČEK, Vlastimil: Jednoaktovky SČDO v Holicích. Amatérská scéna 2000, č. 4, s. 20.

OPEN AIR PROGRAM při XVI. ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů - http://www.pocoapoco.cz/download/open_program.pdf

PORTYKOVÁ, Jana: O její práci: Hromada 1995, č. 14, s. 420.

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Činoherní klub uvádí: v první polovině listopadu 2010. Scena.cz – 1. kulturní portál, 1. 11. 2010, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=12991 (viz Texty)

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Zemřel Josef Tejkl. Scéna.cz – 1. kulturní portál, 10. 4. 2009, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=1&c=9403 (viz Texty)

Semilský paroháč 2002. Internet.

ŠEFRNOVÁ, Blanka: Krajská přehlídka divadelních souborů Hradec Králové. Deník Dětské scény 11. - 17. 6. 2010.

TEJKL, Josef: O jeho práci: Hromada 1991, č. IV, s. 102; 1993, č. IX, s. 263; 1997, č. 19, s. 24.

TICHÝ, Zdeněk Aleš, Kostlivcovo divadelně–sexuální harašení. AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2004. AS 2004, č. 2, s. 50–54.

TOMAS, Karel: Náchodská prima sezóna – město studentů plné – bude alespoň napřesrok? AS 2003, č. 3, s. 4–6.

TICHÝ, Zdeněk Aleš: Poněkud usedlý Kostlivec. Amatérská scéna, roč. 39 (Ochotnické divadlo 49), č. 3, 2002, s. 3-4, 2 fot. Referát o přehlídce amatérských divadel Audimafor aneb Kostelecký kostlivec s nominací na Šrámkův Písek.

ULRYCHOVÁ, Irina: Dětská scéna ´99. Tvořivá dramatika 1999, č. 2.

ULRYCHOVÁ, Irina: Příběh s dětským hrdinou v divadle hraném dětmi. In: Dítě mezi výchovou a uměním, Dramatická výchova na přelomu tisíciletí. Praha, STD 2008, s. 36-44.

VÝCHODOČESKÁ přehlídka amatérského činoherního divadla 2008. Programová brožura. Červený Kostelec , MěKS Červený Kostelec, IMPULS, VSVD 2008, s. 39-41.

WOLKRŮV Prostějov, 50. celostátní festival poezie Prostějov. (internet)

ZAJÍC, Vladimír. Východočeská krajová přehlídka loutkářských souborů. Amatérská scéna 1997, č. 2, s18 - 19.

ZAMEČNÍKOVÁ, Ema: O její práci: Hromada 1994, č. XI, s. 324.

ZÁVODSKÝ, Vít: Ve Zlíně se klube zbrusu nová přehlídka. AS 2005, č. 6m, s. 24-27.

Z HRONOVSKÝCH recenzí a reflexí představení. Výběr z recenzí uveřejněných ve Zpravodajích JH 2006 připravila Marie Poesová. AS 2006, č. 5, s. 20-29.MACHKOVÁ, Eva: Přehlídka plná příslibů. Amatérská scéna 1988, č. 6, s. 11.

CÍSAŘ, Jan: První vlaštovka. Amatérská scéna, roč. 27 (Ochotnickédivadlo 36), č. 7, 1990, s.17. Referát o přehlídce AUDIMAFOR (AUtorské DIvadlo MAlých FOrem) v Kostelci nad Orlicí (17.-18.3.).

GREGAR, Alexandr: O jeho práci: Hromada 1991, č. IV, s. 100; 1993, č. VIII, s. 235; 1998, č. 28, s. 30.

TEJKL, Josef: O jeho práci: Hromada 1991, č. IV, s. 102; 1993, č. IX, s. 263; 1997, č. 19, s. 24.

FALTEJSEK, Rudolf: O jeho práci: Hromada 1991, č. III, s. 65; 1991, č. V, s. 133; 1997, č. 19, s. 22.

DVOŘÁK, Jan: O jeho práci: Hromada 1991, č. IV, s. 101; 1991, č. IV, s. 102; 1997, č. 19, s. 24.

KOVAŘÍK, Miroslav: L A = WP 92. Referát o Wolkrově Prostějově. Amatérská scéna 1992, č. 9, s. 18-19.
DÖROVÁ, Karla: O její práci: Hromada 1993, č. IX, s. 265; 1998, č. 24, s. 37.

DEJL, Jaroslav: Z poznámkového bloku předsedy poroty. DĚTSKÉ divadelní léto v Prachaticích 1993. Tvořivá dramatika 1993, č. 9.
PROVAZNÍK, Jaroslav: Divadlo hrané dětmi v roce 1993. Amatérská scéna 1993, č. 9, s. 5.
KMOCHOVÁ, Věra: “… a proto tam ta slunečnice je…” AMATÉRSKÁ SCÉNA 1993, č. 9, s. 18. (Informace i o předešlých ročnících).

ZAMEČNÍKOVÁ, Ema: O její práci: Hromada 1994, č. XI, s. 324.

PORTYKOVÁ, Jana: O její práci: Hromada 1995, č. 14, s. 420.

STROTZER, Milan: Chrudim na prahu prázdnin patřila loutkářům. Amatérská scéna 1995, č. 4, 4.8.1995, s. 7-9, 3 fot. Referát o festivalu Loutkářská Chrudim.
MATOUŠEK, Mirko: Šestero dní chrudimských. Loutkář, roč. 45, č. 8-9, 1995, s.178-184, 6 fot. Referát se poměrně podrobně věnuje jednotlivým inscenacím 44. ročníku Loutkářské Chrudimi (1.-6.7.1995), končí obecnou úvahou o úrovni celé přehlídky.
GREGAROVÁ, Naďa: O její práci: Hromada 1995, č. XII, s. 355.

BRŮČEK, Josef: Faustování 1996. Amatérská scéna 1996, č. 1, s.6. - 7.
FENDRYCH, Antonín: O jeho práci: Hromada 1996, č. 17, s. 19.

ZAJÍC, Vladimír. Východočeská krajová přehlídka loutkářských souborů. Amatérská scéna 1997, č. 2, s18 - 19.
LHOTSKÁ, Jiřina: Čtyřicátý sedmý ročník Loutkářské Chrudimi. Amatérská scéna 1998, č. 4, 27.7.1998, s. 9-11, 3 fot. - Původní název 47. ročník...Referát. Festival se konal ve dnech 1.-6.7.1998
GREGAR, Saša: O prasečí hlavu. Štronzo ´98 - Moravská Třebová. AS 1998, č. 6, s. 20 (převzato z Divadelní Hromady XXIII/98).

DŘÍZHALOVÁ, Iveta: Amatérští loutkáři ve východních Čechách LP 1999. Amatérská scéna 1999, č. 3, s. 21-22.
MERTA, Jan – RICHTER, Luděk – ŠEFROVÁ, Blanka: Regionální přehlídka loutkářských souborů východočeského kraje 10.–11.4.1999. HROMADA č. XXV/1999, Středisko amatérské kultury IMPULS, šéfredaktor Alexandr Gregar. Hradec Králové 1999, 55 s.
ULRYCHOVÁ, Irina: Dětská scéna ´99. Tvořivá dramatika 1999, č. 2.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka (s využitím zpravodaje LCH zpracovala): Mozaika ze 48. Loutkářské Chrudimi. Amatérská scéna 1999, č. 4, s. 19-21.
MORAVSKÁ Třebová, Štronzo, AS 1999, č. 1, s. 23. účast souborů Jesličky, Hradec Králové, DS Baf Hostinné a další. (Týdeník – regionální noviny 18.11.1998)

MORAVSKÁ Třebová: 5. ročník Zemské přehlídky jednoaktových her a divadla jednoho herce 2000. AS 2001, č. 1, s. 34-35 Zprávičky. (MF Dnes, 10.11.2000)

ONDRÁČEK, Vlastimil: Jednoaktovky SČDO v Holicích. Amatérská scéna 2000, č. 4, s. 20.

ŽÁK, Petr: Podzimní Znojmo patřilo seniorům. AS 2000, č. 6, s. 16-18.

CÍSAŘ, Jan: Hlášení o Červeném Kostelci, Divadelní HROMADA, 2000, léto. s. 8-10.

CÍSAŘOVÁ, Mirka: Východočeši na JH a neb Hlediště stálo a tleskalo, Divadelní HROMADA, 2000, podzim, s. 39.

GREGAR, Alexandr: Senioři z Jesliček v Martině, Divadelní HROMADA, 2000, podzim, s. 42-43.

EXNAROVÁ, Alena: Regionální loutkářská přehlídka v Hradci Králové aneb Šílený maraton. Loutkář, roč. 2000, č. 2, 26.5.2000, s. 84-85
CHADIMOVÁ, Marcela: Ptáci na odstřel pojedou do Písku. Hradecké noviny, roč. 9, č. 92, 18.4.2000, s. 7 - podepsáno mch. Zpráva o doporučených inscenacích na přehlídku Šrámkův Písek z regionálního kola. J.Tejklovi byla navíc udělena cena za režijní a autorský přístup k tématu za inscenaci Ptáci na odstřel (divadlo Jesličky).

EXNAROVÁ, Alena: Dva dny v Jesličkách. HROMADA, č. XXXI/2001, Středisko amatérské kultury IMPULS Hradec Králové, šéfredaktor Alexandr Gregar, s. 20. Foto: Jiří Polehňa, s. 21
HULEC, Vladimír: Šrámkův Písek. Dospělá embrya Divadla Jesličky. Hromada 2001, č. XXXI, s. 51.

HULEC, Vladimír: Divadlo je pomeranč - 41. Šrámkův Písek, 23. -26. 5. 2002, AS 2002, č. 3, s. 29 - 34.

TICHÝ, Zdeněk Aleš: Poněkud usedlý Kostlivec. Amatérská scéna, roč. 39 (Ochotnické divadlo 49), č. 3, 2002, s. 3-4, 2 fot. Referát o přehlídce amatérských divadel Audimafor aneb Kostelecký kostlivec s nominací na Šrámkův Písek.
GREGAR, Saša - DEJL, Jaroslav - ŠEFRNOVÁ, Blanka: Regionální přehlídku dětských divadelních, loutkářských a recitačních souborů DĚTSKÁ SCÉNA - 2002. Deník Dětské scény Trutnov, 2002/0.

Semilský paroháč 2002. Internet.

EXNAROVÁ, Alena: Regionální loutkářská přehlídka v Jesličkách AS 2003, č. 3, s. 44-48.
VOSTÁREK, Karel: Dvaapadesát není pro chlapa i pro festival „žádný věk“. 52. LCH. Amatérská scéna 2003, č. 4, s. 11–17.
TOMAS, Karel: Náchodská prima sezóna – město studentů plné – bude alespoň napřesrok? AS 2003, č. 3, s. 4–6.
HOSKOVCOVÁ, Markéta: Prima Prima sezóna? AS 2004, č. 3, s. 22–26.

TOMAS, Karel: 42. Národní přehlídka divadla „v pohybu“ Šrámkův Písek, 22.–25. 5. 2003. Hodnocení - IPOS-ARTAMA.
ČEJKOVÁ, Kateřina: 5. SEMILSKÝ PAROHÁČ - 2003. Internet.

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ. ŠTRONZO. Zemská přehlídka jednoho herce a jednoaktových her Moravská Třebová. 2003. AS 2004, č. 1, s. 32 Zprávičky. (Moravskotřebovský zpravodaj, č. 11, 2003)

TICHÝ, Zdeněk Aleš, Kostlivcovo divadelně–sexuální harašení. AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec 2004. AS 2004, č. 2, s. 50–54.
JOSEPHOVÁ-Luňáková, Blanka: 53. LOUTKÁŘSKÁ CHRUDIM. AS 2004, č. 4, s. 3 – 8.

PROVAZNÍK, Jaroslav: Hradecká přehlídka dětského divadla 16. - 18. 4 - tentokrát s řadou otazníků. Deník dětské scény Trutnov 2004/0.

HULEC, Vladimír: Východočeské alternativní sny, vize a poezie. Audimafor aneb Kostelecký Kostlivec 2005. AS 2005, č. 2, s. 45-49.

HOSKOVCOVÁ, Markéta: Kouzelné dobrodružství na Náchodské prima sezóně mezi 2. a 6. květnem 2005. AS 2005, č. 3, s. 24-28.

ZBORNÍK, František: Zpráva o Dětské scéně 2005, celostátní přehlídce dětského divadla a recitace v Trutnově.

SEMILY. 7. Semilský paroháč. AS 2005, č. 6, s. 43.(Deník Pojizeří, 24.10.2005)

ZÁVODSKÝ, Vít: Ve Zlíně se klube zbrusu nová přehlídka. AS 2005, č. 6m, s. 24-27.

EXNAROVÁ, Alena: Regionální loutkářská přehlídka. Divadelní HROMADA 2005 - jaro.
HULEC, Vladimír: Východočeské alternativní sny, vize a poezie. Audimafor aneb Kostelecký Kostlivec 2005. AS 2005, č. 2, s. 45-49.
HULEC, Vladimír-ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Ač jsem ve tvém oku rek sežralas mi okurek. Dvojice autorů referuje o přehlídce AUDIMAFOR aneb Kostelecký kostlivec - Kostelec nad Orlicí 24.-26.3.2006. AS 2006, č. 2, s. 49-52. Foto:Hradec Králové, Nepokojíčky.
Z HRONOVSKÝCH recenzí a reflexí představení. Výběr z recenzí uveřejněných ve Zpravodajích JH 2006 připravila Marie Poesová. AS 2006, č. 5, s. 20-29.

FILCÍK, Štěpán: Loutkářská nadílka 2007 aneb Co přinesly krajské přehlídky. Hradec Králové – Divadlo Jesličky. AS 2007, č. 3, s. 63-64.

DĚTSKÁ SCÉNA 2007, KP Dětská scéna, Divadlo Jesličky, Hradec Králové – 2007. Divadelní HROMADA IL. jaro 2007, s. 45-50.

LOUTKAŘSKÁ přehlídka 2007 - Program, Výsledky - Divadlo Jesličky, Hradec Králové, 31.3.-1.4.207.

ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Kostelecký kostlivec jako přehlídka funkcí a žánrů divadla. AS 2007, č. 2, s. 54-55.

FILCÍK, Štěpán: Loutkářská nadílka 2007 aneb Co přinesly krajské přehlídky. Hradec Králové – Divadlo Jesličky. AS 2007, č. 3, s. 63-64.

HULEC, Vladimír: Na vlnách východočeské alternativy - Audimafor aneb Kostelecký kostlivec ´08. AS 2008, č. 2, s. 42.
VÝCHODOČESKÁ přehlídka amatérského činoherního divadla 2008. Programová brožura. Červený Kostelec, MěKS Červený Kostelec, IMPULS, VSVD 2008, s. 39-41.

EXNAROVÁ, Alena: Chrudim počtvrté. Loutkář 2008, č. 3, s. 134-139.

RICHTER, Luděk: Soutěž individuálních výstupů s loutkou po dvaceti letech. Loutkář 2008, č. 5, s. 234 - 235.

TEJNOROVÁ, Petra: 57. Loutkářská Chrudim – kapitoly z loutkorybaření. AS 2008, č. 4, s. 32-37.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka (s využitím zpravodaje LCH zpracovala): Mozaika ze 48. Loutkářské Chrudimi. Amatérská scéna 1999, č. 4, s. 19-21.

ULRYCHOVÁ, Irina: Příběh s dětským hrdinou v divadle hraném dětmi. In: Dítě mezi výchovou a uměním, Dramatická výchova na přelomu tisíciletí. Praha, STD 2008, s. 36-44.

EXNAROVÁ, Alena: Chrudim tentokrát skromná. Loutkář 2009, č. 2, s. 086.

FILCÍK, Štěpán: Turnovský drahokam. Loutkář 2009, č. 2, s. 080 - 082.

KOSOVÁ, Petra: Loutkářská Chrudim 2009. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 27 - 30.

Odborná porota 58. Loutkářské Chrudimi 2009 udělila tyto ceny. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 34.

RICHTER, Luděk: Chrudim tentokráte loutkářská. Loutkář 2009, č. 4, s. 182 - 187.foto Ivo Mičkal.

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Loutkové divadlo v regionech v sezóně 2008/2009 - Turnovský drahokam. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 38 - 44.

FELZMANN, Rudolf: Dramaturgická pestrost v Lomnici nad Popelkou. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 33 - 34.

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Zemřel Josef Tejkl. Scéna.cz – 1. kulturní portál, 10. 4. 2009, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=1&c=9403 (viz Texty)

JOSEPHOVÁ-LUŇÁKOVÁ, Blanka: Loutkářská přehlídka v Divadle Jesličky Hradec Králové 9.–10. 4. 2010. (Viz Texty ObP loutky, HK, 2010.)

EXNAROVÁ, Alena: Loutkářská přehlídka v Jesličkách. Loutkář 2010, č. 3, s. 122 – 124.

ŠEFRNOVÁ, Blanka: Krajská přehlídka divadelních souborů Hradec Králové. Deník Dětské scény 11. - 17. 6. 2010.

RICHTER, Luděk. Finále 9. ročníku individuálních výstupů s loutkou. Loutkář 2010, č. 4, s.177 - 178.
HULEC, Vladimír; STUCHLÍK, Jaroslav: Běsné dny Modrého kocoura. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 29 - 33.

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Činoherní klub uvádí: v první polovině listopadu 2010. Scena.cz – 1. kulturní portál, 1. 11. 2010, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=12991 (viz Texty)

OPEN AIR PROGRAM při XVI. ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů - http://www.pocoapoco.cz/download/open_program.pdf

WOLKRŮV Prostějov, 50. celostátní festival poezie Prostějov. (internet)

CESTY českého amatérského divadla. Vývojové tendence. Zprac, Jan Císař a kol. Praha, Ipos-ARTAMA 1998, obr. s. 357: Inscenace dadaistické poezie z textů R. Huelsenbecka nazvaná Kdo nevidí tlusté ďábly, jak si mastí ryšavé vlasy. Sdružený kabaret Poslyš, sestřičko, Hradec Králové, režie a scénář René Levínský Na snímku v popředí Ema Zámečníková a René Levínský, 1991; s. 361: A. P. Čechov: Pavilon č. 6. Jesličky, Hradec Králové, dramatizace a r. Josef Tejkl, 1996; s. 367: Parodie na módní velkomuzikály Macheath K. Superstar aneb Žebrácká opera souboru Jesličky z Hradce Králové, 1997.
Archivy:
Tak nám přejmenovali Jesličky. Blog uživatele Pavlinka.p. 2.11.2011. (viz Texty a www odkazy)

Videozáznam představení Elena Štěpánová na JH 1994 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Weselohra na mostě na DT 1996 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Pavilon č. 6 na DT 1996 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Žebrácká opera na DT 1997 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Milá sedmi loupežníků na DT 1998 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Podzimní koncert aneb... na DT 2000 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Hořkej. Opravdu hořkej... na DT 2004 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Kostelecký kostlivec jako přehlídka funkcí a žánrů divadla. AS 2007, č. 2, s. 54-55.

Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla - www stránky souboru - viz www odkazy.

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související Přílohy

Související Videa

Související Obrázky

Chrudim, Loutkářská Chrudim - program, 1996
Chrudim, Loutkářská Chrudim - program, 1996
Chrudim, Loutkářská Chrudim - program, 1999
Chrudim, Loutkářská Chrudim - program, 1999
Chrudim, Loutkářská Chrudim, Zpravodaj č. 4, 1996
Hradec Králové,  Jesličky, Zatracený chlapi, 2004
Hradec Králové,  Jesličky, Zatracený chlapi, 2004
Hradec Králové,  Jesličky, Zatracený chlapi, 2004
Hradec Králové, ...po malinách-Jesličky, Šťědrý večer, 2005
Hradec Králové, AŤSI, Bleší cirkus, CP Jiráskův Hronov 1998
Hradec Králové, AŤSI, Bleší cirkus, CP Jiráskův Hronov 1998
Hradec Králové, AŤSI, Bleší cirkus, CP Jiráskův Hronov 1998
Hradec Králové, AŤSI, Bleší cirkus, CP Jiráskův Hronov 1998
Hradec Králové, AŤSI, Bleší cirkus, CP Jiráskův Hronov 1998
Hradec Králové, Cesty milosti, Ptáci na odstřel, WP 1991
Hradec Králové, Cesty milosti, Ptáci na odstřel, WP 1991
Hradec Králové, Divadélko Jesličky, Doktor Munory, 1994
Hradec Králové, Divadélko Jesličky, Doktor Munory, 1994
Hradec Králové, Divadelní soubor ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Něco z Maryši pro jednou herečku a housle, 1994
Hradec Králové, Divadelní soubor ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Něco z Maryši pro jednou herečku a housle, 1994
Hradec Králové, Divadelní soubor ZUŠ Na Střezině, O posazení klobouku, JH 1994
Hradec Králové, Divadelní soubor ZUŠ Na Střezině, O posazení klobouku, JH 1994
Hradec Králové, Divadlo Jesličky J. Tejkla, Kupé story, KP Červený Kostelec 2021.
Hradec Králové, Divadlo Jesličky J. Tejkla, Kupé story, KP Červený Kostelec 2021.
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Black out, Oběšenci. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Black out, Oběšenci. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, My dva a Beatles. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, My dva a Beatles. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Zahradní slavnost, KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Zahradní slavnost, KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2005
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Okna, 2006
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Okna, 2006
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Okna, 2006
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Okna, 2006
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Pastička, 2005
Hradec Králové, Dospělá  embrya, Stráž, LCH 2005
Hradec Králové, Dospělá embrya Divadla Jesličky ZUŠ, Poslední večer v domě Usherů, 2005
Hradec Králové, Dospělá embrya, Poslední večeře, 2005
Hradec Králové, Dospělá embrya, Zastavení zakázáno, parkování povoleno, WP 2001
Hradec Králové, Dospělá emrya, Zastavení zakázáno, parkování povoleno, WP 2001
Hradec Králové, DS Jesličky ZUŠ, A. P. Čechov: Pavilon č. 6, 1996
Hradec Králové, DS Jesličky ZUŠ, Beregov, 1998
Hradec Králové, DS Jesličky ZUŠ, K. Macheath: Superstar aneb Žebrácká opera, 1997
Hradec Králové, DS U tří pávů ZUŠ, Jak se nám líbí
Hradec Králové, DS U tří pávů ZUŠ, Jak se nám líbí, 2005
Hradec Králové, II.st. LDO ZUŠ Střezina, Láskolamy, KP Audimafor Hradec Králové 2016
Hradec Králové, Jesličky - Dospělá embrya, Muži ve člunu (o ženách mluvě), KP Červený Kostelec 2011
Hradec Králové, Jesličky Cesty milosti, Výstup na Moasernspitz, WP 1993
Hradec Králové, Jesličky Hradecká pětka, Jamm, WP 1994
Hradec Králové, Jesličky Hradecká pětka, Jamm, WP 1994
Hradec králové, Jesličky Na Střezině, Okna
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2005
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Dobrodružství panny Anežky, 1998
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Pastička, 2005
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Vězni, 2005
Hradec Králové, Jesličky,  Asteroid, 2008
Hradec Králové, Jesličky,  Podzimní koncert  aneb až se zima zeptá nebudu se ptát, 2000
Hradec Králové, Jesličky,  Podzimní koncert  aneb až se zima zeptá nebudu se ptát, 2000
Hradec Králové, Jesličky,  Podzimní koncert  aneb až se zima zeptá nebudu se ptát, 2000
Hradec Králové, Jesličky,  Podzimní koncert  aneb až se zima zeptá nebudu se ptát, 2000
Hradec Králové, Jesličky, ..a  jiné zádrhele, 2007
Hradec Králové, Jesličky, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2006
Hradec Králové, Jesličky, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2006
Hradec Králové, Jesličky, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2006
Hradec Králové, Jesličky, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2006
Hradec Králové, Jesličky, Bůh masakru, KP Červený Kostelec 2016
Hradec Králové, Jesličky, Bůh masakru, KP Červený Kostelec 2016
Hradec Králové, Jesličky, Černobílý svět, 2008
Hradec Králové, Jesličky, Co chtít od života, WP 1996
Hradec Králové, Jesličky, Co chtít od života, WP 1996
Hradec Králové, Jesličky, Dospělá embrya, A přišel Fortinbras, KP Červený Kostelec 2012
Hradec Králové, Jesličky, Dospělá embrya, A přišel Fortinbras, KP Červený Kostelec 2012
Hradec Králové, Jesličky, Hořkej, opravdu hořkej, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Johanes doktor Faust, LCH 2005
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, Femad 2021
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, Femad 2021
Hradec Králové, Jesličky, Macheath K. Superstar ,1997
Hradec Králové, Jesličky, Macheath superstar aneb Žebrácká opera, 1997
Hradec Králové, Jesličky, Macheath superstar aneb Žebrácká opera, 1997
Hradec Králové, Jesličky, Milá sedmi loupežníků, 1997
Hradec Králové, Jesličky, Milá sedmi loupežníků, 1997
Hradec Králové, Jesličky, Milá sedmi loupežníků, 1997
Hradec Králové, Jesličky, Oblomov, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Oblomov, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Oblomov, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Oblomov, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Okna
Hradec Králové, Jesličky, Okna
Hradec Králové, Jesličky, Pavilon č. 6, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Pavilon č. 6, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Pavilon č. 6, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Pokojíček, 2007
Hradec Králové, Jesličky, Pokojíček, 2007
Hradec Králové, Jesličky, Popletové, WP 1999
Hradec Králové, Jesličky, Prázdninová dílna, Krvavá svatba, KP Audimafor 2018
Hradec Králové, Jesličky, Requiem pro panenku, KP Audimafor Hradec Králové 2018
Hradec Králové, Jesličky, Šejkspír, 1995
Hradec Králové, Jesličky, Šejkspír, 1995
Hradec Králové, Jesličky, Šejkspír, 1995
Hradec Králové, Jesličky, Šrumec na laguně, 2010
Hradec Králové, Jesličky, Studio pro dospělé, Osm žen, 2011
Hradec Králové, Jesličky, Studio pro dospělé, Osm žen, 2011
Hradec Králové, Jesličky, Višňový sad, KP Červený Kostelec 2015
Hradec Králové, Jesličky, Volání jara a mládí, 1998
Hradec Králové, Jesličky, Volání jara a mládí, 1998
Hradec Králové, Jesličky, Volání jara a mládí, 1998
Hradec Králové, Jesličky, Volání jara a mládí, 1998
Hradec Králové, Jesličky, Vyhnání Gerty Schnirch, KP Červený Kostelec 2018
Hradec Králové, Jesličky, Vyhnání Gerty Schnirch, KP Červený Kostelec 2018
Hradec Králové, Jesličky, Weselohra na mostě, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Weselohra na mostě, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Weselohra na mostě, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Zatracený chlapi, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Žítkovské bohyně, KP Červený Kostelec 2017
Hradec Králové, Jesličky-Záchvat LS, Faust, 2005
Hradec Králové, LS Vlastislav, Camiada, LCH 2008
Hradec Králové, Po malinách, Géniové, 2007
Hradec Králové, Skupina Vendelín, Nachové plachty, 1989
Hradec Králové, Vendelín, O rytíři Bruncvíkovi, 1990
Hradec Králové, Vlastislav JV., Camiáda, 2008
Hradec Králové, Vlastislav ZUŠ Na Střezině, Úplněk nad pampou, 2007
Hradec Králové, Vlastislav ZUŠ, Červená Karkulka, LCH 2009
Hradec Králové, Vlastislav, Úplněk nad pampou, LCH 2007
Hradec Králové, ZUŠ  Na Střezině, Lakomá Barka
Hradec Králové, ZUŠ  Na Střezině, Lakomá Barka
Hradec Králové, ZUŠ  Na Střezině, Lakomá Barka
Hradec Králové, ZUŠ  Na Střezině, Lakomá Barka
Hradec Králové, ZUŠ  Na Střezině-Divadélko Jesličky, Napadlo hodně sněhu, JH 1994
Hradec Králové, ZUŠ  Na Střezině-Divadélko Jesličky, Napadlo hodně sněhu, JH 1994
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Napadlo hodně sněhu, JH 1994
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Něco z Maryši, JH 1994
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Něco z Maryši, JH 1994
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině – Aťsi, Bleší cirkus, LCH 1998
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině – Aťsi, Křížová výprava, LCH 1997
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině – Bifule, Bio Desiluzion, LCH 1999
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Dospělá embrya - Jesličky, Muži ve člunu (o ženách mluvě!!!), CP Divadelní Děčín 2011
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Františkovy Vánoce
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Napadlo hosně sněhu, WP 1995
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Napadlo hosně sněhu, WP 1995
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Šejkspír
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Stela, Tajemství, 2008
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Svatební košile
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Svatební košile
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Svatební košile
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině, Svatební košile
Hradec Králové, ZUŠ Střezina - Divadlo Jesličky, Malá mořská víla, CP Popelka Rakovník 2017
Hradec Králové, ZUŠ Střezina - Divadlo Jesličky, Malá mořská víla, CP Popelka Rakovník 2017
Hradec Králové, ZUŠ Střezina - Divadlo Jesličky, Zmrzlí vrabci, Muzikantské pohádky, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Hradec Králové, ZUŠ Střezina, 3. ročník LDO, Živočichopis, KP Dětská scéna a KP loutkářská Hradec Králové 2016
Hradec Kráĺové, ZUŠ Střezina, Divadlo Jesličky J. Tejkla, Sáňky se zvonci, KP AUDIMAFOR 2012
Hradec Králové, ZUŠ Střezina, JEZLE , Móda sex a trápení, KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2012
Hradec Králové, ZUŠ Střezina, Klokan (1. a 2. ročník LDO), Šimon chce být krotitelem, KP Dětská scéna a KP loutkářská Hradec Králové 2016
Hradec Králové, ZUŠ, Stemil, Ubu. Ubu? Ubu! CP Loutkářská Chrudim 2014
Hradec Králové,Jesličky, seniorklub, Podzimní koncert, 2000
Hradec Kráové, ZUŠ Na Střezině, Pokojíček, 2007
Hradec.Králové, ZUŠ na Střezině, Jesličky, Temné aleje, KP Jizerské oblasti, Lomnice nad Popelkou 2009
Tejkl, Josef, portrét, 2004


Související Alba

Mapa působení souboru - ZUŠ Na Střezině - stálá scéna Divadlo Jesličky / Divadlo Jesličky Josefa Tejkla / Black out / Dvě Anči / Klokan / Severovýchodní uskupení / Oskarky / ČERT

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Hradec Králové, Jesličky, Vyhnání Gerty Schnirch, KP Červený Kostelec 2018
Hradec Králové, Jesličky, Weselohra na mostě, 1996
Hradec Králové, ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Napadlo hodně sněhu, JH 1994
Hradec Králové, Divadelní soubor ZUŠ Na Střezině a Divadélko Jesličky, Něco z Maryši pro jednou herečku a housle, 1994
Hradec Králové, Divadelní soubor ZUŠ Na Střezině, O posazení klobouku, JH 1994
Hradec Králové, Divadélko Jesličky, Doktor Munory, 1994
Hradec Králové, Jesličky, Šejkspír, 1995
Hradec Králové, DS Jesličky ZUŠ, A. P. Čechov: Pavilon č. 6, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Pavilon č. 6, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Weselohra na mostě, 1996
Hradec Králové, Jesličky, Milá sedmi loupežníků, 1997
Hradec Králové, DS Jesličky ZUŠ, K. Macheath: Superstar aneb Žebrácká opera, 1997
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Dobrodružství panny Anežky, 1998
Hradec Králové, Jesličky, Volání jara a mládí, 1998
Hradec Králové, DS Jesličky ZUŠ, Beregov, 1998
Hradec Králové, Jesličky,  Podzimní koncert  aneb až se zima zeptá nebudu se ptát, 2000
Hradec Králové,  Jesličky, Zatracený chlapi, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Hořkej, opravdu hořkej, 2004
Hradec Králové, Jesličky, Oblomov, 2004
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2005
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Vězni, 2005
Hradec Králové, Jesličky ZUŠ, Pastička, 2005
Hradec Králové, Divadlo Jesličky, Okna, 2006
Hradec Králové, Jesličky, Ani zrnko pepře pro Czermaka, 2006
Hradec Králové, Jesličky, ..a  jiné zádrhele, 2007
Hradec Králové, Jesličky, Pokojíček, 2007
Hradec Králové, Jesličky, Černobílý svět, 2008
Hradec Kráĺové, ZUŠ Střezina, Divadlo Jesličky J. Tejkla, Sáňky se zvonci, KP AUDIMAFOR 2012
Hradec Králové, ZUŠ Střezina, JEZLE , Móda sex a trápení, KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2012
Hradec Králové, ZUŠ Střezina - Divadlo Jesličky, Zmrzlí vrabci, Muzikantské pohádky, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Hradec Králové, Jesličky, Višňový sad, KP Červený Kostelec 2015
Hradec Králové, II.st. LDO ZUŠ Střezina, Láskolamy, KP Audimafor Hradec Králové 2016
Hradec Králové, Jesličky, Bůh masakru, KP Červený Kostelec 2016
Hradec Králové, Jesličky, Bůh masakru, KP Červený Kostelec 2016
Hradec Králové, ZUŠ Střezina, 3. ročník LDO, Živočichopis, KP Dětská scéna a KP loutkářská Hradec Králové 2016
Hradec Králové, ZUŠ Střezina, Klokan (1. a 2. ročník LDO), Šimon chce být krotitelem, KP Dětská scéna a KP loutkářská Hradec Králové 2016
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Black out, Oběšenci. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Black out, Oběšenci. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, My dva a Beatles. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, My dva a Beatles. KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Zahradní slavnost, KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Zahradní slavnost, KP AUDIMAFOR Hradec Králové 2017
Hradec Králové, ZUŠ Střezina - Divadlo Jesličky, Malá mořská víla, CP Popelka Rakovník 2017
Hradec Králové, ZUŠ Střezina - Divadlo Jesličky, Malá mořská víla, CP Popelka Rakovník 2017
Hradec Králové, Jesličky, Vyhnání Gerty Schnirch, KP Červený Kostelec 2018
Hradec Králové, Jesličky, Requiem pro panenku, KP Audimafor Hradec Králové 2018
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, CP Divadelní Piknik Volyně 2021
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, Femad 2021
Hradec Králové, Jesličky, Kupé story, Femad 2021
Hradec Králové, Divadlo Jesličky J. Tejkla, Kupé story, KP Červený Kostelec 2021.


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.