Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Texty: Sadská, Klicperovy divadelní dny 2016 - program, informace. KIC Sadská.

PROGRAM
Klicperovy divadelní dny Sadská
18. ročník 6. – 10. 4. 2016

v divadelním kinosálu Tylova 266, Sadská

Krajská soutěžní přehlídka amatérských divadelních souborů realizována za finanční podpory Ministerstva kultury ČR s postupem na NP Krakonošův divadelní podzim. Vyhlašovatelé: Svaz českých divadelních ochotníků a město Sadská

Srdečně Vás zvou pořadatelé Kulturní a informační centrum města Sadská, Divadelní soubor Klicpera Sadská


Středa 6. dubna od 19,00 hod.

Slavnostní zahájení

SBAL ŠPITA A VYPADNI Mrsťa Prsťa Kouřim
Autor: Martin Drahovzal dle inspirace fr. bankovními komediemi

Mrsťa Prsťa Kouřim
Vítězný soubor loňské přehlídky KDD Sadská 2015 i národní přehlídky Krakonošův divadelní podzim 2015 přiváží nevázanou a nezávaznou komedii o dvou roztržitých mladých dívkách, které se pokusí přepadnout malou pařížskou banku. Režie: Martin Drahovzal

Čtvrtek 7. dubna od 16,00 hod.
DLOUHÁ CESTA Rádobydivadlo Klapý
Autor: Ladislav Valeš na motivy filmu Ingmara Bergmana Lesní jahody

Rádobydivadlo Klapý
Borg, všeobecně uznáván jako jeden z nejpřednějších Švédských vědců, má být oceněn čestným doktorátem na své rodné univerzitě v Lundu. Prostřednictvím svých snů a vzpomínek si začíná uvědomovat, že krom oné vnější stránky, je celý život zatrpklým sobcem bez lásky a přátel.
Režie: Ladislav Valeš

Čtvrtek 7. dubna od 20,00 hod.
KACHNA NA POMERANČÍCH Divadlo Matouš Rataje nad Sázavou
Autor: Marc-Gilbert Sauvajon, William Douglas Home, přeložil: Jaromír Janeček

Divadlo Matouš Rataje n.S.
Luiza a Hugo prožili patnáct let společného života bez jediného mráčku. Může toto harmonické
soužití po čase vyvolat jistou „únavu“ a chuť na změnu? Bohužel ano. A tak se Hugo pouští
do těžkého boje se silným soupeřem: milencem své ženy. Volí rafinovanou a riskantní taktiku, která vedle své nesporné účinnosti skýtá celou řadu zapeklitých humorných situací. Režie: Ing. Věra Linhartová

Pátek 8. dubna od 10,00 hod.
ČERT MAKRELA DS Klicpera Sadská
Autor: Vladimír Čort, úprava textu Jiří Jeník a kolektiv

DS Klicpera Sadská
Pekelně veselý kabaret o líném čertu Makrelovi, o pirátech v pekle a o ukradené mapě k Maharádžově pokladu.
Režie: Jiří Jeník a Jan Pleskač


Pátek 8. dubna od 16,30 hod.
SMETANA NA VSI Zornice Maršovice
podle divadelní hry: Bedřich Smetana: The Greatest Hits
Autoři: Jiří Janků, Petr Svojtka, Jiří Janouch, Ivan Hlas

Zornice Maršovice
Maršovický „Smetana“ je komedií o souboru ochotnických herců, kteří neumějí zpívat, neumějí na nic hrát a maximálně poznají, když jde melodie nahoru a nebo dolů.
Přesto, vinou povedené žádosti o dotaci, musejí tito nadšení činoherci uvést průřez celou operní tvorbou českého hudebního velikána. Jak se s tím soubor popere? V představení zazní klasická hudba Bedřicha Smetany v poněkud netradičním podání.
Režie: Lucie Ježková

Pátek 8. dubna od 20,00 hod.
MÁTOVÝ NEBO CITRON? Dobřichovická divadelní společnost
Autor: Patrick Haudcoeur, přeložil: Jaromír Janeček

Dobřichovická DS
Komedie, která nám prozradí, jak těžko se rodí divadelní představení. Máte jedinečnou možnost spatřit poněkud hysterické herce, flegmatickou techniku, zcela vynervovanou režii, ale i snahu vše dovést k úspěšnému konci. Premiéra prostě musí proběhnout. Povede se?
Režie: Petr Říha

Sobota 9. dubna od 10,00 hod.
ZELŇAČKA Divadelní spolek Vojan Libice nad Cidlinou
Autor: Na motivy René Falleta napsal Alexandr Gregar

DS Vojan Libice n.C.
Příběh o dvou stárnoucích človíčcích, kteří chtějí dožít svůj život daleko od hluku velkých měst, se svým dobrým vínem, vzpomínkami a hlavně s dobrou zelňačkou, kterou si spolu vyvařují. Docela obyčejná lidská vlastnost, kterou mají na svědomí některé velmi dobré pochutiny jako hrách, čočka či fazole, zapříčiní, že si jich všimne jistá mimozemská civilizace, která ovšem nezná nic z té pohody, radosti ze života. Ona jenom „existuje“. Setkání těch dvou a „ufounka“ přinese velké změny do života obou civilizací, protože zelňačka způsobí na planetě vzdálené mnoho milionů kilometrů od Země revoluci. A jak to skončí? To ponecháváme na divákovi.
Režie: Jiří Hlávka

Sobota 9. dubna od 14,00 hod.
PĚT DOLARŮ ZA LÁSKU DIPONA Srbín
Autor: O´Henry, dramatizace Josef Pšenička

Dipona Srbín
Láska a vztahy mezi mužem a ženou jsou věčným tématem pro divadelní prkna. Láska má mnoho podob a proto je stále velkou inspirací. Ve dvou příbězích z manželského prostředí Pět dolarů za lásku a Já jsem...kdo? nabízíme pohled na lásku již zralou. Místy rezaví a skřípe, uvnitř ale zůstává čistá a ryzí.
Režie: Josef Pšenička

Sobota 9. dubna od 19,00 hod.
MONSIEUR HAMED Ochotnický spolek Blaník Načeradec
Autor: Alain Reynaud-Fourton, přeložil Jiří Žák

Blaník Načeradec
…Kdyby starý profesor nezastavil na červenou, mohl by dál žít osamělým a nudným životem ve vile na předměstí. Zastaviv na semaforu, vklouzne mu do života lehká děva Katia a s ní postupně další pochybné živly. Profesorův dům se rázem stane hnízdem nejrůznějších druhů zločinu. Celou situaci zkomplikuje příjezd bratrance, vesnického faráře Josepha. Dokáže profesor opět získat kontrolu nad svým životem?
Režie: Václav Prokop, Antonín Charvát

Neděle 10. dubna 10,00 hod.
TREPERENDY Jílovští ochotníci, Jílové u Prahy
Autor: Carlo Goldoni, přeložil Jaroslav Pokorný

Jílovští ochotníci
Veselohra o oblíbené lidské zábavě: pomlouvání, klepaření a roznášení drbů. Příběh se odehrává během jediného dne v Benátkách a točí se kolem připravované svatby Checchiny a jejího milého Beppa. Pak se však nevinné sdělení postupně promění ve skutečnost a málem chystanou svatbu překazí.
Režie: Barbora Čmelíková

Neděle 10. dubna 14,30 hod.
Slavnostní zakončení předání cen
s malým zpestřením o tom, že největší štěstí je, když máte v životě někoho, kdo vás vždycky podrží. Vystoupení Raise me up, Tanečkování Život je hra.

Vstupné na vše: 60,-Kč, senioři a děti 50,-Kč, ochotníci účinkující na přehlídce 20,- Kč



Klicperovy divadelní dny 2016, 18. ročník
od 6. dubna do 10. dubna 2016

Vážení a milí příznivci divadla. Sadská přehlídka ochotnických divadelních představení za oblast Středočeský kraj se stále rozrůstá. Zatím co dříve jí stačil jeden víkend, letos se sotva vejde do pěti dní. Během pěti dnů se v Sadské odehraje deset divadelních představení, v podání deseti amatérských divadelních souborů, jejichž členové se ve volném čase věnují krásnému a náročnému „koníčku“ na prknech, která znamenají svět. Složení programu zatím připravujeme, ale už teď můžeme prozradit, že:

Divadelní přehlídka bude slavnostně zahájena 6. dubna ve středu v 19,00 hod. komedií Sbal Špita a vypadni...! v podání spolku Mrsťa Prsťa Kouřim - loňského vítěze přehlídky nejen té naší, ale také vítěze národní přehlídky Krakonošův divadelní podzim s postupem na Jiráskův Hronov.
Náš soubor Klicpera bude soutěžit s pohádkou Čert Makrela.
Zasmějete se celkem u sedmi komedií, z toho dvě budou detektivní, dvě z divadelního prostředí o hercích, jedna klasika od Goldoniho a jedna dokonce s „ufonem“.
Přijedou dva divadelní spolky, které jsme u nás ještě neviděli. Jeden zkušený s mnohaletou tradicí a druhý nezkušený, pro něhož KDD budou úplně první přehlídkou.
Posledním představením přehlídky budou Goldoniho Treperendy v neděli 10. 4. od 10,00 hod. v podání souboru z Jílového u Prahy.
Porota musí během pěti dnů ohodnotit deset dvouhodinových představení (kromě pohádky, která bude kratší), vést deset seminářů a ohodnotit výkon cca 120 ti amatérských divadelníků, kteří se vystřídají na jevišti i za jevištěm. Nezávidíme.

Nesmíme zapomenout dodat, že tento festival vyhlašuje Svaz českých divadelních ochotníků a vítězná inscenace bude nominována na celostátní přehlídku Krakonošův divadelní podzim do Vysokého nad Jizerou. Velmi vás prosíme o diváckou podporu. Vždyť je tak krásné sednout si a nechat se bavit. Byla by škoda této příležitosti nevyužít. Těšíme se na Vás!

Za kolektiv KIC DS Klicpera
Zdenka Hamerová



Klicperovy divadelní dny Sadská 2016

18. ročník regionální přehlídky venkovských amatérských divadelních souborů s přímým postupem na národní přehlídku do Vysokého nad Jizerou - Krakonošův divadelní podzim.

Termín: 7. 8. 9. 10. dubna 2016

Přihlášky přijímáme nejpozději do 30. ledna 2016
(Čím dříve se přihlásíte, tím lépe. Neváhejte!)

Pořadatelé: Kulturní a informační centrum města Sadská
Divadelní soubor Klicpera Sadská

místo konání: Kino Sadská, Tylova 266

Přehlídky se mohou soutěžně zúčastnit soubory z malých měst do 5000 obyvatel. Pokud se přihlásí více divadelních souborů, než na co stačí kapacita naší přehlídky, dáváme přednost divadelníkům ze středočeského kraje a v pořadí v jakém se přihlásili. Snažíme se však vyjít vstříc všem.

Všechny inscenace jsou posuzovány zpravidla tříčlennou porotou ze seznamu tzv. „osob znalých pro výběr inscenací na přehlídky SČDO.“ Pro rok 2016 to budou opět Mgr. Lenka Lázňovská, Ing. Dušan Zakopal a Mgr. Jaromír Vosecký.

Vyhlášení výsledků KDD proběhne v neděli 10. 4. 2016. Vítězný soubor je nominován na Národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim do Vysokého nad Jizerou.

K Vašemu přihlášení potřebujeme: Vyplněnou přihlášku (ke stažení ve formátu .doc nebo ve formátu .pdf) pár slov o souboru, anotaci vaší inscenace, obsazení, text inscenace, ALE POZOR, ve stavu v jakém s ním pracujete, tzn. včetně úprav a škrtů (žádné „přepisování na čisto“) a alespoň 5 fotografií.

Do přihlášky nezapomeňte uvést vaše technické požadavky a kolik vás přijede.

Těšíme se na vás! Pokud se chcete na něco zeptat, nebo se domluvit osobně, zavolejte na tel.č. 603 89 13 04. Materiály posílejte na kic.sadska@email.cz

Váš soutěžní den bude vypadat takto:

Po příjezdu se vás ujme váš průvodce z řad domácího souboru Klicpera a bude vám ku pomoci. Přivítá vás paní starostka, nebo pan místostarosta, a to posezením při kávě s malým občerstvením, obdržíte drobné dárky. Pak se připravíte na divadelní představení.

Po odehrání vás pozveme na oběd, resp. večeři a po té vás čeká seminář s porotou, která vás po celou dobu sledovala odborným okem. Porota v žádném případě nekritizuje, nekárá, nevyčítá, ale nastaví zrcadlo vašim dovednostem kolem divadla i techniky, případně poradí, pomůže. Cestovné Vám bude proplaceno paušálně 2.000,-Kč.

Přejeme vám, ZLOMTE VAZ!!!
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.