Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Ořechovské divadlo / Tyl / Tylovo divadlo OB

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1903
Působení: 198x, 190x, 191x 192x, 193x, 194x, 195x, 196x, 197x, 198x, 199x, 200x, 201x, 202x
Soubor v počátcích vedl mladý dělník Josef Malý.
Dramaturgie první generace (Divadelní kroužek ochotníků v Ořechovičkách) jednak frašky a operety, jednak vlastenecká tematika. Hry: Slib za pecí, Jen žádného od militér, Slavnosť a založení, Šumavské zátiší, Na oltář vlasti, Svatá noc, Pro kus chleba přijatá, Jan Poláček: Trestanci na Špilberku, Maryša, Slavnostní schůze, Štědrý večer, Modlitba na hřbitově, Mlynář a jeho dítě, Král dareba, Námluvy v lese, Lucifér neb Zázračný elixír, Furiant, Lumpacivagabundus... Hráli do 1917.
1929 Národní socialisté se pokusili převést finanční prostředky z představení do stranické pokladny. Po neúspěchu opustili spolek, pomoc spolku představením husovického Svatoboje. Krize ukončena představením v přírodě v Rybníčkách
1930 Na každého jednou dojde.
1939-1965 další, nová generace. Hrálo se v sokolovně nebo U Pešků. Protektorátní povolení činnosti ODi povoleno pouze Čtenářsko divadelnímu spolku Komenský. Sem přešli všichni z jiných souborů všech tří obcí.
1935 počátek spolupráce s Oldřichem Svobodou, režisérem, hercem a výtvarníkem souboru.
1939 úmysl přestavění sokolovny v lépe vyhovující div. sál.
1940 první představení v upravené stodole. Název Prozatímní divadlo. Skoro každý měsíc nová hra. Hosty Matěj Křópal, Josef Skupa, A. Nedošínská, T. Pištěk. Dechová hudba Josefa Dandy a Rudy Zavadila.
1942 režiséři také František Duchoň a Karel Žák. V koncentračních táborech byli umučeni Petr Zelinka, dr. Hartman, František Paulíček. Vrátil se pouze MUDr. E. Fridrich.
Na nucených pracích v Německu zahynul Oldřich Franěk, na frontě padl Florian Šenkýř.

1951-1992 pod názvem Tylovo divadlo Újezdní osvětové besedy v Ořechově a okolí, později upraveno na Tylovo divadlo OB Ořechov,
1952 se při sloučení obcí Ořechov, Ořechovičky, Tíkovice, sloučily i DS, vzniklo těleso o 100 členech.
Tylovo divadlo OB -
v 50. letech výrazné nové herecké talenty, z nich se po studiích na DAMU část profesionalizovala (Jindřich Poledňa, loutkářská katedra, později emigrace do Švýcarska, Radek Jiříkovský tanec (Ústí n.L.,Opava). Spolupráce s Romanem Hemalou (Divadlo bratří Mrštíků, ABC).
V polovině 50. let opět vlna nových herců. Vrcholem Lumpacivagabundus, Bařtipán (Molière), Mam´zelle Nitouche.
V oblibě zejména opereta, hry se zpěvy, česká klasika.

Divadlo přestavěno ze staré stodoly.

1960 inscenace Slib za pecí.
1961 Blažek: Příliš štědrý večer, na CP ves. divadel v Jindřichově Hradci.

1965 hostování ve Stupavě. Timto představením činnost „druhé“ generace skončila a 10 let se nehrálo, pouze příležitostné akce.

1975 obnova ODi, členy souboru dřívější generace a členové Mladé scény a školního souboru. Režie Miroslav Cacarda a Miroslav Šmíd. První režie Vlastimila Pešky Elce, pelce do pekelce. Z dalších her Lumpacivagabundus

1975 obnovena činnost Tylova divadla OB, zahájeno hrou M. Stehlíka: Mordová rokle, Scheinpflugová: Okénko. Režie Vlastimil Peška.

Od - 1976 r. Vlast. Peška, vytvářel divadlo s vlastním osobitým insc. stylem - časté hudební komedie, takže od konce 80. soubor patřil ke špičkovým kolektivům českého amatérského divadla.

1976 - Elce, pelce do pekelce, Aktovky (Hans Sachs). Na premiérách tradičně hosté - představitelé obce, ONV.

1977 - Hans Sachs: Hry a šprýmy. Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou.

1978 - Johann Nepomuk Nestroy: Lumpacivagabundus, r. Vlastimil Peška, účast NP KDP ve Vysokém n. J. Účast na krajském festivalu ZUČ ve Švábenicích, nominace na postup na NP ve Vysokém n. J. Zde Cena ÚV SSM.

1978 - poprvé na NP ve Vysokém n. J. Úspěšné účasti na jiných přehlídkách.

1979 - Hadrián z Římsů (Klicpera). Účast na krajském festivalu ZUČ ve Hvozdné.

1980 - Jak se kradou princezny (V. Novák, S. Oubram).

1981 - Lhář (Goldoni). Účast na festivalu vesnických a zemědělských div. souborů jižní Moravy v Mikulovicích, cena za kolektivní výkon (návrh a udělení Jiřina Švorcová). Účast na TV Silvestrovském bálu v Praze.

1983 - N.V. Gogol: Ženitba. Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou. Na podzim 2. místo OKS Brno-venkov za herecké výkony Podkolatov (Zd. Peha), Agáta (R. Hadačová).

1984 - Falstaff (Shakespeare). Účast na přehlídce v Němčicích n. H. Ceny za herecké výkony M. Urban a L. Pehalová.

1985 - Komedie o chytrosti (Ivan Taler). Účast na přehlídce v Němčicích n. H., postup na NP ve Vysokém n. J., diplom za inscenaci, ocenění hereckých výkonů Z. Pehala a R. Hadačové.

1986 - Ať žije Charleyho teta (B. Thomas, V. Peška). Účast na přehlídce v Němčicích n. H., postup na NP ve Vysokém n. J. Cena za inscenaci a Z. Pehal za herecký výkon. Jiřina Kotvrdová čestné uznání za zásluhy o rozvoj ZUČ. Čestná uznání za práci v amatérském divadelnictví Z. Pehar a J. Lorenz.

1986 - Tylovo divadlo Osvětové besedy, Ivan Taller: Komedie o chytrosti, r. Vlastimil Peška. Účast na KP VDS Libice nad Cidlinou a Žleby - host přehlídky. Účast na Praha, POPAD - Pražská KP amatérského divadla - hry pro dospělé - host přehlídky. Účast na NP Divadelní Máj, Krnov 1987.

1987 - Alfred Jarry: Ubu králem aneb sen Václava Kubuly, r. Vlastimil Peška. Účast na Divadelní máj, Krnov. Účast na přehlídce v Žižkovském divadle, na festivalu v Napajedlích, na 57. Jiráskově Hronově (Charleyova teta), na NP ve Vysokém n. J. (hlavní cena za inscenaci, za herecké výkony J. Lorenc, R. Hadačová). Čestná uznání odboru kultury ONV a OVOS L.Pehalová, R. Hadačová. Čestné uznání souboru v Mahenově divadle. Účast na Mezikrajové přehlídce, Karolinka. Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou.

1987 - Ať žije Charleyova teta. Účast na Rampa, Praha.

1988 - Tylovo divadlo, A. Jarry: Ubu králem aneb Sen Václava Kubuly, r. Vlastimil Peška. Účast na NP JH v doplňkovém programu.

1988 - Tylovo divadlo OB, J. K. Tyl: Nové Amazonky aneb Ženská vojna, r. Vlastimil Peška (Pehalová, Navrátil, Pehal, Kotvrdová, Križanič). Účast na NP KDP Vysoké nad Jizerou. Účast na KP amatérských divadelních souborů, Blansko. 1989 na přehlídce Karlovarský Harlekýn.

1988 Tylovo divadlo - soubor Osvětové besedy Ořechov, 22 členů, vedoucí Jiří Navrátil.

1989 - Tylovo divadlo Osvětové besedy, Josef Kajetán Tyl - V. Peška: Nové amazonky aneb Ženská vojna, r. Vlastimil Peška. Účast na KP VDS, Žebrák - host přehlídky. Účast na Klicperův Chlumec. Účast na Divadelní máj, Krnov - vítěz DMK.

1990 - Josef Kovalčuk: Ondráš aneb komedie o strašlivém mordu ve Sviadnovské hospodě l. p.1715, r. Vlastimil Peška. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou. Účast v Napajedlích, Němčicích, Vysokém n. J. a na přehlídce Karlovarský Harlekýn. Účast na Divadelní máj, Krnov.

1991 - Josef Kovalčuk: Ondráš aneb komedie o strašlivém mordu ve Sviadnovské hospodě l. p.1715, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Blanenská dílna, Blansko - cena za inscenaci, doporučení na NP JH. Hostování v Akersundu (Švédsko, Ondráš).

1991 - Alois Jirásek - V. Peška: Lucerna. Účast v Napajedlích (hlavní cena a cena talentu S. Kafrdové), vítězství v Němčicích n. H., 1992 Na KP v Blansku cena a postup na NP Divadelní Třebíč, KDP Vysoké nad Jizerou - Cena za inscenaci. (postup na NP ve Vysokém n. J.

1992 - Po všem hovno, po včelách med, účast na Divadelním festivalu Napajedla. Změna názvu na Ořechovské divadlo. Téhož roku účast na JH a ve Vysokém n. J.

1992 - Tylovo divadlo, A. Jirásek: Lucerna aneb Z kroniky ořechovského divadla, r. Vlastimil Peška. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou. Účast na Klicperův Chlumec. Účast na NP Divadelní Třebíč - cena za inscenaci, přímý postup na NP JH. Účast na NP JH.

1992 - jako Ořechovské divadlo spolupráce s BROLN v Brně v jeho Vánočním vyhrávání, v lidové hříčce Živé jesličky. V následujících letech pohostinná vystoupení po republice, v zahraničí (Maďarsko, Německo, Švýcarsko, Švédsko, Anglie, Belgie).

1993 - E. A. Longen: Umrlec a trestanec. Účast v Napajedlích (vítězství, P. Ryšavá cenu mladého talentu), Němčicích n. H. Ve Vysokém n. J. za hru Umrlec a trestanec 3 ceny, na JH od ministra kultury Uhdeho květinový koš. Hostování ve Västeros (Švédsko), Pangboorne (Anglie), Beveren (Belgie) s Umrlcem a trestancem. Oslava 90letého výročí zal. div. „Večer chvály“. Na KDP ve Vysokém Cena za inscenaci.

1993 - Tylovo divadlo, E. A. Longen: Umrlec a trestanec, r. Vlastimil Peška. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou - doporučení na Národní přehlídku vesnických divadelních souborů na 2. místě.

1994 - Emil Artur Longen – Vlastimi Peška: Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, r. Vlastimil Peška. Účast na Klicperův Chlumec. Účast NP JH. Účast na Divadelní máj, Krnov.

1994 - W. Hesenelever: Lepší pán. Účast na Klicperův Chlumec.

1995 - Vlastimil Peška: Bylo nebylo aneb Jak Švédové L. P. 1645 Brno marně dobývali či také Jak generál Torstenson ostrouhal kolečka chcete-li Komedie naučná o tom, kterak lid dle své potřeby dějiny obrací, r. Vlastimil Peška. Hlavní cena v Napajedlích, v Němčicích nominace do Vysokého n. J. (zde potom ceny za kolektivní herectví, za inscenaci a cena diváka). Na NP v Třebíči postup na JH, účast na 1. ročníku festivalu divadla Radost v Brně. Účast na 65. JH. Pohostinné vystoupení ve Švédsku (Lindensberg, Hällefors, Karlskog, Stockholm), Českolipský divadelní podzim. Účast na Divadelní máj, Krnov 1996 - vítěz DMK.

1996 - Mamzelle Nitouche-ky aneb Láska kvete v každém věku (Hervé, Milhac, V. Peška). Hostování na festivalu ve Friedrichshafenu (SRN). Na Divadelním máji v Krnově 1. cena. 1998 host KP v Luži.

1997 Regionální přehlídka v Novém Městě na Moravě nominace do Třebíče, tam nominace na JH s Mamzelle Nitouche-ky. V Napajedlích hlavní cena a cena diváka, v Němčicích 1. místo a nominace do Vysokého n. J. (zde cena ministra zemědělství, za herecké výkony oceněni M. Urban, R. Hadačová, T. Klašková. Účast na rozhlasové nahrávce Nocturné.

1998 - Nové Amazonky aneb Ženská vojna (Tyl). Účast na festivalu v Kazincbarcziku, Maďarsko, Charleyova teta, na JH s Ubu králem, ve Vysokém n. J. s Novými Amazonkami, festivalu v Napajedlích (Nové Amazonky, hlavní cena diváka), Němčicích n. H., XXXII. Divadelním máji v Krnově (Nové Amazonky, putovní hlavní cena).

1998 - Cvokstory, účast v Napajedlích, Němčicích. Ve Vysokém n. J. jako hosté. Účast na přehlídce vyspělých DS, XXVII. Symposion, Třebechovice.

1999 - v listopadu návštěva ministra kultury Pavla Dostála.

2000 - Strakonický dudák. Účast na KP v Kojetíně, účast v Napajedlích (cena diváka), účast na NP v Třebíči nominace na 70. JH a cena za inscenaci. Hostování v Libici n. C., účast ve Vysokém n. J., na Voskovcově Sázavě, řada ocenění.

2000 - Dan Goggin: Jeptišky aneb Klášterní škola u nesmyslosrdných sester, účast na Divadelní sešlosti.

20xx provozní problémy - z finančních důvodů se divadlo během představení nevytápí. Spolupráce se ZUŠ, FATIMA (Křesťanská mládež), každoročně Vítání jara, táborák, spolupráce s tradicemi v obci – hody, ostatky. Členy myslivci, zahrádkáři, chovatelé a členové ČK. I v soukromém životě spolupracující kolektiv. Svépomocí provedeny úpravy šatny, klubovny, celé vybavení každého představení.

2000 - J. K. Tyl: STRAKONICKÝ DUDÁK, r. Vlastimil Peška. Účast na Voskovcova Sázava.

2001 - Vlastimil Peška: Po všem hovno, po včelách med aneb Vostatkové sód, režie, hudba, scena, kostýmy Vlastimil Peška. Premiéra 1. září.

2001 - Peška - Wykrent: CVOKSTORY, podobenství o 20. století, režie, autor scénáře, výběru scénické hudby a scénografie Vlastimil Peška. Scénické leporelo minulého století získalo na KP v Blansku nominaci do DT, účast na Voskovcova Sázava.

2002 - Vlastimil Peška: Po všem hovno, po včelách med, r. Vlastimil Peška. Účast KDP, Vysoké nad Jizerou - nominace na NP JH. Účast na Voskovcova Sázava.

2003 - Iva Peřinová a Vlastimil Peška: Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, režie Vlastimil Peška. KDP 2003 - doporučení k výběru do programu Jiráskova Hronova 2004, Třešťské div, jaro 2004.

2003 - I. Peřinová, V. Peška: ZVÍŘECÍ DIVADLO aneb TRAMVAJ DO STANICE KONEČNÁ, r. Vlastimil Peška. Účast na Voskovcova Sázava.

2003 - Vlastimil Peška: Po všem hovno, po včelách med. Účast Tyjátjátra, Kralupy nad Vltavou.

2004 - V. Peška: Jeppe a Pánbůh v kraťasích.

2004 - Vlastimil Peška: Po všem hovno, po včelách med aneb Vostatkové sód. Účast na Klicperův Chlumec.

2005 - V. Peška: Jeppe a Pánbůh v kraťasích, r. V. Peška. Účast na Voskovcova Sázava.

2006 - V. Peška: Po všem hovno, po včelách med, r. Vlastimil Peška. Účast Košumberské léto 2006.

2006 - Voskovec, Werich, Ježek: Nebe na Zemi, r. Vlastimil Peška. Host NP KDP. Účast Voskovcova Sázava, Valašské křoví, KP, Erbenův Miletín.

2007 - J. Voskovec, J. Werich, J. Ježek: Nebe na zemi, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - cena Jaroslavu Lorencovi za herecký výkon v roli Rakváře. Účast na Šmardovo sousedské divadlo, Hustopeče.

2008 - J. B. Moliére: Zdravý nemocný, r. Eva Procházková. Účast na přehlídce Divadelní Kojetín - nesoutěžní.

2008 - Vlastimil Peška, Jean Baptiste Mollière: Paroháči aneb Červené kalhoty, r. Vlastimil Peška. Účast KP Třešťské divadelní jaro. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice. Účast KDP, Vysoké nad Jizerou, cena poroty Ořechovskému divadlu z Ořechova za inscenaci hry. Účast na Voskovcova Sázava. Účast na NP Divadelní Třebíč. Účast na Šmardovo sousedské divadlo, Hustopeče.

2008 - Po všem hovno, po včelách med. Účast Na prknech, Veverská Bitýška - host festivalu.

2009 - Vlastimil Peška: Babička v trenkách aneb Aprílová komedie („bláznivý vaudeville“), nesoutěžní představení KP Třešťské divadelní jaro. Účast na KP, Kojetín - host přehlídky. Účast na Budějcké Thálii 2016.

2009 - Vlastimil Peška: Babička v trenkách, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Hanácký divadelní máj - nominace na NP Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou. Účast na NP KDP - čestné uznání Jaroslavu Lorencovi za roli Pana Mourka a cena Heleně Peškové za roli Stely Dandové. Účast na Šmardovo sousedské divadlo, Hustopeče. Účast na Voskovcova Sázava.

2009 - Vlastimil Peška a Jean Baptiste Molière: Paroháči aneb Červené kalhoty, r. Vlastimil Peška. Účast na přehlídce Budějcká Thalie.

2010 - Vlastimil Peška, Jean Baptiste Mollière: Paroháči aneb Červené kalhoty. Účast na NP Jiráskův Hronov v doprovodném programu.

2011 - Vlastimil Peška: Rychlé šípy aneb opereta třetího věku, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice - host přehlídky. Účast na KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou - doporučení k výběru na NP, ceny: za inscenaci hry s přihlédnutím ke kolektivní souhře, za herecké výkony Heleně Peškové v roli Kláry a Ivaně Černé v roli Růženy Bidlové a cena diváka, čestné uznání Jiřině Kotvrdové za herecký výkon v roli učitelky Joukalové. Účast na Šmardovo sousedské divadlo, Hustopeče pro nemoc odvolána. Účast na Voskovcova Sázava - nejlepší režie a nejlepší scéna a výprava – Vlastimil Peška, cena Josefa Viewegha – Helena Pešková za roli Kláry, čestné uznání Jaroslav Lorenc, za roli Rychlonožky a Jiřina Kotvrdová za roli učitelky Joukalové.
2011 - Ořechovské divadlo, Vlastimil Peška: Rychlé šípy z Oltecu, r. Vlastimil Peška. Účast na Hrabalova ostře sledovaná Polná.
2012 - Vlastimil Peška: Rychlé šípy z Oltecu aneb opereta třetího věku, r. Vlastimil Peška. Účast na ObP Divadelní listí, Třešť.
2013 - ve dnech 8.listopadu až 8.prosince 2013 budou v Ořechově u Brna probíhat oslavy 110.výročí založení proslulého Ořechovského divadla, v čele této scény stojí již 38 roků profesionální režisér, hudební skladatel, dramatik, scénograf a divadelní ředitel Vlastimil Peška, který vtiskl dnešnímu souboru nezaměnitelnou a ojedinělou tvář. Repertoár Ořechovského divadla je výhradně orientován na tituly veseloherního ražení.
Dnešní soubor čítá asi 25 členů ve věku od 14 do 73 roků.
Divadlo uvede komponovaný pořad s názvem Utíká to, utíká aneb Já si to nepamatuju! (tato asi hodinová férie mapuje posledních deset roků činnosti divadla - program oslav na adrese http://www.mistnikultura.cz/files/plakat_110let_orechov.pdf). Viz Texty.
2013 - Vlastimil Peška: Slaměný klobouk aneb Helenka měla vždycky jedničky, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Jarní Sešlost, Boleradice. Účast na Voskovcova Sázava - cena za ženský herecký výkon Helena Pešková, cena za mužský pěvecký výkon v ženské roli Karel Hegner, cena za režii Vlastimil Peška, čestné uznání Jaroslav Lorenc za roli Vendelína. Účast na Budějcké Thálii.

2014 - Vlastimil Peška: Rychlé šípy z Oltecu aneb Opereta třetího věku, r. Vlastimil Peška. Účast na NP KDP Vysoké nad Jizerou - host přehlídky. Účast na Budějcké Thálii.

2015 - Vlastimil Peška: JAK ŠVÉDOVÉ L. P. 1645 MARNĚ BRNO DOBÝVALI aneb Bylo nebylo, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Kojetín - diplom kolektivu za souhru a za inscenaci - nominace na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice. Účast na Voskovcova Sázava. Účast na Budějcké Thálii. Účast na ObP Divadelní listí, Třešť 2016.

2016 - volně na motivy Žebrácké opery J. Gaye a B. Brechta Vlastimil Peška: Žebrácká opereta, režie, scéna a kostýmy Vlastimil Peška. Premiéra 25. 11. 2016, dále uvedeno 10. 1. 2017 v brněnském Divadle Radost. Účast na Budějcké Thálii 2017. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice 2017. Účast na Divadelní festival, Napajedla - nesoutěžní představení.

2018 - Ladislav Stroupežnický: Naši vaši furianti, r. Vlastimil Peška. Účast na KP Třešťské divadelní jaro 2019 - čestné uznání Karlu Hegnerovi za postavu Filipa Dubského a Petru Sekaninovi za postavu Valentina Bláhy - doporučení na NP Krakonošův divadelní podzim. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou 2019 - čestné uznání Jiřímu Skovajsovi za roli Jakuba Buška, prvního radního a Petru Sekaninovi za roli Valentina Bláhy, vysloužilého vojáka a cena souboru za komplexní herectví. 12.3.2020 hraje v divadle Radost v Brně.

2022 - Carlo Goldoni, Vlastimil Peška: Poprask na laguně aneb Bláznivá komedie, r. Vlastimil Peška. Účast na přehlídce Budějcká Thálie. Účast na KP Třešťské divadelní jaro 2023 - nominace na Diva­delní Piknik Volyně. Účast na KP Mrštíkovo divadelní jaro, Boleradice 2023 - čestné uznání Jaroslavu Lorenzovi za roli Karabiniéra Šuldy, cena souboru za kolektivní herectví, Vlastimilu Peškovi za múzické půlstoletí s Ořechovským divadlem, Veronice Pečinkové za vrcholně živelnou paní Pasquu zvanou Bandaska, cena souboru za inscenaci - nominace do programu Krakonošova divadelního podzimu. Účast na CP Krakonošův divadelní podzim, Vysoké nad Jizerou - cena souboru za všestranné herectví a za inscenaci, cena Dušana Zaopala Jaroslavu Lorencovi za seniorský herecký výkon.
Bibliografie:
BRŮČEK, Josef. Příběhy z kamene. Amatérská scéna 1995, č. 5, s. 18.

CESTY českého amatérského divadla. Vývojové tendence. Zprac. Jan Císař a kol. Praha, IPOS-ARTAMA 1998, s. 204, 205, 318, 358, 362, 369, 402, 404; obr. s. 320: Vlastimil Peška, muzikolog, hudebník a r. Tylova divadla z Ořechova, s. 359: Ronger Florimond Hervé, Henri Milhac, Vlastimil Peška: Mamzelle Nitoucheky aneb Láska kvete v každém věku, Tylovo divadlo Ořechov u Brna, úprava, r. a na snímku Vlastimil Peška, muzikant a představitel dvojrole Celestina – Floridora s L. Pehalovou jako Matkou představenou, 1997.

CÍSAŘ, Jan: Toužení za divákem. Amatérská scéna 1993, č.12, s. 8-9, 3 fot.

CÍSAŘ, Jan: Meze Hronova 2010. Amatérská scéna 2010, č. 5, s. 26 - 30.

DIVADELNÍ HROMADA, 1992- 2001, č. XXXI, s. 33-36. Zpravodaj amatérských divadelníků, loutkářů a recitátorů ve Východních Čechách, na pomezí Moravy a v části Sudet. Red. kolektiv. Od r. 1992 3x ročně, do 1998 vydáno 23 čísel. Hradec Králové, IMPULS spolu s Volným sdružením východočeských divadelníků. Prům. 48 s.

DIVADLO a divadelnictví na Moravě 4, s. 56. Knihy a články 1993-1997, soupis premiér a recenzí. Zprac. Ivana Planá. Olomouc, Brno, SVK 1998. kART.

EXNAROVÁ, Alena: Ohlédnutí za XXIII. Krakonošovým divadelním podzimem. Amatérská scéna 1993, č. 1, s.2-4, 4 fot. Referát.

FIXOVÁ, Kateřina - SCHEJBAL, Milan: Míří Vysoké vysoko? Amatérská scéna 1988, č. 12, s. 3.

HADAČOVÁ, Radka: Záznam údajů o činnosti amatérského divadla v Ořechově u Brna. 1997. Rkp. 2 s. kART.

HOFFMANOVÁ, Judita: Mladá generace vstupuje do hry Hoblík/Mumraj! v Hodoníně. Amatérská scéna 2004, č. 2. s. 29–30.

CHALUPOVÁ, Jaroslava, MÜLLER, Václav: Blanenská divadelní dílna 2001. AS 2001, č 2, s. 20-21.

Internet: http://www.prkno.net/blog/index.php?id=20

JUBILEUM v Ořechově. 90 let ochotnického Tylova divadla. Podepsáno (vz). Svobodné slovo 20. 10. 1996, s. 8.

KLAŠKA, František: Pokus o malý průnik pod kůži jednoho divadla. Rozhovor s režisérem Ořechovského divadla Vlastimilem Peškou. Amatérská scéna 4/1997, s. 18. 2 s. kART.

KOKTA, Zdeněk: Strýček Váňa a ti druzí aneb Vysoké nad Jizerou 1978. Amatérská scéna 1979, č. 1, s. 2.

KUDLÁČEK, Jiří: Košumberské léto 2006. Divadelní HROMADA 2006 - léto.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Sněhová a divadelní nadílka ve Vysokém. Amatérská scéna 2009, č. 6, s. 22 - 28.

MÍSTOPIS českého amatérského divadla, II. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2002, s.102 – 103.

NÁVRH na cenu v oborech neprofesionálního umění a lidové kultury za rok 2000. Dopis Obecního úřadu v Ořechově Ministerstvu kultury ČR. Přílohy. Ořechov 7.3.2001. 5 s. kART.

Ořechovské divadlo: Ořechovské divadlo slaví 110.výročí svého založení. AS 31.10.2013-Ze života souborů. (viz Texty)

PEŠKA, Vlastimil: Úhledné škatulky aneb 100 roků Ořechovského divadla. Vydalo Ořechovské divadlo ke 100. výročí svého založení. Ořechov 2003. 87 s. kART.

PEŠKA, Vlastimil: Ořechovské divadlo - Žebrácká opereta. AS 23.1.2017-Ze života souborů. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/clanek/orechovske-divadlo-zebracka-opereta-t7ec7.html

POPELKA se dočkala, (pst). Divadelní přehlídka FOFR, Havlíčkův Brod 15.–17.4.1988. AS 1988, č. 7, s. 4.

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Ořechovské divadlo v pražském Činoherním klubu. Scena.cz – 1. kulturní portál, 9. 2. 2009, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=9017 (viz Texty)

SCHEJBAL, Milan: Jižní Morava "to jistí". Amatérská scéna 1992, č. 7, s. 2-3.

STANISLAV, Karel: Velká ofenziva malých souborů. Ochotnické divadlo 1961. č. 8, s. 174.

STROTZER, Milan: Faktografie 80. Jiráskova Hronova. Amatérská scéna 2010, č. 5, s. 17 - 25.

STROTZER, Milan: Ořechovské divadlo slaví 110. výročí svého založení. místní kultura, 6.11.2013. (viz Texty)

TYLOVO divadlo Ořechov našlo recept, jak vychovat diváka. Podepsáno hs. Amatérská scéna 1986, č. 8, s. 10-11.

VOKOUN, Martin: Co všechno se skrývalo ve Valašském křoví…Amatérská scéna 2006, č. 2, s. 37-38.

VRCHOVSKÝ, Ladislav: Letošní Hanácký divadelní máj přinesl divákům pobavení i možnost zamyšlení. Amatérská scéna 2009, č. 3, s. 34 - 36.

ZAJÍC, Vladimír: 43. TŘEŠŤSKÉ DIVADELNÍ JARO L.P. 2004. Amatérská scéna 2004, č. 2, s. 25-29.

ZÁVODSKÝ, Vít: Bilance jihomoravských ochotníků. Amatérská scéna 1990, č. 8, s. 6–7.

ZÁVODSKÝ, Vít: Blansko jubilejní a úspěšné. Amatérská scéna 1992, č. 7, s. 4-5. Foto: Ořechov u Brna, Lucerna

ZÁVODSKÝ, Vít: Blanenskou dílnu vyhrál Ořechov. Na moravských regionálních přehlídkách se rodí naděje pro Hronov. Rovnost, roč. 11, 19.4.2001, s. 3, 1 foto. Referát o Blanenské divadelní dílně, regionálním předkole Jiráskova Hronova. Přehlídku vyhrálo Ořechovské divadlo.

ZÁVODSKÝ, Vít: Kojetínská přehlídka dosáhla teenagerovských let. AS 2008, č. 2.

ZÁVODSKÝ, Vít: Kojetín s komediální převahou. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 62 - 63.

Týden u nás č. 11, 19.3.92 (Svátek divadelníků); č. 14, 9.4.92 (Radost s chutí pelyňku).

3.9.2004 ČT 1 o souboru v pořadu Náš venkov.

www stránky divadla - viz www odkazy.
Archivy:
Hradec Králové, Státní okresní archiv:
Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, Krakonošův divadelní podzim, 1978, Ka 41, i. č. 122
Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, Krakonošův divadelní podzim, 1985, Ka 41, i. č. 122
Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, Krakonošův divadelní podzim, 1986, Ka 42, i. č. 122

Praha, NIPOS, kART: obrázky
1976 Elce, pelce, do pekelce (Lorenc, Peška, Šmíd)
1978 Lumpacovagabundus (Krejčíř, Hadačová, Sec, Šmíd)
1986 Ať žije Charleyova teta (Pehal, Lorenc)
1988 Nové Amazonky ( Pehalová, Navrátil, Pehal, Kotvrdová, Križanič)
1993 Umrlec a trestanec (3 postavy)
1995 Bylo nebylo aneb Jak Švédové... (Jar. Lorenc, Plšek, Kafrdová, Kozel)

Soukromý archiv Jaroslav Dejl, Třebíč, Mladá scéna, Kronika souboru:
Třebíč, Mladá scéna, Malý tygr, Hronov, Jiráskův Hronov, novinový článek, 1988 - viz Obrázky.

Videozáznam představení Lucerna na JH 1992 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Mamzelle Nitouche-ky na DT 1997 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Strakonický dudák na DT 2000 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Cvokstory na DT 2001 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

57. JH  Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, J. Brandon-Thomas: Ať žije Charleyova teta!, 1987.
57.JH Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, J. Brandon-Thomas: Ať žije Chyrleyova teta!, 1987
58. Jiráskův Hronov - Rok tvůrčího útlumu, článek, Rovnost 17. 8. 1988.
Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, NP Krakonošův divadelní podzim, 1978
Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, NP Krakonošův divadelní podzim, 1985
Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, NP Krakonošův divadelní podzim, 1986
Karlovarský Harlekýn, Večírek v klubu (  ořechovští), 1989
KDP 2003, loučení se soubory v divadle Krakonoš
KDP 2008, vítání DS Ořechov a Králíky
Kojetín 2006, Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi
Kojetín 2006, Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi
Kojetín 2006, Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi
Libice nad Cidlinou, Žleby, Krajská přehlídka venkovských divadelních souborů - program, 1986
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Ať žije Charleyova teta, 1986
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Ať žije Charleyova teta,1986
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Babička v trenkách, NP KDP Vysoké n. Jiz. 2009
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, JH 1995
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, JH 1995
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, CVOKSTORY aneb Cvo XX story, 2001
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, CVOKSTORY aneb Cvo XX story, 2001
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, CVOKSTORY aneb Cvo XX story, 2001
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Komedie o chytrosti, 1985
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Komedie o chytrosti, 1985
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche–ky aneb Láska kvete v každém věku, 1997
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche–ky aneb Láska kvete v každém věku, 1997
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2002
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Strakonický dudák, 2000
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Strakonický dudák, 2000
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Strakonický dudák, 2000
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, 1993
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, 1993
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zrzavá subreta aneb Zvířecí divadlo, 2004
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zrzavá subreta aneb Zvířecí divadlo, 2004
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zrzavá subreta aneb Zvířecí divadlo, 2004
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, Lumpacivagabundus, 1978
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, Nové Amazonky aneb Ženská vojna, 1989
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, Ondráš aneb komedie o strašlivém mordu ve Sviadnovské hospodě l. p.1715, 1990
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Nové Amazonky, 1988
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Nové Amazonky, 1988
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Ubu králem aneb Sen Václava Kubuly, 1987
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Ubu králem aneb Sen Václava Kubuly, 1987
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Z kroniky ořechovského divadla, 1992
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Z kroniky ořechovského divadla, 1992
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Ondráš, 1990
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Ondráš, 1990
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Ubu králem, plakát, 1987_1
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Ubu králem, plakát, 1987_2
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Cvokstory aneb Cvo XX story, 1999
Ořechov, Ořechovské divadlo, Jak Švédové L. P. 1645 Brno marně dobývali, CP Divadelní Piknik Volyně 2015
Ořechov, Ořechovské divadlo, Lucerna, 1992
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche-ky aneb Láska kvete v každém věku, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Naši vaši furianti, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2019
Ořechov, Ořechovské divadlo, Naši vaši furianti, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2019
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2007
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči aneb Červené kalhoty, 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči aneb Červené kalhoty, 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči aneb Červené kalhoty, Boleradická sešlost 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči, 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Poprask na laguně, KP Mrštíkovo divadelní jaro, 2023
Ořechov, Ořechovské divadlo, Poprask na laguně, KP Mrštíkovo divadelní jaro, 2023
Ořechov, Ořechovské divadlo, Rychlé šípy z Oltecu aneb Opereta třetího věku, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2011
Ořechov, Ořechovské divadlo, Rychlé šípy z Oltecu, CP KDP Vysoké n. Jiz. 2014
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2004
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo, 2003
Ořechov, Tylovo divadlo OB, Ať žije Charleyova teta, JH 1987
Ořechov, Tylovo divadlo, Komedie o chytrosti, plakát, 1985_01
Ořechov, Tylovo divadlo, Komedie o chytrosti, plakát, 1985_02
Ořechov, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Vlastimil Peška, JH 1992
Ořechov, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Vlastimil Peška, JH 1992
Ořechov, Tylovo divadlo, Vlastimil Peška při zkoušce. 1986
PEŠKA, Vlastimil a kol.: Úhledné škatulky aneb Sto roků ořechovského divadla, obálka publikace, 2003
Rampa, září 1987 - plakát
Třešť, Divadelní listí 2012 - plakát
Třešť, Divadelní listí – plakát, 2016
Vlastimil Peška, muzikolog, hudebník a režisér, portrét.
Vysoké nad Jizerou, KDP, Vlastimil Peška a soubor Ořechov u Brna, 1992
Vysoké nad Jizerou, oslava 200 let divadla. Pochod městem – ochotníci z Ořechova u Brna, 1986


Mapa působení souboru - Ořechovské divadlo / Tyl / Tylovo divadlo OB

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Vlastimil Peška, muzikolog, hudebník a režisér, portrét.
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, Lumpacivagabundus, 1978
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Komedie o chytrosti, 1985
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Komedie o chytrosti, 1985
Vysoké nad Jizerou, oslava 200 let divadla. Pochod městem – ochotníci z Ořechova u Brna, 1986
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Ať žije Charleyova teta, 1986
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Ať žije Charleyova teta,1986
57. JH  Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, J. Brandon-Thomas: Ať žije Charleyova teta!, 1987.
57.JH Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, J. Brandon-Thomas: Ať žije Chyrleyova teta!, 1987
Ořechov, Tylovo divadlo OB, Ať žije Charleyova teta, JH 1987
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Ubu králem aneb Sen Václava Kubuly, 1987
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Ubu králem aneb Sen Václava Kubuly, 1987
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Nové Amazonky, 1988
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo Osvětové besedy, Nové Amazonky, 1988
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, Nové Amazonky aneb Ženská vojna, 1989
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo OB, Ondráš aneb komedie o strašlivém mordu ve Sviadnovské hospodě l. p.1715, 1990
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Ondráš, 1990
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Ondráš, 1990
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Z kroniky ořechovského divadla, 1992
Ořechov u Brna, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Z kroniky ořechovského divadla, 1992
Ořechov, Ořechovské divadlo, Lucerna, 1992
Ořechov, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Vlastimil Peška, JH 1992
Ořechov, Tylovo divadlo, Lucerna aneb Vlastimil Peška, JH 1992
Vysoké nad Jizerou, KDP, Vlastimil Peška a soubor Ořechov u Brna, 1992
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, 1993
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, 1993
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec, JH 1994
Ořechov, Ořechovské divadlo, Umrlec a trestanec aneb Fraška přímo aktuální, JH 1994
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, JH 1995
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, JH 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov, Ořechovské divadlo, Bylo nebylo, 1995
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche–ky aneb Láska kvete v každém věku, 1997
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche–ky aneb Láska kvete v každém věku, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Mam´zelle Nitouche-ky aneb Láska kvete v každém věku, 1997
Ořechov, Ořechovské divadlo, Cvokstory aneb Cvo XX story, 1999
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, CVOKSTORY aneb Cvo XX story, 2001
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, CVOKSTORY aneb Cvo XX story, 2001
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, CVOKSTORY aneb Cvo XX story, 2001
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Strakonický dudák, 2000
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Strakonický dudák, 2000
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Strakonický dudák, 2000
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2002
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Po všem hovno, po včelách med, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2003
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo, 2003
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zrzavá subreta aneb Zvířecí divadlo, 2004
Ořechov, Ořechovské divadlo, Zvířecí divadlo aneb Zrzavá subreta, 2004
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zrzavá subreta aneb Zvířecí divadlo, 2004
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Zrzavá subreta aneb Zvířecí divadlo, 2004
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Nebe na Zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2007
Ořechov, Ořechovské divadlo, Nebe na zemi, 2006
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči aneb Červené kalhoty, 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči aneb Červené kalhoty, 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči aneb Červené kalhoty, Boleradická sešlost 2008
Ořechov, Ořechovské divadlo, Paroháči, 2008
Ořechov u Brna, Ořechovské divadlo, Babička v trenkách, NP KDP Vysoké n. Jiz. 2009
Ořechov, Ořechovské divadlo, Rychlé šípy z Oltecu aneb Opereta třetího věku, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2011
Ořechov, Ořechovské divadlo, Rychlé šípy z Oltecu, CP KDP Vysoké n. Jiz. 2014
Ořechov, Ořechovské divadlo, Jak Švédové L. P. 1645 Brno marně dobývali, CP Divadelní Piknik Volyně 2015
Ořechov, Ořechovské divadlo, Naši vaši furianti, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2019
Ořechov, Ořechovské divadlo, Naši vaši furianti, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2019
Ořechov, Ořechovské divadlo, Poprask na laguně, KP Mrštíkovo divadelní jaro, 2023
Ořechov, Ořechovské divadlo, Poprask na laguně, KP Mrštíkovo divadelní jaro, 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.