Databáze českého amatérského divadla

Soubory: SDO / Hospodářsko-čtenářská beseda

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1893
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 194x
Působení: 189x, 190x, 191x, 192x, 193x, 194x
1893-1914 SDO.
1896 uv. Paličova dcera.
Poté předal majetek Hospodářsko-čtenářské besedě a h. pod jejím jménem.
Znovu se osamostatnil 1918.
1922 členem ÚMDOČ.
1937 v seznamu členských souborů ÚMDOČ.

1938 34 členů, vlastní jeviště, 1 představení.
Do 1943 142 představení, 25 členů, z toho 10 činných.
Bibliografie:
ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ za rok 1937. Seznam spolků a odborů sdružených v ÚMDOČ, s. 78.

Thalie 1896-7, č. 1, s. 15.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ČM 1884-1900, i. č. 1707, sg 30/252/146, SDO 1895.
Fond ZÚ 1916-1920, i. č. 374/442/1920, SDO.
Fond ZÚ 1921-1925, i. č. 378/8248/1921, SDO.
Fond ZÚ 1921-1925, i. č. 378/2313/1922, SDO.

Mapa působení souboru - SDO / Hospodářsko-čtenářská beseda

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':