Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Turinský

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1896
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 194x
Působení: 1897, 190x, 191x, 192x, 193x,, 194x
1896 založen spolek Turinský (1797-1852, dramatický český básník)
1897 - uvedl hru Pan Měsíček, obchodník Ladislava Stroupežnického;
do 1901 32 představení, 54 večírků, 146 přednášek
1914 zanikl

Po válce obnoven
1926 - 1, 8. - Miloš Veselý: Za vlast, hráno v přírodě.
1931 Turinský, ČOS / ČOB , Pouchov.
1940 - Sláva Grohmannová Quido Nossberger: V trojském zámečku, hráno na sokolském hřišti.
1946 JDO Turínský.

Turinský pochován na místním hřbitově.
Bibliografie:
Thalie 1897-8, č. 2, s. 14.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ČM 1884-1900, i. č. 1704, sg 30/234/129, Beseda Turínský, ČOS, zal. 1896.
Fond ZU spolky 1931-1934, i. č. 396/13850/1934, ČOB Turínský (výmaz).
Fond ZU spolky 1941-1947, i. č. 427/2235/1946, JDO Turínský.

Státní okresní archiv Hradec Králové
Název fondu (sbírky): Čtenářsko ochotnická beseda Turinský Pouchov
Časový rozsah: 1896-1906
Tematický popis: Zprávy z val.hromad 1901-1902,knihy přání a stížností 1896-1900,povolená divadel.představení 1897-1906,foto 1899, oběžníky 1896-1898. přír.: tablo členů 1899.
Archivní pomůcky
WIPLER J.: ČTENÁŘSKO OCHOTNICKÁ BESEDA TURINSKÝ POUCHOV 1896-1906. Inventář, 1973, s. 3, ev.č. 142.

Související Osobnosti

Související Pojmy

Související Obrázky

Pouchov, Turinský, dějiny dle SOkA HK.
Pouchov, Turinský, fond SOkA HK.
Pouchov, Turinský, inventář SOkA HK.
Pouchov, Turínský, Razítko
Pouchov, Turinský, Za vlast, skupina účinkujících, hráno v přírodě, 1926


Mapa působení souboru - Turinský

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Pouchov, Turínský, Razítko
Pouchov, Turinský, Za vlast, skupina účinkujících, hráno v přírodě, 1926