Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Říp, Čtenářsko-ochotnická beseda ve Vídni.

Související Geografické celky

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1896
Působení: 189x
Čtenářsko-ochotnická jednota Říp

1896 J. N. Štěpánek: Čech a Němec.
1897 Mistr Bedrník a jeho chasa, Služebník svého pána, Mlynář a jeho dítě, Palackého třída číslo 27.
1898 Čech a Němec, Únos Sabinek, Farářova kuchařka, Paličova dcera.
1903 Paní mincmistrová, Zvíkovský rarášek.

1912 - K. Horký: Tunel, režie Peš; satira na české poměry, výborná hlavně ochotnice Kňákalová, která vynikla rozhodným talentem, obdobně paní Pešová a Kaloušková - výrazné osobnosti nad běžným ochotnickým průměrem.
Bibliografie:
Thalie 1896-7, č. 2, s. 26.
Thalie 1897-8, č. 5, s. 39, č. 8, s. 63, č. 18, s. 143.
Thalie 1898-9, č. 3, s. 24, č. 5, s. 39, č. 20, s. 159, č. 21, s. 168, č. 22, s. 174.

Divadelní listy 1902-3, č. 20, s. 354.

Ochotnické divadlo 1911/1912, roč. 1, č. 12, 5. 4. 1912, s. 145.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':