Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Sociální demokraté

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1926
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 1937
Působení: 192x, 193x
Od 1838 do konce 90. let. 20. stol. ODi 85 místních spolků, organizací a institucí. Ochotníci více než 700 her, s účastí 60 r. a 800 h. (r. od 60. let nejvíce J. Horák, Z. Vondráček a B. Strnad - i výborný scénograf, spolupracoval s řadou OS třebíčského okr.).
Sociální demokraté (26).

1926 Fekete, Skružný: Tragedie mládí, r. Felix Burian, Poláček: Pásky na vosy, r. J. Krejzlík.
1928 Novák: Svědomí.
1929 Benard, Vrbský: Šofér.

1931 Longen: C.K. polní maršálek, r. Burian
1936 Fišer: Syn Habeše.
1937 Branaldové: Rezinka od pěchoty, Šrámek: V osudných chvílích života, r. Rybička
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 508 – 509.
Archivy:
Třebíč, Státní okresní archiv:
plakáty 1926-1927
plakáty 1928-1929
plakáty, 1936
plakáty, 1937
plakáty, 1931

Související Organizace

Související Obrázky

Moravské Budějovice, Sociální demokracie, C.K. polní maršálek - plakát, 1931
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Národní socialisté, Šofér - plakát, 1929
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Národní socialisté, Svědomí - plakát, 1928
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Pásky na vosy - plakát, 1926
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Tragedie mládí - plakát, 1926
Moravské Budějovice, Sociální demokraté, Národní socialisté, Rezinka od pěchoty - plakát, 1937
Moravské Budějovice, Sociální demokraté, Národní socialisté, Syn Habeše - plakát, 1936
Moravské Budějovice, Sociální demokraté,V osudných chvílích života - plakát, 1937


Mapa působení souboru - Sociální demokraté

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Pásky na vosy - plakát, 1926
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Tragedie mládí - plakát, 1926
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Národní socialisté, Svědomí - plakát, 1928
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, Národní socialisté, Šofér - plakát, 1929
Moravské Budějovice, Sociální demokracie, C.K. polní maršálek - plakát, 1931
Moravské Budějovice, Sociální demokraté, Národní socialisté, Syn Habeše - plakát, 1936
Moravské Budějovice, Sociální demokraté,V osudných chvílích života - plakát, 1937
Moravské Budějovice, Sociální demokraté, Národní socialisté, Rezinka od pěchoty - plakát, 1937