Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Refektář při TJ Sokol / Divadlo v refektáři / Ambit

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1987
Působení: 198x, 199x, 200x, 201x, 202x
1987 zal. Divadlo v refektáři při ZV ROH Ústavu čs. a světových dějin ČSAV, vedoucí Otto Smrček a M. Efmertová, hráli v refektáři Emauzského kláštera.

-----
LD Ambit - vedoucí Petr Železný.

-----
1989 - A. Vampilov: Úspěch, aktovka

1988 - O tom lidském hemžení aneb hra o sudu. Účast na Rampa, Praha.

1991 přešel pod ZV OS Ústavu teorie a historie vědy AV ČR jako Divadelní soubor Refektář.

1991 - Arkadij Averčenko: Trigonometrie lásky, překlad a režie O. Smrček.

1993 - Refektář pod Sokol Jinonice, vedoucí a režisér Otto Smrček.

1996 - premiéra 16. 11. - pohádka Petra Hromady Královské slovo, režie František Mikeš, návrh scény Alois Nosek.

1996 - J.K. Tyl: Oba šelmy. Adaptace P. Hromada, aktovka, nastudována společně s DS Teta; na repertoáru Divadla Času pak tato inscenace byla 10 let.

1997 - Hromada: KRÁLOVSKÉ SLOVO. Účast na Pojizerských hrách, Dobrovice.

Do 1998 15 inscenací, z toho 12 jednoaktovek, např. Královské slovo, O veselém hrobaři, Ze zpěvů sladké Francie.

1998 - Účast na ObP Karlínské jeviště.

1999 vybudovali v sokolovně komorní sál pro 45 diváků.

1999 - Účast na ObP Karlínské jeviště.

2000 - O veselém hrobaři. Účast na NP ČOS, Lázně Toušeň.

2000 - Z. Šiller: Ofélie. Účast na NP ČOS, Lázně Toušeň. Účast na ObP Karlínské jeviště.

2000 - Ludvík Aškenazy: Z dětských etud, r. Petr Železný. Účast seniorské divadlo NP Znojmo. Účast na NP ČOS, Lázně Toušeň.

* Od r. 2001 pořádá DS Refektář-Sokol Jinonice spolu s ADA každoročně komorní přehlídku uměleckého a autorského přednesu, zpívané poezie, divadla poezie a divadelních monologů Jinonická sonáta.

2001 uspořádali 1. ročník přehlídky Chudé divadlo.

2001 - A.P. Čechov: Požární věž. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.
2001 - Petr Železný - L. Aškenázy: Země Adolfsko. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.
2001 - Petr Železný - L. Aškenazy: Svatba. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2001 - Pásmo z díla Karla Čapka: My versus já, r. Lenka a Ota Smrčkovi. Účast na NP ČOS V Lázních Toušeni - Čestné uznání za herecký výkon Jiří Novotný (Básník Nerad).

2001 - Básník. Účast na ObP Karlínské jeviště.

2001 - Ofélie. Účast Zámecké jeviště.

2002 - A. Vampilov: Úspěch. Účast na NP jednoaktovrk v Holicích. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2002 - Petr Železný - H. Sienkiewicz: Honzík muzikant. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2003 - C. Goldoni: Námluvy Truffaldinovy. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2003 - Alexej Arbuzov: Můj ubohý Marate, režie Ota Smrček. Doporučení na 2. místě k výběru na NP FEMAD Poděbrady / Divadelní Třebíč.

2004 - Drama v domě Bukinových, Heloise musí z domu. Účast na ObP Karlínské jeviště.

2004 - Heloise musí z domu. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2004 - Ramao. Účast na Jinonická sonáta, Praha-Jinonice - čestné uznání za zpívanou poezii.

2005 - Viktor Dyk: Ranní ropucha. Účast na ObP Karlínské jeviště.

2006 - Viktor Dyk: Ranní ropucha, r. Ota Smrček. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice - čestné uznání za režii Otovi Smrčkovi.

2006 - Petr Železný - Ludvík Aškenazy: Jak jsme si hráli na požár. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2007 - Účast na ObP Karlínské jeviště.

2008 - LD, Petr Železný - E. Bass: Klapzubova jedenáctka. Účast Pražský tajtrlík.

2008 - Účast na ObP Karlínské jeviště.

2008 - Refektář, A. P. Čechov - P. Hromada: Řád, r. Ota Smrček. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice - čestné uznání za herecký výkon Vladan Milčinský a Jakub Procházka a za dramatizaci a režii Ota Smrček.

2009 - Jak Vojta bojoval s čerty. Účast na KP Pražský Tajtrlík. Účast na NP Loutkářská CHrudim.

2009 - A. P. Čechov: Diplomat, r. Ota Smrček. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2010 - A. Vampilov: Rande; O’Henry: Artur je jiný (jednoaktové komedie), r. Ota Smrček. Účast na ObP Karlínské jeviště - ocenění Petru Železnému za ztvárnění role Ševce. Účast na NP jednoaktových her, Holice. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice - čestné uznání za herecký výkon Barbora Stránská za roli Lynette d´Armandové (Artur je jiný) a Iva Šindelková za roli Dívky (Rande) a za dramatizaci Ota Smrček (Artur je jiný).

2010 - Ambit, adaptace knihy Eduarda Basse Klapzubova jedenáctka: Sláva fotbalu, ved. Petr Železný. Účast na KP Pražský Tajtrlík.

2010 - Ambit, E. Bass, P. Železný: Klapzubáci aneb O velké a slavné historii Klapzubovy jedenáctky. Účast na NP seniorů, Znojmo.

2010 - A. Nosek: Vy nemáte rád Mozarta, aktovka; A. Averčenko: Rozenbergův flirt, překlad P. Hromada, aktovka.

2011 - Ambit, na motivy Eduarda Basse: Klapzubáci aneb O velké a slavnéhistorii Klapzubovy jedenácky. Účast na KP Festival loutkářů, Praha - P. Železný st. navrhl a vyrobil plošné loutky, za jejich vtipnost, přemýšlivou a funkční technologii mu porota udělila cenu.

2011 - Refektář, F. F. Šamberk: Blázinec v 1. poschodí; Karel Čapek: Goneril, dcera krále Leara. Účast na ObP Karlínské jeviště.

2011 - Refektář, Arkadij Averčenko: Rozenbergův flirt; Alois Nosek: Vy nemáte rád Mozarta? Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2011 - DS Refektář, Arkadij Averčenko: Rozenbergův flirt. Účast na NP Kaškova Zbraslav.

2012 - Refektář, F. F. Šamberk: Blázinec v 1. poschodí. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice. Účast na KP POPAD, Praha - čestné uznání za herecký výkon Jindřiška Netrestová za roli Kláry. Účast na ObP Kaškova Zbraslav.

2012 - Refektář, Petr Lněnička: Prstýnek paní Barnetové. Účast na Karlínském jevišti - ocenění souboru za výtvarné ztvárnění inscenace. Účast na Chudé divadlo, Praha. Účast na KP POPAD, Praha - cena za herecký výkon Zuzana Pěkná za roli Šarloty, čestné uznání za herecký výkon Barbora Stránská za roli paní Bárnetové a Jiří Hubáček za roli Jusepa. Účast na ObP Kaškova Zbraslav.

2012 - Rozenbergův flirt. Účast na Libochovické divadelní léto - hlasování diváků.

2012 - Refektář, František Ladislav Čelakovský: Bohatýr Muromec; Maxim Gorkij: Píseň o Bouřliváku, r. Petr Železný (obě hry). Účast na Jinonické sonátě - hudební sekce Divadla Refektář - čestné uznání za dramaturgii pořadu Vzpomínka.

2013 - Refektář, Jindřiška Netrestová: Off-line. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice - čestné uznání Jindřiška Netrestová za scénář. Účast na ObP Kaškova Zbraslav. Účast na ObP Karlínské jeviště. Účast na Nučický Kahan 2017.

2013 - Refektář, Zpěvy sladké Francie. Účast na KP Pražský Tajtrlík.

2013 - Refektář, Ze zpěvů sladké Francie. Účast na KP Jinonická sonáta, Praha.

2013 - Hudební sekce Divadla Refektář, Příběh bossanovy. Účast na KP Jinonická sonáta, Praha - host přehlídky.

2013 - Refektář, Lupinec & Co.: Hotel Infercontinental. Účast na ObP Kaškova Zbraslav.

2014 - LUPINEC & CO: Hotel Infercontinental. Účast na ObP Karlínské jeviště. Účast na Tréglova Bělá.

2014 - Refektář, Grigorij Gorin: Osobní strážce. Účast na ObP Chudé divadlo, Praha.

2014 - úprava P. Železný, překlad L. Novák: Z eskymácké poezie. Účast na ObP Kaškova Zbraslav. Účast na Chudé divadlo, Praha 2015 - čestné uznání souboru za citlivý a originální přístup k divadlu poezie.

2015 - Lupinec & Com.: Hotel Infercontinental, r. Vladan Milčinský. Účast na Perlení, Bechyně. Účast na POPAD, Praha - čestné uznání za herecký výkon Heleně Niklausové a Pavlu Holubovi a cena Jindřišce Netrestové za herecký výkon. Účast na KP Jizerské oblasti, Lomnice nad Popelkou - nesoutěžní představení.

2015 - Divadlo Refektář (hudební sekce divadla), Letem světem (hudebně poetické pásmo); Jakub Procházka, Záplaty; Z eskymácké poezie. Účast na KP Jinonická sonáta, Praha - čestné uznání za originální pojetí poezie a výtvarné řešení.

2016 - Refektář, TJ Sokol Jinonice, M. Pikolon: Tu myš jí ukopnu u huby. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice - čestné uznání Jindřiška Netrestová za roli milostpaní a Lukáš Mejsnar za roli Ludvíčka. Účast na Nučický Kahan - vítěz putovní ceny Nučický Maňas. Účast na KP POPAD, Praha 2017 - čestné uznání Jindřiška Netrestová za herecký výkon v roli manželky a Lukáš Mejsnar za herecký výkon v roli sluhy Ludvíčka. Účast na CP Bechyňské Perlení 2017. Účast na Divadelní FEST BROUKOVEC, Česká Kamenice 2019.

2016 - kolektiv autorů na motivy textů J. Velinského: Vražda pod Vlčím zubem. Účast na ObP Kaškova Zbraslav.

2017 - Branislav Nušić: ANALFABET, překlad: Jaroslav Urban, režie: Vladan Milčinský. Účast na ObP Chudé divadlo, Praha. Účast na Nučický Kahan. Účast na ObP Kaškova Zbraslav. Účast na KP POPAD, Praha. Účast na CP Bechyňské Perlení 2018. Vzhledem k tomu, že v Praze se nekonala oblastní přehlídka jednoaktovek, tak soubor se zúčastnil západočeského kola - Horšovský Týn, O Pohárek SČDO a Kandrdásek - doporučení na národní přehlídku jednoaktových her v Holicích 2018. Účast na KP POPAD, Praha 2018 - čestné uznání souboru za inscenaci, cena diváků, cena za souhru - doporučení do programu Divadelního Pikniku Volyně 2018. Účast na národní přehlídku jednoaktových her v Holicích 2018. Účast na Divadelní FEST BROUKOVEC, Česká Kamenice 2019. Účast na Sokolovská čurda 2018. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice 2019.

2017 - Italská renesanční lyrika. Účast na KP Pražský Tajtrlík - cena souboru za znovuoživení divadla poezie.

2017 - Jakub Procházka - "Z textů Jakuba Hrona Metánovského, polozapomenutého českého génia", Lenka Karbanová - "Cesty modré duše" - vlastní poezie, Helena Niklausová - vlastní poezie a četba z knihy z roku 1920. Účast na KP Jinonická sonáta, Praha.

2018 - Cesta. Účast na KP Pražský Tajtrlík - cena Petru Kovářovi a Pavlu Švarcovi za autentický projev a hudbu.

2018 - Helena Niklausová: Manželé navždy, r. Helena Niklausová. Účast na ObP Chudé divadlo, Praha - čestné uznání pro Pavla Holuba a Helenu Niklausovou za herecký výkon, pro Helenu Niklausovou navíc za scénář a režii. Účast na Nučický Kahan - vítěz putovní ceny Nučický Maňas.

2019 - H. Niklausová a J. Netrestová - "Obrazy a slova", verše H. Niklausové, inspirované fotografiemi J. Netrestové; J. Procházka - "Retro-povídka", autorský přednes; H. Niklausová, L. Karbanová, L. Limanová - "Tři", divadelně-poetické pásmo básní H. Niklausové. Účast na KP Jinonická sonáta, Praha.

2019 - J-C. Danaud: Ach ta něha našich dam! Účast na ObP Kaškova Zbraslav. Účast na Chudé divadlo, Praha-Jinonice.

2020 - podle hry Ludvíka Aškenázyho C.K. STÁTNÍ ŽENICH upravila Marie Kotisová: Co není přece je, r. Vladan Milčinský. Premiéra 23.1.2020 v Divadle Bez Hranic. (http://www.amaterskascena.cz/clanek/premiera-hry-co-neni-prece-je-szhco.html; http://www.amaterskascena.cz/kalendar/detail/2154). Účast na CP Bechyňské Perlení. Účast na Nučický Kahan. Účast na Divadelní FEST BROUKOVEC, Česká Kamenice 2020. Účast na Nučický Kahan 2021. Účast na ObP Kaškova Zbraslav 2021. Účast na Chaloupecká opona, Chaloupky 2021. Účast na Sokolovská čurda 2021 - soubor získal "Cenu Františka Zborníka – Velkou Sokolovskou čurdu", získal "Cipak", také "Zlatého vrtíka" Vaška Junka za tvůrčí přístup ke scénografii a "Ozvěny Sokolovské čurdy" neboli certifikát na večerní představení v sokolovském divadle. Účast na KP POPAD, Praha 2022 se nekoná - soubor vyizolován. Účast na KP POPAD, Praha 2023.

2023 - Georges Feydeau: NEBOŽKA, r. Miroslav Pokorný. Premiéra se koná 19. 10. 2023 v Klubu Klamovka, DDM hl.m. Prahy.
(https://www.amaterskascena.cz/clanek/premiera-komedie-nebozka-o6pe6.html) Účast na ObP Kaškova Zbraslav. Účast na CP Bechyňské Perlení 2024.
Bibliografie:
Divadlo Refektář Sokola Jinonice – Praha - www stránky - viz www odkazy.

BRANDÝS NAD LABEM – STARÁ BOLESLAV: Zámecké jeviště – nesoutěžní přehlídka divadelních amatérských souborů. AS 2001, č. 4, s. 35. Zprávičky. (Zpravodaj města Brandýs nad Labem-Staré Boleslavi, č. 5, 2001 – MG)

FILCÍK, Štěpán: Neviditelný, ale nepominutelný Tajtrdlík. Loutkář 2000, č. 3, s.125 - 127. foto FILCÍK, Štěpán.

FILCÍK, Štěpán: 5. Pražský Tajtrdlík. CHRISTOV, Loutkář 2009, č. 3, s.129 - 131. foto Š. Filcík.

HRAŠE, Jiří: Jedenáct cen za jeden akt. Amatérská scéna 2002, č. 3, s. 36 - 37.

Karlínské jeviště 2004 - program.

KOSOVÁ, Petra: Loutkářská Chrudim 2009. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 27 - 30.

LIEBHABEROVÁ, Táňa: Karlínské jeviště 2005. Internet.

Odborná porota 58. Loutkářské Chrudimi 2009 udělila tyto ceny. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 34.

Premiéra hry "Co není přece je" - plakát - viz Přílohy.

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Loutkové divadlo v regionech v sezóně 2008/2009 - Pražský Tajtrlík, Praha-Hostivař. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 38 - 44.

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: O loutkářském nadělení v Čechách 2010 - Filcík, Štěpán: Šestý pražský Tajtrlík, 19.–21. 3. 2010. (Viz texty)

SMRČEK, Otto: Divadelní soubor Refektář Sokola Jinonice. In II. Národní přehlídka sokolských divadel. Lázně Toušeň 2001, s. 13.

ŠPALE, Milan: Karlínské jeviště podvanácté. Amatérská scéna 2010, č. 1, s. 19 - 21.

STŘEDA, Jiří: 4. ročník Pražského tajtrlíka. Loutkář 2008, č. 3, s. 137-139.

ŠTERC, Luboš: Sokolské divadlo na vzestupu. Amatérská scéna 2001, č. 3, s. 21.
Archivy:
SA O. Smrček

Související Ročníky přehlídek

Související Organizace

Související Obrázky

Bechyně, Perlení – plakát, 2015
Můj ubohý Marate (A.Arbuzov)
Praha, Refektář, Analfabet, Popad 2018
Praha, Refektář, Analfabet, Popad 2018
Praha, Refektář, Analfabet, Sokolovská čurda 2018
Praha, Refektář, Analfabet, Sokolovská čurda 2018
Praha, Refektář, Co není přece je, KP Popad 2023
Praha, Refektář, Co není přece je, KP Popad 2023
Praha, Refektář, Tu myš ji ukopnu u huby, KP Popad 2017
Praha, Refektář, Tu myš ji ukopnu u huby, KP Popad 2017
Praha, Refektář, Tu myš ji ukopnu u huby, KP Popad 2017
Praha-Jinonice, Refektář při TJ Sokol, Blázinec v prvním poschodí, KP POPAD 2012
Praha-Jinonice, Refektář, Drama v domě Bukinových
Praha-Jinonice, Refektář, Hotel Infercontinental, KP POPAD Praha 2015
Praha-Jinonice, Refektář, Hotel Infercontinental, KP POPAD Praha 2015
Praha-Jinonice, Refektář, Klapzubova jedenáctka, Pražský Tajtrlík 2008
Praha-Jinonice, Refektář, Námluvy, 1993
Praha-Jinonice, Refektář, Prstýnek paní Bárnetové, KP POPAD 2012
Praha-Jinonice, Sokol, Refektář, Rozenbergův flirt, NP jednoaktovek Kaškova Zbraslav 2011
Praha-Jinonice, Sokol, Refektář, Rozenbergův flirt, NP jednoaktovek Kaškova Zbraslav 2011


Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Praha-Jinonice, Refektář, Námluvy, 1993
Můj ubohý Marate (A.Arbuzov)
Praha-Jinonice, Refektář, Drama v domě Bukinových
Praha-Jinonice, Refektář, Klapzubova jedenáctka, Pražský Tajtrlík 2008
Praha-Jinonice, Sokol, Refektář, Rozenbergův flirt, NP jednoaktovek Kaškova Zbraslav 2011
Praha-Jinonice, Sokol, Refektář, Rozenbergův flirt, NP jednoaktovek Kaškova Zbraslav 2011
Praha-Jinonice, Refektář, Prstýnek paní Bárnetové, KP POPAD 2012
Praha-Jinonice, Refektář při TJ Sokol, Blázinec v prvním poschodí, KP POPAD 2012
Praha-Jinonice, Refektář, Hotel Infercontinental, KP POPAD Praha 2015
Praha-Jinonice, Refektář, Hotel Infercontinental, KP POPAD Praha 2015
Praha, Refektář, Tu myš ji ukopnu u huby, KP Popad 2017
Praha, Refektář, Tu myš ji ukopnu u huby, KP Popad 2017
Praha, Refektář, Tu myš ji ukopnu u huby, KP Popad 2017
Praha, Refektář, Analfabet, Popad 2018
Praha, Refektář, Analfabet, Popad 2018
Praha, Refektář, Analfabet, Sokolovská čurda 2018
Praha, Refektář, Analfabet, Sokolovská čurda 2018
Praha, Refektář, Co není přece je, KP Popad 2023
Praha, Refektář, Co není přece je, KP Popad 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.