Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Nová Huť

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Místní část
Okres: Plzeň-sever
Nadřazený celek: Dýšina
První zpráva: 1880
1880 SDO.

1907 Omladina luffácká.

1921 ČOS (zánik).

1928 zal. DO Havlíček, též 1938.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, II. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2002, s. 54.

Divadelní listy 1880, č.17, s. 279.
Divadelní listy 1881, č. 12, s. 113.
Thalie 1899, č. 4, s. 32.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Podání českých DS 1856-1948. Soupis in Databáze MČAD.
Fond ZU spolky 1921-1925, i. č. 378/3542/1921, ČOS (zánik).
Fond ZU spolky 1927-1930, i. č. 389/1496/1928, DO Havlíček (zal.).
Fond ZU spolky 1938-1940, i. č. 414/190/1939, Havlíček, pěvecko dramatický spolek.

Mapa - Nová Huť

Otevřít mapu do nového okna - prohledat okolí (testovací provoz)
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':