Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Divadlo JakoHost

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2008
Působení: 200x, 201x, 202x
2008 bylo založeno Divadlo JakoHost, člen Plzeňské neprofesionální scény,
vedoucí Radim Brejcha.

Členové předtím hráli v různých souborech, 2005 Pod hlavičkou DS Štace Kaznějov uvedli hru Můj (ne)přítel Beethoven, na motivy hry Alda Nicolaje: Nebyla to pátá, byla to devátá. Účast na Manětínské oponě 2005.

2008 – pod hlavičkou DS Dialog uvedli hru – Jean Dell, Gérald Sibleyras: Takový malý žertík, režie Jana Kubátová, členka činohry DJKT. Účast na Radnické divadelní přehlídce 2007, na Sokolovské čurdě 2008.

2008 – Ticho! Vysíláme! – večer polských (Stefania Grodzieńska) a maďarských (Gerenyi – Tardos) textů za doprovodu živé hudby (Vera kvartet).

2009 – Jean Dell, Gérald Sibleyras: Ať žije Bouchon!, režie Gabriela Vašková, česká premiéra. Účast na Sokolovské čurdě 2009 – udělena cena Čurda Marii Mušce Chmelíkové. Účast na OP Horažďovice 2010 – hlavní cena, cena za režii pro Gabrielu Vaškovou, cena za herecké výkony pro Pavla Bártu, Marii Mušku Chmelíkovou, Jakuba Klímu, Markétu Žákovou, cena místního souboru, nominace na CP Divadelní Děčín. Účast na CP Divadelní Děčín 2010 – čestné uznání za herecký výkon pro Marii Mušku Chmelíkovou. Účast na FEMAD Poděbrady 2010 - Druhá šance – 2. nejlepší mužský herecký výkon pro Pavla Bártu. Účast na přehlídce Činoherní klub uvádí 2011, na Radnické divadelní přehlídce 2011.

2010 – Kazimír Lupinec, Sonya Štemberová: Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka, režie Vratislav Mikan ml. Účast na Sokolovské čurdě 2010, na Radnické divadelní přehlídce 2010, na Manětínském divadelním podzimu 2011.

2011 – Nikolaj Erdman: Sebevrah (hra z roku 1928), režie a úprava Gabriela Vašková. Účast na OP Horažďovice 2011 – cena za herecký výkon Marii Mušce Chmelíkové, cena Gabriele Vaškové za dramaturgii a úpravu. Účast na Sokolovské čurdě 2011 – Marek Marovič získal cenu za nejlepší scénu - Zlatý vrtík Vaška Junka.

2012 – pásmo Kompotovaný večer – „lahodný mix divadla, čtení a hudby bez ohledu na dobu jejich vzniku" (Gardavský). Soubor jím navazuje na své scénické leporelo Ticho! Vysíláme! (živý hudební doprovod v podání Tremolo Dixielanders). Povídky a hříčky Ivana Krause a Zdeňka Jirotky pro scénické provedení upravili Pavel Bárta a Radim Brejcha, kteří také měli největší podíl na kolektivní režii inscenace. Účast na Sokolovské čurdě 2012 - bonusové představení.

2012 – Jan Sojka, kmenový autor souboru Antidivadlo: Ženy v (ne)pokoji, inscenace je společným projektem obou souborů, režisérka Divadla JakoHost Gabriela Vašková využila herecký potenciál obou spolků. Podtitul inscenace zní Absurdně falešná komedie o ženské trojjedinosti – svěží fraška na čistě navržené scéně Marka Maroviče je stylizováná jako z komiksu.

2013 – Zoltán Egressy (jeden z nejtalentovanějších současných maďarských dramatiků), překlad Táňa Notinová: Šťovík, pečené brambory (poutavé podobenství o fungování dnešního světa). Režie Vratislav Mikan ml., scéna dle návrhu Marka Maroviče. Účast na Dostavníčku s divadlem v Přerově 2013, Manětínském divadelním podzimu 2013, Sokolovské čurdě 2014. Účast na ObP Horažďovice 2015 – ceny za herecké výkony pro Pavla Bártu, Radima Brejchu a Jakuba Klímu, cena za režii pro Vratislava Mikana ml., cena místního souboru za inscenaci Horažďovická perla, hlavní cena a nominace na CP Divadelní piknik Volyně. Účast na CP Divadelní piknik Volyně 2015 – čestné uznání za herecký výkon pro Radima Brejchu, cena za herecký výkon pro Jakuba Klímu, nominace na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP Jiráskův Hronov 2015, na Létě s divadlem v Krupce 2015 – diplom za herecký výkon pro Jakuba Klímu. Účast na Kláštereckých divadelních žních 2015, na Českolipském divadelním podzimu 2015, na Radnické divadelní přehlídce 2015. Účast na Festivalu amatérského divadla Kladno 2017.

2013 – David Drábek: Jedlíci čokolády (příběh tří sester). Režie hostující Blanka Luňáková, herečka loutkového Divadla Alfa. Účast na Sokolovské čurdě 2013 – Velkou čurdu za nejlepší malou roli získala smečka psů. Nominační certifikát do předplatného MDK Sokolov na sezonu 2013/14. Účast na OP Horažďovice 2014 – čestná uznání za herecké výkony pro Pavla Bártu a Marii Mušku Chmelíkovou.

2014 – Lupinec & Co.: Píseček (výchovná jednoaktová komedie). Režie Kristina Kohoutová. Účast na Kaškově Zbraslavi 2015.

2014 – Robert Thomas: Past na osamělého muže, režie Jana Kubátová, členka činohry DJKT, scéna Marek Marovič. Účast na Divadelním festivalu U Řeky 2015 ve Třemošné u Plzně, na Sokolovské čurdě 2015. Účast na OP Horažďovice 2016 – čestné uznání za scénografii pro Marka Maroviče, ceny za herecké výkony pro Pavla Bártu, Radima Brejchu a Marii Mušku Chmelíkovou, cena za režii pro Janu Kubátovou, cena za inscenaci, cena diváka. Účast na Radnické divadelní přehlídce 2016.

2015 – Brad Fraser (kanadský autor): Neidentifikovatelné lidské ostatky a skutečná podstata lásky. Tragikomický vhled do života několika sexuálně frustrovaných třicátníků, režie Veronika Vašků, scéna Marek Marovič – sedm barových stoliček v polokruhu a uprostřed jeviště malá točna s možností změny domáckého prostředí s pohovkou na interiér baru.

2016 – Jordi Galcerán: Grönholmova metoda. Úprava a režie Jana Kubátová, členka činohry DJKT. Účast na Dostavníčku s divadlem v Přerově 2016, na Sokolovské čurdě 2016, na Radnické divadelní přehlídce 2016. Účast na KP Horažďovice 2017 – cena za inscenaci - hlavní cena Horažďovická perla, cena za herecký výkon Radim Brejcha za roli Fernanda, Pavel Bárta za roli Julia a Marie Muška Chmelíková za roli Mercedes, cena Jana Kubátová za režii a Marek Marovič za scénografii - nominace na CP Divadelní piknik Volyně. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně 2017. Čestné uznání za scénu pro Marka Maroviče, čestné uznání za herectví Divadlu JakoHost. Účast na Divadelním Festivalu U řeky, Třemošná 2017. Účast na fest. Klášterecké divadelní žně 2017. Účast na Divadelní přehlídce, Radnice 2017. Účast na přehlídce Činoherní klub uvádí 21.5.2019 (http://www.amaterskascena.cz/kalendar/detail/2043).

2017 – Zdeněk Jirotka, Martin Vačkář, Ondřej Havelka: Saturnin. Režie kolektiv Divadla JakoHost, jeho přátel a příznivců, scéna Marek Marovič. Oblíbený román převedený na divadelní prkna za doprovodu živé muziky (swingové šlágry hraje naživo plzeňská kapela The Dixie Hot Licks). Účast na KP Horažďovice 2018 – cena za herecký výkon Pavlu Bártovi za roli Saturnina a Marii Mušce Chmelíkové za roli Barbory Terebové a cena diváka souboru za inscenaci, doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně 2018. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně 2018 – čestné uznání Pavlu Bártovi za herecký výkon v roli Saturnina. Účast na Divadelní přehlídce, Radnice 2018. Účast na Sokolovská čurda 2018.

2018 – Csaba Székely: Jsou to zvířata, režie Veronika Vašků, jednoduchá scéna se zadní projekcí dle návrhu Marka Maroviče. Účast na KP Horažďovice 2020 - akce zrušena na základě opatření Ministerstva zdravotnictví ČR a krizového štábu města Horažďovice. Účast na Sokolovská čurda 2021.

2019
– podle básní Josefa Hrubého: Otylé ach. Účast na přehl. Sokolovská čurda;
– Kressmann Taylor: Adresát neznámý. Scénické čtení z knihy.

2020 - Kathrine Kressmann Taylor: Adresát neznámý, r. kolektiv (scénické čtení). Účast na Sokolovská čurda - Cenu Františka Zborníka – Velkou Sokolovskou čurdu získal Jakub Klíma za roli pošťáka Mr. Burtona. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové 2021. Účast na ObP jednoaktových her, Horšovský Týn 2022 - cena za dramaturgický počin soubor, cena za inscenaci 2. místo a doporučení na NP v Holicích. Účast na KP Horažďovice 2022 – čestné uznání Jakubovi Klímovi za herecký výkon v roli Mr. Burtona a souboru za dramaturgickou volbu textu hry a cena Radimu Brejchovi za herecký výkon v roli Maxe. Ůčast na Divadelní festival V kravatě, Poběžovice 2022. Účast na NP jednoaktovek, Holice 2022 - čestné uznání soubor za výběr a inscenaci textu. Účast na Festivalu Bez zbytečnejch řečí, Plzeň 2023 - inspirativní nesoutěžní představení.

2022 - Ivan Alexandrovič Gončarov: Oblomov, r. Gábina Vašková, dramatizace Miroslav Krobot. Účast na Sokolovská čurda - soubor získal "Ozvěny Sokolovské čurdy" neboli certifikát na večerní představení v sokolovském divadle. Účast na KP Horažďovice 2023 - čestné uznání Pavlovi Bártovi za herecký výkon v roli Ilji Ilijiče Oblomova, Radaně Jarošové za herecký výkon v roli Agafji Matvejevny Pšenicynové, Marku Marovičovi za herecký výkon v roli Zachara Trofimoviče, cena Marii Mušce Chmelíkové za herecký výkon v roli Olgy Sergejevny Iljinské, Marku Marovičovi za scénografii - doporučení Divadelní Piknik Volyně.

2024 - Jan Sojka: Morell, r. Irena Henzl Velichová. Účast na ObP jednoaktovek Horšovský Týn se z organizačních důvodů nekonala. Účast na KP Horažďovice - čestné uznání Marku Marovičovi za herecký výkon v roli Dr. Theodora Morella, Soně Haas za herecký výkon v roli Neznámé, souboru za dramaturgický přínos a za inscenaci, doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně.

2024 - Miroslav Skála: Svatební cesta do Jiljí, r. Radim Brejcha. Účast na KP Horažďovice - zásahem vyšší moci nebylo možné inscenaci na přehlídce odehrát.
Bibliografie:
GARDAVSKÝ, Vladimír: Bouchon ždímá Evropu v Dialogu. Plzeňský deník 5. 5. 2009.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Jirotkův Saturnin ožil v Dialogu díky souboru JakoHost. Plzeňský deník 25. 9. 2017, příloha Kultura na říjen na s. 4.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Kriminální komedie víc baví, než vzbuzuje napětí. Plzeňský deník 29. 9. 2014, příloha Kultura na říjen, s. 6.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Naše zdravotnictví pod drobnohledem. Plzeňský deník 16. 1. 2010, s. 10.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Soubor JakoHost rozehrává vztahový propletenec. Plzeňský deník 15. 1. 2016, s. 8.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Sebevrah je v Dialogu trefou do černého. Plzeňský deník 8. 3. 2011.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Jedlíci čokolády přinášejí vtip i naději. Plzeňský deník 16. 9. 2013, s. 6.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Podobenství se odehrává v šatně rozhodčích. Plzeňský deník, příloha Kultura na prosinec, 25. 11. 2013, s. 3.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Soubor JakoHost se uvelebil kolem pískoviště. Plzeňský deník 9. 6. 2014, s. 8.

GARDAVSKÝ, Vladimír: V Dialogu se bojuje o post ředitele. Plzeňský deník 29. 8. 2016, příloha Kultura na září na str. 6.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Zdeněk Jirotka si rozumí s Ivanem Krausem na jevišti Dialogu. Plzeňský deník 22. 5. 2012, s. 10.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Zvířata v Dialogu diváky nezklamala, režie Veronika Vašků, scéna Marek Marovič. Plzeňský deník 30. 4. 2018, příloha Kultura na květen, s. 4.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Ženy v (ne)pokoji jiskří v Divadle Dialog. Plzeňský deník 22. 6. 2012.

GARDAVSKÝ, Vladimír: Adresát neznámý varuje před poblázněním ideologií. Plž 9/2019, příloha Listy Ason-klubu, s. 7.

12. 5. 2018, v Plzeňském deníku na stránce 10 (?)

CHMELÍKOVÁ, Marie: Informace pro DČAD červenec 2016.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Posvícení v Horažďovicích. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 23–24.

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce: Divadlo JakoHost Plzeň hraje 20. března v Činoherním klubu. Scena.cz – 1. kulturní portál, 16. 3. 2011, rubrika – Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=13954 (viz Texty)

Program Divadelní Děčín 2010. d­­´ARTAMAn 2010, č. 2, s. 10–12.

VAINDL, Ladislav: Za Bouchon dostali cenu všichni čtyři herci. Plzeňský deník 16. 3. 2010.


WEBOVÉ stránky Divadla JakoHost – https://www.divadlojakohost.com/

Související Texty

Související Osobnosti

Související Ročníky přehlídek

Související www odkazy

Související Obrázky

Plzeň, Divadlo Dialog/JakoHost, Takový malý žertík, 2008
Plzeň, Divadlo JakoHost, Adresát neznámý, Sokolovská čurda  2020
Plzeň, Divadlo JakoHost, Adresát neznámý, Sokolovská čurda  2020
Plzeň, Divadlo JakoHost, Adresát neznámý, Sokolovská čurda  2020
Plzeň, Divadlo JakoHost, Ať žije Bouchon – program, 2010
Plzeň, Divadlo JakoHost, Ať žije Bouchon, 2010
Plzeň, Divadlo JakoHost, Csaba Székely: Jsou to zvířata, 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Grönholmova metoda, 2016
Plzeň, Divadlo JakoHost, Grönholmova metoda, 2016
Plzeň, Divadlo JakoHost, Oblomov, Sokolovská čurda  2022
Plzeň, Divadlo JakoHost, Oblomov, Sokolovská čurda  2022
Plzeň, Divadlo JakoHost, Oblomov, Sokolovská čurda  2022
Plzeň, Divadlo JakoHost, Otylé ach, Sokolovská čurda 2019
Plzeň, Divadlo JakoHost, Otylé ach, Sokolovská čurda 2019
Plzeň, Divadlo JakoHost, Past na osamělého muže, Sokolovská čurda 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Past na osamělého muže, Sokolovská čurda 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, 2017
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, Sokolovská čurda 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, Sokolovská čurda 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Divadelní Piknik Volyně 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Divadelní Piknik Volyně 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Jiráskův Hronov 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Jiráskův Hronov 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, Sokolovská čurda 2014
Plzeň, JakoHost, Jedlíci čokolády, KP Horažďovice 2014
Plzeň, JakoHost, Jedlíci čokolády, KP Horažďovice 2014
Plzeň, JakoHost, Šťovík, pečené brambory, Léto s divadlem v Krupce 2015
Plzeň, JakoHost, Šťovík, pečené brambory, Léto s divadlem v Krupce 2015
Radnice, 45. Radnická divadelní přehlídka – plakát, 2017


Mapa působení souboru - Divadlo JakoHost

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Plzeň, Divadlo Dialog/JakoHost, Takový malý žertík, 2008
Plzeň, Divadlo JakoHost, Ať žije Bouchon, 2010
Plzeň, JakoHost, Jedlíci čokolády, KP Horažďovice 2014
Plzeň, JakoHost, Jedlíci čokolády, KP Horažďovice 2014
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Divadelní Piknik Volyně 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Divadelní Piknik Volyně 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, Sokolovská čurda 2014
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Jiráskův Hronov 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Šťovík, pečené brambory, CP Jiráskův Hronov 2015
Plzeň, JakoHost, Šťovík, pečené brambory, Léto s divadlem v Krupce 2015
Plzeň, JakoHost, Šťovík, pečené brambory, Léto s divadlem v Krupce 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Past na osamělého muže, Sokolovská čurda 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Past na osamělého muže, Sokolovská čurda 2015
Plzeň, Divadlo JakoHost, Grönholmova metoda, 2016
Plzeň, Divadlo JakoHost, Grönholmova metoda, 2016
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, 2017
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, Sokolovská čurda 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Saturnin, Sokolovská čurda 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Csaba Székely: Jsou to zvířata, 2018
Plzeň, Divadlo JakoHost, Otylé ach, Sokolovská čurda 2019
Plzeň, Divadlo JakoHost, Otylé ach, Sokolovská čurda 2019
Plzeň, Divadlo JakoHost, Adresát neznámý, Sokolovská čurda  2020
Plzeň, Divadlo JakoHost, Adresát neznámý, Sokolovská čurda  2020
Plzeň, Divadlo JakoHost, Adresát neznámý, Sokolovská čurda  2020
Plzeň, Divadlo JakoHost, Oblomov, Sokolovská čurda  2022
Plzeň, Divadlo JakoHost, Oblomov, Sokolovská čurda  2022
Plzeň, Divadlo JakoHost, Oblomov, Sokolovská čurda  2022


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.