Soubory: Ochotníci, Spolek /Sdružení divadelních ochotníků (SDO)

 
 

Související Geografické celky

 
  Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1869
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 191x
Působení: 186x, ... 189x, 191x
 
  Ochotníci v Telči
1869 - 18. 5. - Johanna Franul von Weißenthurn: Statek Lhota, 30. 5. - Heribert Rau: Po třiceti letech.
1869 - 31. 10. - V. K. Klicpera: Popelka Varšavská, "veselohra israelitská", představení ve prospěch pohořelých v Lipnici. Hojná účast, byť nepřišli všichni "národovci", kupodivu představení navštívili i maďarští a němečtí důstojníci. V představení vystoupily dvě nové herečky, které diváci neznali z předchozích divadel(!). Recenze v Moravské orlici podrobně a pozitivně hodnotila většinu hereckých výkonů.
1870 - 1. 11. - E. Raupach: Mlynář a jeho dítě.

Od 90. let 19. století v Telči aktivní též Občanská beseda, Jednota sv. Josefa a DO Sokol Telč, je možné, že jde o činnost některého z těchto spolků - v tisku označován "Ochotníci", jindy jako "SDO":
1896 uvedli Vosí hnízdo (Lokay).
1898 Zbaven cti, F. F. Šamberk: Břinkalovy trampoty.

1910 - 27. 11. - J. Balák: Terna, - 26. 12. E. Treval: Válka bohů.

1912 Sdružení divadelních ochotníků
1912 - 17. 3. - Josef Skružný: Žabec; 23. 5. - B. Viková-Kunětická: Neznámá pevnina; 22. 9. - W. Somerset Maugham: Paní Dott.
 
  Bibliografie:
Moravská orlice 16. 11. 1869.
Moravská orlice 5. 11. 1870.
Moravská orlice 2. 4. 1875.

Našinec 2. 6. 1869.

Thalie 1896-7, č. 19-20, s. 233.
Thalie 1898-9, č. 15, s. 120, č. 20, s. 159.

Divadlo roč. 9, 1910-1911, č. 4, s. 114.
Divadlo, roč. 9, 1910-1911, č. 6, s. 164.
Divadlo roč. 11, 1912-1913, příl. 1, s. 8.

Ochotnické divadlo 1911/1912, roč. 1, č. 12, 5. 4. 1912, s. 152; č. 16, 10. 6. 1912, s. 205.
 
  Archivy:
Archiv St. Olbricht – Slavkov, Brno: excp. Moravská orlice, 1869, 1870, 1875. Pro DČAD srpen 2014.
 
 

Mapa působení souboru - Ochotníci, Spolek /Sdružení divadelních ochotníků (SDO)

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
 
  Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':