Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Dagmar, Studio Divadla Dagmar a PgŠ

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1993
Působení: 199x, 200x, 201x, 202x
Diva­dlo Dag­mar vzniklo jako ote­vřené spo­le­čen­ství pro­fe­si­o­nál­ních diva­del­ních umělců na pod­zim r. 1993 kolem reži­séra Michala Prze­bindy.
2000 při Divadle Dagmar bylo založeno Studio (hlavně ze studentů SŠI) a pokračovalo Dětské studio výchovné dramatiky, viz založené 1991 při Divadla Vítězslava Nezvala a Divadle Dagmar vedla Hana Franková. Od 2000 pouze Studio při Divadle Dagmar, později též při PgŠ.
K předním osobnostem souboru patří Hana Hniličková-Franková, herečka a režisérka (dcera Anny Frankové, která v divadle působila jako dramaturg).
Název diva­dla je vzat z repliky Augusta Strin­d­berga z Enquis­tovy Noci tri­bá­dek – z první insce­nace Diva­dla Dag­mar: „…tahle zavši­vená ble­chárna, Diva­dlo Dag­mar je moje jediná naděje…” – a platí to pořád.

DIVADLO DAGMAR z.s.
Karlovy Vary, Komorní scéna „U“
Střední odborná škola pedagogická, gymnázium a vyšší odborná škola Karlovy Vary
Lidická ulice 40 – Drahovice, přízemí vpravo

(Zdroj: http://divadlodagmar.cz/o-divadle/historie-divadla-dagmar/)

Od r. 1993 do r. 2000 viz Dětské studio tvořivé dramatiky při Divadle VN a Divadle Dagmar.

2000 - Z. Šmíd - H. Franková: Strašidla a krásné panny - vyprávění IV., dramaturgie A. Franková, režie H. Franková, účast na NP Dětská scéna Trutnov.
2000 - Ptačí sněm, r. H. Franková, první udělení ceny Věrky Vartecké.
2000 - Preussler, Samec, H. Franková: Útěk do Egypta přes království české, dramaturgie A. Franková, režie H. Franková.

2002 - Thurber, Kipling: Bajky, režie H. Franková.

2003 - W. Shakespeare, M. Samec, H. Franková (autorská koláž): Král William, drama synů a dcer, režie H. Franková, 2004 účast ŠP.

2003 - Ptačí sněm, r. H. Franková. Účast na Ostrovském soukání.
2003 - Zdeněk Šmíd - Hana Franková: STRAŠIDLA A KRÁSNÉ PANNY aneb vyprávění čtvrté (O zkamenělé svatbě, O veselé děvečce, O poslední panence, O zlaté horečce, O posledních trpaslících). Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.
2003 - Otfried Preussler, Hana Franková: ÚTĚK DO EGYPTA PŘES KRÁLOVSTVÍ ČESKÉ. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.

2004 - scénická koláž - Kazantzakis, Chelderode, Fo: Pašije - dramaturgie M. Samec, režie H. Franková - ve spolupráci se ZUŠ Ostrov, ZUŠ K. Vary-Rybáře.
2004 - Ruyard Kipling, James Thurber: Bajky aneb Jak přežít na širém moři. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.
2004 - koláž z děl Williama Shakespeara: Král William – Drama synů a dcer. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.

2005 - Jacques Prévert: Roura k rouře aneb Vzorně svorná rodina, dramaturgie A. Franková, Hana Franková. Účast Plzeňská aktovka - cena za režii a Magdalena Hniličková cena za ženský herecký výkon. Účast na Náchodská Prima sezóna a na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla. 2006 účast NP jednoaktovek Holice - Magdalena Hniličková cena za herecký výkon.

2005 - zpracování balad z Erbenovy Kytice: V poli mnoho bylin stojí (hraje Hana Franková). Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.

2006 - Nikolaj Tichonov, Michail Šolochov, L. N. Tolstoj: Koně, dramaturgie spol. A. Franková, r. H. Franková. Účast na Sokolovská čurda. 2007 účast na ObP Horažďovice, Ostrov: Soukání v poybu. 2007 účast na KP Wintrův Rakovník jako host.

2006 - Hana Franková na motivy knihy F. Cartera Škola Malého stromu: Čerokí, r. Hana Franková. Účast na KP Radnický dráček - čestné uznání Matěji Andělovi za ztvárnění postavy Dědečka, cena za herecký výkon Magdaleně Hniličkové za ztvárnění postavy Babičky, Aleně Skuhrovcové za ztvárnění postavy Učitelky a Jaromíru Volkovi za ztvárnění postavy Malého stromu, cena za dramaturgii a režii Haně Frankové, cena za kolektivní herectví v inscenaci - doporučení na NP Popelka Rakovník. Účast na CP Popelka Rakovník. Nominace a účast na CP JH 2007. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.

2006 - W. Saroyan: Theatrum Mundus, dramaturgie M. Samec, r. H. Franková. 2007 účast na ObP Horažďovice.

2007 - scénická montáž z knihy Fanii Fénelonové - Dívčí orchestr pod názvem: Kdyby bylo nebe, r. Hana Franková a Jan Hnilička. Účast ObP Ostrov - doporučení na 1. místě na NP ŠP, WP, JH. Účast WP.
2007 - M. Macourek: Hra na Zuzanku, režie H. Franková. 2008 účast na KP Prima píseček, Ostrov - doporučení na CP NPS. Účast CP NPS 2008. Účast na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla 2008 - ocenění souboru za vědomou interpretaci tématu a tvaru hry - doporučení na NP Jiráskův Hronov.
2007 - na motivy Jana Vladislava a Pavla Šruta Magdaléna Hniličková: Na cestě, r. Libuše Hašková a Magdaléna Hniličková. Účast Radnický dráček - 2. doporučení na NP Popelka, cena Magdaléně Hniličkové za herecký výkon. Účast NP Popelka.
2007 - Koně, ved. Hana Franková. Účast na Ostrovském soukání.

2008 - Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy, Sofokles, J. Anouilh: Antigoné, dramaturgie Matěj Samec, režie a výprava Hana Franková, pohyb. spolupráce Jan Hnilička, Antigona Magdaléna Hniličková. Účast na ObP Horažďovice - nominace na CP Divadelní Děčín/Divadelní Třebíč. Účast na CP Wolkrův Prostějov - host festivalu. Účast na NP Divadelní Děčín.
2008 - na motivy A. Gajdara zpracovali Madlenka a František Hniličkovi: Gek a Čuk, r. Madlenka a František Hniličkovi. Účast KP Radnický dráček - čestné uznání za herecký výkon Magdalené Hniličkové za ztvárnění postavy Geka a Františku Hniličkovi za ztvárnění postavy Čuka - 2. doporučení na NP Popelka, Rakovník.
2008 - Alexandr Mikoláš: Tie break. Účast na ObP Plzeňská aktovka.
2008 - Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové.
2008 - scénická koláž z knihy Fanii Fénelonové "Dívčí orchestr svědectví z koncentračního tábora v Osvětimi – Birkenau": Kdyby bylo nebe …, r. Hana Franková. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha. Účast na KP Prima setkání, Nové Strašecí.
2008 - Čestné uznání František Hnilička, Tereza Pachtová v kategorii dialog 16 - 18 let na NP Kandrdásek SČDO, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav. Vybráni jako reprezentanti Kandrdásku do soutěže monologů a dialogů dospělých amatérských herců – Pohárek SČDO.
2008 - Soví zpěv, vedoucí Hana Franková. Účast na Nahlížení v Bechyni.

2009 - adaptace románu Ivy Procházkové: Soví zpěv, r. Hana Franková. Účast na KP Prima Píseček, Ostrov - cena za herecký výkon pro představitele hlavní role Františka Hniličku.
2009 - Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy.
2009 - Iva Procházková: Soví zpěv, r. Hana Franková, dramaturgie P. Kohutová. Účast na ObP, Horažďovice - nesoutěžní inscenace, Bechyně Nahlížení.
2009 - J. D. Salinger, L. a R. Pellarovi, H. Franková na motivy románu Kdo chytá v žitě: JÁ, HOLDEN, r. Hana Franková. Účast na Nahlížení, Bechyně. Účast na CP Wolkrův Prostějov - Čestné uznání s doporučením na Jiráskův Hronov. Účast na CPJH. Účast na Nadělení, Brno.
2009 - Matěj Samec: Sbal psa a vypadni, režie H. Franková. Účast na OP Aktovka.
2009 - Jakub Anděl: Sbal psa a vypadni, r. Hana Franková. Účast na ObP jednoaktovek Horšovský Týn - postup na NP jednoaktovek Kaškova Zbraslav. Účast na NP Kaškova Zbraslav - doporučení do širšího výběru pro JH.

2010 – Richard Bach, Jan Hnilička: Doba vzletu, r. Jan Hnilička. Účast na KP WP Poezie na rynku, Klatovy.

2010 - Já, Holden. Účast na KP Setkání ve Strašecí – inspirativní představení. Účast na Divadle evropských regionů, Hradec Králové.

2010 - Per Olov Enquist: V hodině rysa, r. Hana Franková. Účast na ObP, Horažďovice.

2010 - Vladimír Fekar: SESTRA, r. Hana Franková. Premiéra 16. 2. 2010. Účast na NP Jiráskův Hronov. Účast na KP Na hraně, Plasy. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí. Účast na Nahlížení v Bechyni. Účast na přehlídce Klášterecké divadelní žně.

2010 - Richard Bach, Jan Hnilička: Doba vzletu. Účast na NP Wolkrův Prostějov. Účast Na(ne)čisto, Liberec.

2010 – Maršo vorijla. Účast na NP seniorů, Znojmo – host přehlídky.
2010 – TUCET. Koncept a základní text Eli Hoz, překlad, dodatečné texty, režie a účinkování Vladimir Benderski. Premiéra 9. 9. 2010. Dvanáct povídek dle výběru diváků.
2010 - na motivy románu J. D. Salingera Kdo chytá v žitě: Já, Holden, r. Hana Franková. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha. Účast na CP Šrámkova Sobotka.
2010 – SÁM U STMÍVÁNÍ. Režijní a výtvarné řešení Hana Franková. Premiéra 17. 11. 2010. Jevištní kompozice z díla a korespondence Jiřího Ortena.

2011 - Vladimír Fekar: Sestra, r. Hana Franková. Účast na Libochovické divadelní léto. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.
2011 – Divadlo Dagmar – David Avidan / V.Benderski: TANGO S AVIDANEM, r. Jan Hnilička. Účast na KP Mladá scéna, Most. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy – doporučení k postupu na CP WP. Účast na CP WP – cena za mimořádný osobnostní vklad a přínos při zprostředkování básnického světa Davida Avidana.
2011 – Hana Franková, Jan Hnilička: POZDRAVUJ VŠECHNY DOMA... Scénická kompozice na téma komunistických koncentračních táborů. Scénář, režie a choreografie Hana Franková a Jan Hnilička. Premiéra 30. 1. 2011. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy – doporučení k postupu na CP WP. Účast na CP WP – cena za pokus o scénické uchopení bolestného tématu osudů politických vězňů 50. let 20. století. Účast na KP Na hraně, Plasy – doporučení k postupu na Šrámkův Písek. Účast na NP Šrámkův Písek.

2012 – NECHTE NA HLAVĚ. O letmých dotecích života hraje a zpívá Dagmar Hubičková. Obnovená premiéra 15. 1. 2012.
2012 – Zdeněk Šmíd, Hana Franková: HLEDÁNÍ – SUCHE aneb vyprávění páté. Scénář a režie Hana Franková, dmtg spolupráce Magdaléna Hniličková, pohybová spolupráce Jan Hnilička. Premiéra 8. 3. 2012. Účast na KP Na hraně, Plasy. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí – ocenění za sehranost souboru, doporučení na NP JH. Účast na CP Jiráskův Hronov.
2012 – a Divadlo U stolu, Brno, Karel Jaromír Erben: V POLI MNOHO BYLIN STOJÍ (KYTICE) – Svatební košile, Štědrý den, Vrba, Záhořovo lože - inscenace čtyř balad z Kytice z pověstí národních klasika české poezie. Připravila a účinkuje Jana Franková, r. Hana Franková. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha.
2012 – Studio Divadla Dagmar – Nicole Karráová: ŠEDÁ, r. Nicole Karráová. Premiéra 15. 11. 2012. Účast na KP Na hraně, Plasy – doporučení k postupu na Mladou scénu, cena Matěje Samce za depresivní nekompromisnost, nekompromisní depresi, cena Tomáše Žižky Vladimiru Benderskému za performerství. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.
2012 - Alena Zemančíková: ODJEZD Z KONCE SVĚTA. Odsun, útěk, opouštění… Vina, smíření, odpouštění… Premiéra 2. 12. 2012. Dramaturgická spolupráce Magdaléna Hniličková, režie Hana Franková.

2013 – Odjezd z konce světa. Účast na ObP Horažďovice. Účast na KP Na hraně, Plasy – cena Aleny Zemančíkové Petru Richterovi za roli železničáře Angeluse.
2013 – TUCET, tentokrát židovský, chasidský. Koncept Eli Hoz, texty a překlady Vladimir Benderski, režie Vladimir Benderski a Michal Fejt. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy – doporučení k postupu na CP WP v 3. pořadí. Účast na KP Na hraně, Plasy – doporučení k postupu na Šrámkův Písek. Účast na CP Wolkrův Prostějov – Cena Wolkrova Prostějova s doporučením na Jiráskův Hronov.
2013 – BOX. Scénář a režie Nicole Karráová. Účast na KP Na hraně, Plasy.
2013 – Attila Bartis: KLID. Scénické čtení. Režie Naďa Pajanková.
2013 – Kytice aneb V poli mnoho bylin stojí. Účast na CP Šrámkova Sobotka.
2013 – Astrid Lindgrenová: BRATŘI LVÍ SRDCE. Režie Hana Franková. Premiéra 29. 9. 2013.
2013 – Teodora Žurková: SPALA JSEM SE SVÝM ANDĚLEM… Scénická kompozice z tvorby a deníkových záznamů Teodory Žurkové (1980-2007). Premiéra 20. 10. 2013.
2013 – 16. 11. – Noc divadel. 19:00 společný potlesk, 19:30 Tucet /tentokrát židovský, chasidský – 12 povídek dle výběru diváků/, 21:00 „Těším se, že mi brzo napíšeš…“ /otevřená zkouška scénické koláže z příběhů žen vězněných komunistickým režimem/, 22.00 Improvizační hry
2013 - Oslavy 20-ti let Divadla Dagmar se uskutečnily 22.-24. 11. 2013 v Komorní scéně „U“ Karlovy Vary. Program viz Texty.
2013 – TĚŠÍM SE, ŽE MI BRZY NAPÍŠEŠ… Scénická kompozice na téma žen vězněných komunistickým režimem. Režie Hana Franková, hudební spolupráce Petra Kuna Hynčíková, pohybová spolupráce Jan Hnilička. Premiéra 1. 12. 2013.

2014 - Alena Zemančíková: Odjezd z konce světa. Účast na KP Činoherní klub uvádí, Praha (26.1.).
2014 – MEZI DVOJÍM ZASYČENÍM KOSY ANEB VYPRÁVĚNÍ DRUHÉ. Karlovarské pověsti podle knihy Zdeňka Šmída Strašidla a krásné panny (pásmo pověstí pro dospělé i děti). Obnovená premiéra. Účast na Hrajeme o život, Sokolov.
2014 – Spala jsem se svým andělem; Box; Těším se, že mi brzy napíšeš. Účast na KP Na hraně, Plasy.
2014 – JAK OBŘI PŘIŠLI DO IRSKA aneb Cesta tam a zase zpátky. Nastudovaly a hrají Magdaléna Hniličková a Michaela Váňová. Premiéra 6. 4. 2014. Účast na Deset Deka Festival, Náchod.
2014 - Tango s Avidanem. Účast na Divadlo v Bunkru, Liberec.
2014 – Josef Kroutvor: STARÝ HERODES aneb Podvečer tříkrálový. Drobná hříčka českého esejisty a básníka z knížky Malá vánoční četba. Dmtg spolupráce Anna Franková, výprava a režie Hana Franková. Premiéra 23. 11. 2014.
2014 – Radek Malý: POCIT NOČNÍHO VLAKU. Pět situací v pěti vagonech nočního vlaku. Dramaturgie Lenka Smrčková, režie Magdaléna Hniličková. Premiéra 14. 12. 2014.

2015 – Petr Šabach: BELLEVUE. Scénické čtení z knihy Hovno hoří. Režie a výprava Hana Franková, hudba Ivo Saint. Premiéra 25. 3. 2015.
2015 – A JAKO CO AJAKOCOACOJAKO A… aneb Půlkilový Tiramisu s čerstvýma jahodama. Pedagogické vedení Hana Franková, nastudovaly a účinkují Jana Šeráková, Tereza Fischerová a Hana Šebestová. Premiéra 21. 4. 2015.
14. 5. 2015 - … za všechny tvá Uršula z Tašovic. Večer z díla Zdeňka Šmída.
2015 – HŘBITOVNÍ POHÁDKA. Na motivy knihy Milana Valenty Muřinoh a Krchomilka. Nastudovali a hrají Magdaléna Hniličková a Martin Jurajda. Premiéra 28. 9. 2015.
2015 – Justin Torres: MY, ZVÍŘATA. Scénické čtení vycházející ze stejnojmenné knihy Justina Torrese vzniklo ve spolupráci Divadla Dagmar a Katedry výchovné dramatiky DAMU.
2015 – Petra Soukupová: BERTÍK A ČMUCHADLO. Scénické čtení. Dmtg spolupráce Magdaléna Hniličková, režie Hana Franková. Premiéra říjen 2015.
2015 – OSM STATEČNÝCH. Scénická kompozice o moskevské demonstraci proti okupaci ČSSR v roce 1968 vychází zejména z knihy Natálie Gorbaněvské Poledne a ze sborníku dokumentů a rozhovorů Za vaši a naši svobodu editora Adama Hradilka. Scénář a režie Hana Franková. Premiéra 29. 11. 2015.

2016 – Chochyband a Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy – K 24 aneb Ke dnu tělo prosviťte mi… Hudebně scénická kompozice z děl českých básníků. Dmtg Hynek Mašata, hudební nastudování Martin Chocholouš (Berger), režie a výprava Hana Franková. Premiéra 18. 4. 2016.
2016 – Anna Barkovová, Hana Franková, Magdaléna Hniličková: ANNA. Scénická kompozice z díla, korespondence a deníků ruské lágrové básnířky Anny Barkovové. Připravily, nastudovaly a hrají Magdaléna Hniličková a Hana Franková, režijní spolupráce Jan Hnilička, hudební spolupráce Jiří Švec. Premiéra 30. 10. 2016.
2016 - Tucet (diváci si mohou vybrat, jaký příběh jim bude odvyprávěn). Účast na Divadlo v Bunkru, Liberec.
2016 – Igor Bauersima: norway.today. Překlad Ondřej Černý, režie Hana Franková, dmtg Magdaléna Hniličková, pohybová spolupráce Jan Hnilička. Premiéra 6. 11. 2016.
13. 12. 2016 – Pozdravuju, Balounová. Večer k nedožitým 93. narozeninám herečky Libuše Balounové.

2017 – Studio Divadla Dagmar – Per Olov Enquist: TŘI JESKYNĚ. Velká výprava malých dětí za dědou a medvědem. Režie Jan Hnilička. Premiéra 4. 4. 2017.
18. 4. 2017 – Jaromír Břehový: Sborovna. Představení studentů specializace dramatické výchovy.
2017 – Anna. Účast na CP Jiráskův Hronov.
2017 – Justina Torres: My, zvířata, r. Hana Franková. Účast na Tyjátjátra, Kralupy nad Vltavou.
2017 – Studio Divadla Dagmar – STRACH MÁ VELKÉ OČI, UŠI, ZUBY… Ze sborníku 12 malých hororů. Pedagogické vedení Hana Franková.
18. 11. 2017 – Noc divadel: 19:00 společný potlesk, 19:15 Tři jeskyně, 20:00 Strach má velké oči, uši, zuby…, 21:00 Sborovna

2017 – Divadlo Dagmar, podle předlohy Lukáše Beneše (Sokolov): PROSTORY I. – SOKOLOV. Dramatizace Hana Franková a Magdaléna Hniličková, dmtg Magdaléna Hniličková, scngr Lenka Potměšilová, hudba Jiří Švec, režie Hana Franková. Premiéra 30. 11. 2017.
2017 – MARIE. Scénické čtení z knihy Colma Tóibína Mariina závěť. Scénář a režie Hana Franková. Premiéra 10. 12. 2017.

2018 - Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy Karlovy Vary – Karen Russellová: SWAMPLANDIE. Dmtg Magdaléna Hniličková, režie Hana Franková. Premiéra 24. 1. 2018 a 7. 2. 2018. Účast na KP Na hraně, Plzeň – doporučení k postupu na Mladou scénu.
2018 – Divadlo Dagmar – David Košťák: NAD ROZLITOU MLÉČNOU DRÁHOU. Premiéra 18. 2. 2018.
14. a 15. 3. 2018 – Padá mi to z nebe. Setkání s autorkou Angelikou Pintířovou.
2018 – Divadlo Dagmar, podle předlohy Lukáše Beneše (Sokolov): Prostory I. – Sokolov, r. Hana Franková. Účast na KP Na hraně, Plzeň – doporučení k postupu na Šrámkův Písek. Účast na CP Šrámkův Písek – doporučení na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP JH. Účast na festivalu Tygří výběr, Praha.
2018 – Osm statečných. Účast na CP JH – volný program. Účast na KP Činoherní klub uvádí 3.10.2022.
2018 – Studio Divadla Dagmar – MOHOROVIČIČOVA VRSTVA NESPOJITOSTI. Inscenace inspirovaná knihou Franka Tashlina Svět, který není. Režie Jana Šeráková. Premiéra 2. 5. 2018.

2019 – Divadlo Dagmar, podle knihy vlámské autorky Griet Op de Beeck /Kom hier dat ik u kus/: POJĎ SEM, AŤ TI MŮŽU DÁT PUSU, dramatizace a režie Hana Franková. Premiéra 28. 2. 2019. Účast na KP Činoherní klub uvádí, Praha 2020. Účast na KP Činoherní klub uvádí 2021.
2019 – Dětské studio a Studio Divadla Dagmar – MOŘE MOŘÍ A ZEMĚ ZEMÍ. Dramatizace knížky Petra Horáčka Papuchalk Petr a Chtělo by to nový jména No Violet Bulawayo. Otevřené zkoušky 23. a 30. 4. 2019, premiéra 12. 5. 2019.
2019 – Rachel Joyce: MILOSTNÁ PÍSEŇ. Scénické čtení z knih Rachel Joyce Nepravděpodobná pouť Harolda Frye a Milostná píseň Queenie Hennessyové. Režie Hana Franková. Premiéra 4. 9. 2019 v rámci zahájení sezóny 2019-2020.
2019 – Zdeněk Šmíd: LESK A BÍDA ČEKÁNÍ. Obnovená premiéra 29. 9. 2020.
2019 – DÝCHÁM I NEČTENÉ ŘÁDKY. scénická kompozice z dopisů Antonie Hasmandové, boromejky Matky Vojtěchy, komunisty vězněné v letech 1952-1960. Premiéra 26. 11. 2019.

2020 – Hana Franková, literární předloha román NoViolet Bulawayo Chtělo by to nový jméno: VYHNÁNÍ Z RÁJE UŽ PROBĚHLO. Režie Hana Franková. Premiéra 29. 1. 2020.
2. 2. 2020 – divadlo online – Osm statečných.
2020 – Sylvain Tesson: V SIBIŘSKÝCH LESÍCH. Scénické čtení z knihy francouzského autora. Premiéra 16. 9. 2020.
2021 – Vyhnání z ráje už proběhlo. Účast na KP Na hraně, Plzeň. Účast na KP PřeMostění, Most – doporučení na Mladá scéna v Ústí nad Orlicí, cena Andrea Kyralyi za osobnostní herectví. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí – ocenění souboru za inscenaci, doporučení do programu Jiráskova Hronova. Účast na CP Jiráskův Hronov. Účast na KP Činoherní klub uvádí. Účast na CP Popelka Rakovník se nekoná, přehlídka ZRUŠENA. Účast na režijní škole Amatérské divadelní asociace v Lidovém domě v Nučicích 2022.
2021 – Mary Bardová: STRASTI A SLASTI ŽIVOTA S DOKTOREM. Dramatizace slavného románu americké spisovatelky v překladu Evy Marxové nás zavede s nadhledem a lehkostí do nečekaných situací mladé manželky lékaře. Premiéra 2. 11. 2021.
2021 – Petr Horáček: O MYŠCE. Podle pohádky Domek pro myšku. Premiéra 3. 11. 2021.
2021 – Gustav Opočenský: PÁNSKÁ JÍZDA. Dvoudílná komedie, z níž neplyne žádné mravní naučení. Premiéra 19. 12. 2021.
2022 – Divadlo Dagmar, Pavel Trtílek: POSLEDNÍ VEČEŘE, r. Hana Franková. Premiéra 4. 9. 2022.
19. 11. 2022 – Noc divadel: Studio DD – čtení textů, přednes, improvizační klání, Studentská kapela HOKUS POKUS, Martin Berger a jeho hudební tvorba

2023 – Pánská jízda a Poslední večeře. Účast na KP Činoherní klub uvádí, Praha 2.4.2023 - obě představení.
2023 – CHLAPEC A DELFÍN. Scénické čtení z knihy britského autora o síle přátelství, o vztahu k přírodě a o první lásce. Premiéra 27. 2. 2023.
2023 – TAK TROCHU NERKÓZNÍ. na motivy knih Losos, který se odvážil vyskočit výš jihokorejského autora Ahn Do-hyuna a Jonathan Livingston Racek Richarda Bacha. Premiéra 20. 4. 2023.
2023 – Jeanette Wallsová: SKLENĚNÝ ZÁMEK. Scénické čtení z knihy americké spisovatelky a novinářky o neobvyklém dětství čtyř sourozenců. Premiéra 14. 5. 2023.
3. 9. 2023 – Zahájení nejisté 31. sezóny na komorní scéně „U“: 1) Šťastný jsem tentokráte na světě – vyprávění na základě knihy J. Šotoly Kuře na rožni v podání Hany Frankové. 2) Děti – Próza J. Jedličky z roku 1954 je pozoruhodnou sondou do problematiky vztahů dětí a učitelů, metaforou vztahů ve školství i ve společnosti a možná nejde ani o příliš velkou nadsázku. Recituje vzácný host Gabriela Zelená Sittová
2023 – Divadlo Dagmar – Klement Bochořák: OHNIVÁ NOC. Tajemné příběhy a pověsti z Moravy, sebrané a sepsané Klementem Bochořákem vyprávějí Hana Franková a Magdaléna Hniličková. Obnovená premiéra z roku 2006 – 1. 11. 2023.

2023 – 18. 11. – Noc divadel - 19:00 Společný potlesk. 19:05 Večer literární tvorby se Studiem DD – limerik, haiku, povídka, úniková tvorba z hodin nekreativnich učitelů, slam. 20:00 Kvartet basových zobcových fléten ve složení Duška, Petr, Bětka Čamkovi a Martin Berger zahrají ranně barokní skladby Johna Dowlanda, Michaela Praetoria, irský tradicionál a měsíční serenádu Glenna Millera. 21:00 Improvizační klání Studia DD, řídí Vojtěch Lőffelmann.

2023 – 21.-26.11. – Oslavy 30 let Divadla Dagmar:
21.11. 17:00 „Č“ jako čtení, čaj, čokoláda, čas… - volné, otevřené setkání všech, kteří chtějí přijít, podělit se o čtenářský zážitek nebo jím být obdarováni (tentokrát ve speciální třicítkové podobě)
22.11. 19:30 Ivan Vyskočil: Haprdáns – jiná verze známého příběhu o Hamletovi od Williama Shakespeara, jejímž autorem je Ivan Vyskočil.
Hraje soubor Triátr (František Špaček, Barbora Špačková, Andrea Kautzká)
23.11. 19:30 Cejtit kostičky – autorský večer s Ivanou Pernicovou (umělecké jméno: Iva Jungwirtová), který bude pracovat se stejnojmennou knihou.
24.11. 9:00 a 20:00 Vyhnání z ráje už proběhlo, 17:30 koncert studentské kapely Hokus Pokus
25.11. 11:00 Z kopce do kopce – komentovaná prohlídka města: po místech, kde všude působilo Divadlo Dagmar (vede Viktor Braunreiter), 14:30 Chlapec a delfín – scénické čtení, z knihy britského autora Denise Ronalda Shermana o síle přátelství, o vztahu k přírodě a o první lásce, 17:00 Nevěř nikomu, komu je nad třicet, 20:00 Pánská jízda, 22:00 Poslední večeře.
26.11. 10:00 Papuchalk Petr – interpretace vynikající předlohy Petra Horáčka v podání Ivany Špundové a spol., 12:30 Skleněný zámek – scénické čtení z knihy spisovatelky a novinářky Jeanette Wallsové o neobvyklém dětství čtyř sourozenců.

2024 – PROSTORY II - NEJDEK. Heinz Kurt Henisch: První tanec v Karlových Varech. Režie Hana Franková. Premiéra 7. 1. 2024 na komorní scéně "U". V hlavních rolích František Špaček, Jan Hnilička, Matěj Luňáček. Dále: Naďa Pajanková, Zdeněk Daněk, Sabina Malá, Sabina Mašková, Gabriela Záhorcová, Rebeka Sládková, Anežka Ponikelská, Lucie Marie Grohová, Petr Sedláček, Jaroslav Skopec, Václav Štercl.
2024 – K 24 aneb Ke dnu tělo prosvěťte mi... Textová kompozice Hana Franková a Hynek Mašata, režie Hana Franková, dramaturgická spolupráce Magdaléna Hniličková, hudební spolupráce Martin Berger. Premiéra 22.2.2024 Komorní scéna "U" Karlovy Vary.
Bibliografie:
77. Jiráskův Hronov - Festival amatérského divadla - Programová brožura 2007, 63 s.

BEZOUŠKOVÁ, Simona: Krajské přehlídky činoherního divadla pro děti s postupem na POPELKU Rakovník 2008 - Radnice – Radnický dráček. AS 2008, č. 4, s. 43.

CALTOVÁ, Marie: Jubilejní přehlídka v Horažďovicích. Amatérská scéna 2008, č. 2, s. 27.

CÍSAŘ, Jan: Meze Hronova 2010. Amatérská scéna 2010, č. 5, s. 26 - 30.

ČEKANOVÁ, Markéta: Ochotníci na přehlídce nabídli unikát: antiku. Mladá fronta DNES, 12. 3. 2008, r. 19, č. 61, str C5 (viz Obrázky)

GALETKOVÁ, Hanka: Mladá scéna na Malé scéně nabitá, inspirující i provokující. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 10 - 14.

GREGAR, Alexandr: Prostějovský Top Ten. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 33 - 34.

HECHT, Michal: Soukání v pohybu. Ostrov, 27.4.-1.5.2007. Amatérská scéna 2007, s. 3, s. 71-72.

HNILIČKA, Jan (ed.). Divadlo Dagmar 1993-2018. [almanach k 25. výročí založení souboru]. Karlovy Vary: Divadlo Dagmar 2018. 48 s. (viz Přílohy)

HRAŠE, Jiří: O jednom aktu. (NP jednoaktových her Holice). Amatérská scéna 2006, č. 6, s. 22-23.

HULEC, Vladimír: Té lidské řeky proud. 43. Šrámkův Písek (28.5. – 30.5.2004)(viz texty u přehlídky).

JAKUBOVÁ, Veronika: Kandrdásek 2008. AS 2008, č. 2.

KODEŠ, Jaroslav: Skromně, ale zajímavě. Amatérská scéna 2010, č. 1, s. 11 - 12.

KRAJSKÉ přehlídky činoherního divadla pro děti s postupem na POPELKU Rakovník 2007. Radnický dráček 2007. (Z podkladů odborných porot připravila Simona Bezoušková). Amatérská scéna 2007, č. 3, s. 54.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Horažďovice 2006 - dobrá přehlídka. AS 2006, č. 2, s. 18-19.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Horažďovice počtyřiadvacáté. AS 2007, č. 2, s. 20-21.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Posvícení v Horažďovicích. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 23 - 24.

MIKANOVÁ, Katka: Nadělení 2009. Amatérská scéna 2010, č. 1, s. 30 - 32.

OPEN AIR PROGRAM při XVI. ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů - http://www.pocoapoco.cz/download/open_program.pdf

PÁCL, Radvan: OSM STATEČNÝCH Divadla Dagmar v Činoherním klubu. AS 22.9.2022. (viz Texty)
https://www.amaterskascena.cz/clanek/osm-statecnych-divadla-dagmar-v-cinohernim-klubu-3hoey.html

Praha, Činoherní klub uvádí. Redakce: Studio Divadla Dagmar v Činoherním klubu. Scena.cz – 1. kulturní portál, 7. 2. 2011, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=13671 (viz Texty)

-red-: Oslavy dvaceti let Divadla Dagmar. AS 20.11.2013-Ze života souborů. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/cl-oslavy-dvaceti-let-divadla-dagmar-131120225005?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign
=newsletter

SCHEJBAL, Milan: Popelka na houpačce. Amatérská scéna 2007, č. 6, s. 12.

SCHEJBAL, Milan: Popelka "slaví" čtvrtstoletí. Amatérská scéna 2006, č. 6, s. 13-17.

SOPROVÁ, Jana: Zápisky z Mladé scény 2012 - Hledání – Suche aneb Příběh pátý. AS 4/2012, s. 19-24. (viz Texty)

STANĚK, Akram, Západočeská přehlídka mladého a studentského divadla Ostrov. Amatérská scéna 2007, č.2, s. 50-52.

STROTZER, Milan: Faktografie 80. Jiráskova Hronova. Amatérská scéna 2010, č. 5, s. 17 - 25.

TOTHOVÁ, Martina: Prima setkání ve Strašecí v roce 2008. AS 2008, č. 2.

VOKOUN, Martin: Horažďovická oblastní divadelní přehlídka – příliš mnoho překážek na cestě k cíli. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 28 - 29.

WOLKRŮV Prostějov, 50. celostátní festival poezie Prostějov. (internet)

ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Ostrovský Prima Píseček 2008. AS 2008, č. 2.

ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Ostrovský Prima Píseček. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 29 - 30.

ZEMANČÍKOVÁ, Alena: Wolkrův Prostějov ve znamení divadel poezie. Amatérská scéna 2009, č. 4, s. 25 - 26.

ZINDULKA, Jakub: Plzeňská aktovka 2006 nebývalého rozsahu. Amatérská scéna 2006, č. 4, s. 31.

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související Bibliografie

Související www odkazy

Související Přílohy

Související Obrázky

Apostrof 2007, Karlovy Vary, Dagmar
Apostrof 2007, Karlovy Vary, Dagmar1
Bechyně, Nahlížení 2007, Karlovy Vary, Dagmar, Hra na Zuzanku
Bechyně, Nahlížení – plakát, program, 2010
ČEKANOVÁ, Markéta: Ochotníci na přehlídce nabídli unikát: antiku. Článek z MF DNES ze dne 12. 3. 2008
Hronov, vítání souborů, CP Jiráskův Hronov 2021
Hronov, vítání souborů, CP Jiráskův Hronov 2021
JH 2009, Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy, Já, Holden
Karlovy Vary,  Dagmar, Vlčice, Hana Hniličková-Franková - portrét
Karlovy Vary, Dagmar a ped. škola, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar a Pedag. škola, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a Pedag. škola, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a Pedag. škola, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a Pedag. škola, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a PgŠ, Čerokí, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a SPgŠ, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar,  Antigone, 2008
Karlovy Vary, Dagmar, Antigoné, 2008
Karlovy Vary, Dagmar, Antigone, 2008
Karlovy Vary, Dagmar, Antigoné, 2009
Karlovy Vary, Dagmar, Čerokí, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Hrdinové okamžiku, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Já Holden, 2009
Karlovy Vary, Dagmar, Já, Holden, 2009
Karlovy Vary, Dagmar, Kafka na pobřeží, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe - program, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Koně - program, 2005
Karlovy Vary, Dagmar, Koně - program, 2005
Karlovy Vary, Dagmar, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Koně, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Na cestě - program,  2007
Karlovy Vary, Dagmar, Na cestě - program,  2007
Karlovy Vary, Dagmar, Na cestě, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Osm statečných, CP Jiráskův Hronov 2018
Karlovy Vary, Dagmar, Roura k rouře pasuje, 2005
Karlovy Vary, Dagmar, Roura k rouře, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Sestra, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Sestra, JH 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Tajemství předků, 2022
Karlovy Vary, Dagmar, Tajemství předků, 2022
Karlovy Vary, Dagmar, Tajemství předků, 2022
Karlovy Vary, Dagmar, V hodině rysa - program, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, V hodině rysa - program, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, V hodině rysa - program, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Vlčice
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar a Divadelní studio D3, Amanda a Gus, 2010
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar, Anna, CP Jiráskův Hronov 2017
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar, Anna, CP Jiráskův Hronov 2017
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar, Vlčice
Karlovy Vary, Studio Dagmar, Hra na Zuzanku, 2008
Karlovy Vary, Studio Div.Dagmar, Hledání-Suche, CP Jiráskův Hronov 2012
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy, Pozdravuj všechny doma, CP Jiráskův Hronov 2012
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy, Pozdravuj všechny doma, CP Šrámkův Písek 2011
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a Pedagogické školy, Sbal psa a vypadni, Kaškova Zbraslav 2009
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, L. N. Tolstoj: Koně, 2005
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, L. N. Tolstoj: Koně, 2005
Karlovy Vary, Studio divadla Dagmar, Prostory I - Sokolov, CP Jiráskův Hronov 2018
Karlovy Vary, Studio divadla Dagmar, Prostory I - Sokolov, CP Jiráskův Hronov 2018
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Prostory I. – Sokolov, CP Šrámkův Písek 2018
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Prostory I. – Sokolov, CP Šrámkův Písek 2018
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Vyhnání z ráje už proběhlo, CP Jiráskův Hronov 2021
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Vyhnání z ráje už proběhlo, CP Jiráskův Hronov 2021
Kralovy Vary, Dagmar, Theatrum Mundus - program, 2006
Kralovy Vary, Dagmar, Theatrum Mundus - program, 2006
Účastníci workshopu v Litvě, Jan Hnilička


Mapa působení souboru - Dagmar, Studio Divadla Dagmar a PgŠ

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Karlovy Vary, Dagmar, Vlčice
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar, Vlčice
Karlovy Vary,  Dagmar, Vlčice, Hana Hniličková-Franková - portrét
Karlovy Vary, Dagmar, Roura k rouře pasuje, 2005
Karlovy Vary, Dagmar, Roura k rouře, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a Pedag. škola, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar a Pedag. škola, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Koně, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Koně, 2007
Karlovy Vary, Dagmar a PgŠ, Čerokí, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Čerokí, 2006
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar, Kdyby bylo nebe, 2007
Karlovy Vary, Dagmar a ped. škola, Kdyby bylo nebe, 2007
Apostrof 2007, Karlovy Vary, Dagmar
Apostrof 2007, Karlovy Vary, Dagmar1
Karlovy Vary, Dagmar, Na cestě, 2007
Bechyně, Nahlížení 2007, Karlovy Vary, Dagmar, Hra na Zuzanku
Karlovy Vary, Studio Dagmar, Hra na Zuzanku, 2008
Karlovy Vary, Dagmar, Antigoné, 2008
Karlovy Vary, Dagmar,  Antigone, 2008
Karlovy Vary, Dagmar, Antigoné, 2009
Karlovy Vary, Dagmar, Já Holden, 2009
Karlovy Vary, Dagmar, Já, Holden, 2009
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a Pedagogické školy, Sbal psa a vypadni, Kaškova Zbraslav 2009
Karlovy Vary, Dagmar, Sestra, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Sestra, JH 2010
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar a Divadelní studio D3, Amanda a Gus, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Kafka na pobřeží, 2010
Karlovy Vary, Dagmar, Hrdinové okamžiku, 2010
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy, Pozdravuj všechny doma, CP Šrámkův Písek 2011
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar a pedagogické školy, Pozdravuj všechny doma, CP Jiráskův Hronov 2012
Karlovy Vary, Studio Div.Dagmar, Hledání-Suche, CP Jiráskův Hronov 2012
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar, Anna, CP Jiráskův Hronov 2017
Karlovy Vary, Divadlo Dagmar, Anna, CP Jiráskův Hronov 2017
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Prostory I. – Sokolov, CP Šrámkův Písek 2018
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Prostory I. – Sokolov, CP Šrámkův Písek 2018
Karlovy Vary, Studio divadla Dagmar, Prostory I - Sokolov, CP Jiráskův Hronov 2018
Karlovy Vary, Studio divadla Dagmar, Prostory I - Sokolov, CP Jiráskův Hronov 2018
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Vyhnání z ráje už proběhlo, CP Jiráskův Hronov 2021
Karlovy Vary, Studio Divadla Dagmar, Vyhnání z ráje už proběhlo, CP Jiráskův Hronov 2021
Karlovy Vary, Dagmar, Tajemství předků, 2022
Karlovy Vary, Dagmar, Tajemství předků, 2022
Karlovy Vary, Dagmar, Tajemství předků, 2022


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.