Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: SemTamFór / Malá scéna / Zájezdová scéna STF

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2002
Působení: 200x, 201x, 202x
Soubor působil v oblasti amatérského divadla letech 2002-2014. Od roku 2014 je soubor již plně profesionální. Do ansámblu přijal čerstvé absolventy zlínské VOŠ - obor herectví a na stálé hostování přijal členy Městského divadla Zlín, divadla Polárka a Švandova divadla. Nadále zůstal pořadatelem divadelních přehlídek ve Slavičíně.

2002 soubor SemTamFór založen ve Slavičíně.
Soubor ponejvíce středoškoláků se každoročně obměňuje.
Vedoucí, režisér a herec Jan Julínek.
Zaměření především na komediální tvorbu.
Zpočátku autorské divadlo, ovlivněno autory Suchým a Šlitrem, odtud vznikl i samotný název divadla.
Kromě nastudování 2 autorských her soubor pořádá pravidelné večerní hodinové zábavné pořady a postupně se věnuje pořádání a organizování dalších kulturních akcí ve Slavičíně - např. krajské postupové přehlídky Valašské křoví, pro děti Pohádkový les, hostování dalších divadeních souborů ad.
Během trvání souboru se proměnilo složení členů - zpočátku středoškoláci ve věku 14-18 let 2007 tvoří cca polovinu členů.
2011 - působí jako zájezdové divadlo, ke kterému v tomto roce přibyla profesionální Zájezdová scéna STF.

2012 - založena Nezávislá divadelní scéna SemTamFór fungující na bázi nezávislého zájezdového divadla. Jádro souboru tvoří ředitel, umělecký šéf a režisér divadla Jan Julínek, dramaturgyně a scénáristka Jana Žáčková, produkční tým Aneta Bačíková a Michaela Vrbová a herci, kteří vystudovali Vyšší odbornou školu umění ve Zlíně. Mezi naše externí spolupracovníky patří kolegové z celé České republiky, zejména pak z Městského divadla Zlín, brněnského Divadla Polárka, Divadla Šumperk a pražského Divadla Bez Hranic.
Informace o souboru: http://www.informuji.cz/objekt/4590-divadlo-semtamfor-nezavisla-divadelni-scena/
2014 - soubor se plně profesionalizoval.

Inscenace:

2003 - Dalibor Balák: Vzpoura knih, r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
2004 - Slavičín, SemTamFór, Dalibor Balák: Pravdivý příběh Kryštofa Kolumba, r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - cena Janu Julínkovi za roli Bartoloměje a čestné uznání Daliboru Balákovi za roli Kryštofa Kolumba a kolektivu za směřování k autorskému divadlu.
2005 - Michael Frayn: Před oponou, za oponou, r. Jan Nejedlý, j.h. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - cena Janu Nejedlému za scénografii a čestné uznání Josefu Svitákovi za roli Selsdona.
2006 - na motivy anglických autorů (základ aktovka A. Christie): Krysy, autor a režie Dalibor Balák, Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání Daliboru Balákoviza režii a souboru za inscenaci a cena Veronice Lukové za roli Sandry - doporučení na NP FEMAD Poděbrady / Divadelní Třebíč na 1. místě.
2006 - Cesta kolem světa (parodie na známou cestu), r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání Janu Julínkovi za dramaturgii a cílevědomou práci se souborem a cena Daliboru Balákovi za roli Inspektora Shermana - doporučení na NP Náchodská Prima sezona.
2007 - Ray Cooney: 1 a 1=3 (Jeden a jedna jsou tři), r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Lee Koncerové za herecký výkon v roli Barbary Brownové a Janu Julínkovi za režii, cena Zdeňku Čechovi za herecký výkon v roli Stanleyho Gardnera, Janu Julínkovi za režii a Divadlu SemTamFór za inscenaci. Účast CP Divadelní Děčín - ČU za výtvarnou složku inscenace a Janu Julínkovi za režii. Účast na JH. Účast Divadelní minifestival "V údolí", Jeseník.
2008 - Diego Ruiz, Fiona Battanin: Orgasmus bez předsudků, r. Jan Julínek. Účast KP Valašské křoví, Slavičín, cena Janě Žáčkové za herecký výkon a divadlu SemTamFór Slavičín za inscenaci, čestné uznání Janu Julínkovi za režii. Účast na NP Divadelní Děčín - doporučení na NP Jiráskův Hronov - zde v rámci off-programu. Účast na FEMAD Poděbrady. Účast na přehlídce vyspělých DS, XXXVII. Symposion, Třebechovice.
2009 - Diego Ruiz, Fiona Battanin: Orgasmus bez předsudků, r. Jan Julínek. Účast na ObP, Chvaletická scéna, Divadlo v trávě, Bechyně. Účast na Suchdolské divadelní večery.
2009 - Perníková chaloupka - hráno 6. 9. v KD Bojkovice pro MŠ Bojkovice, Záhorovice a Komňa a žáci Základní školy praktické v Bojkovicích.
2009 - Jan Julínek: Červená Karkulka, r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví - nesoutěžní představení.
2009 - Radmila Adamová: Holky Elky, r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví - cena za herecký výkon Janě Žáčkové v roli Ely 3. Účast na Divadelní festival Ludmily Cápkové, Kroměříž (hlavní cena festivalu za nejlepší inscenaci, cena novinářské poroty souboru, Jana Žáčková získala cenu mladé poroty, cenu mluvčích souborů, cenu Klubu mladých divadelníků a cenu za nejlepší ženský herecký výkon za roli ELY 3) - nominace na NP Femad Poděbrady. Účast na Divadelním festivalu, Napajedla - cena Mladý talent Janě Žáčkové za roli Ele.
2009 - Gilles Dyrek, přeložil Alexandr Jerie: Benátky pod sněhem, r. Milan Janček. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - cena za inscenaci, ceny za herecký výkon Daliboru Balákovi v roli Jean-Luca, Janu Julínkovi v roli Christopha a Lee Koncerové v roli Nathalie. Účast na CP Divadelní Děčín (čestné uznání Lee Koncerové za herecký výkon v roli Nathalie a cena Milanu Jančekovi za režii a divadlu za inscenaci) - doporučení na NP JH. Účast na NPJH. Účast na Klášterecké divadelní žně. Účast na Léto na dlani, Mladá Boleslav.

2010 - Popelka (zahájení - představení práce nové skupiny v SemTamFóru). Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
2010 - F. Havlík, J. Suchý, J. Šlitr: Elektrická puma. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - Čestné uznání za herectví Barboře Němečkové, Mikovi Múdrymu a Jaroslavu Durďákovi. Účast na Šokáček, Staré Město pod Sněžníkem 2012.
2010 - Luděk Horký: Cestovní kancelář Bejvávalo aneb pověsti pro štěstí. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín (Čestné uznání souboru za inscenaci) - 3. doporučení na NP Mladá scéna Ústí nad Orlicí.
2010 - Benátky pod sněhem (komedie). Účast na Suchdolské divadelní večery.
2010 - Orgasmus bez předsudků aneb Moravské vyvrcholení. Účast na Léto na dlani, Mladá Boleslav.
2010 - Gilles Dyrek, přeložil Alexandr Jerie: Benátky pod sněhem, r. Milan Janček. Účast na Hrabalova ostře sledovaná Polná.
2011 - Jaroslav Havlíček, Martin Glaser, Olga Šubrtová: Muž sedmi sester, r. Milan Cimerák a Jana Žáčková. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Mikovi Múdremu a Járovi Durďákovi za herecký výkon, cena Janu Julínkovi za herecký výkon a souboru za inscenaci - doporučení na NP Divadelní Děčín. Účast na CP Divadelní Děčín - Milanu Cimerákovi a Janě Žáčkové za režii. Účast na Divadelním festivalu, Napajedla - hlavní cena za inscenaci, hlavní cena za mužský herecký výkon Janu Julínkovi za roli Škvora.
2011 - Jaroslav Havlíček, Olga Šubrtová, Martin Glaser: Muž sedmi sester, r. Jana Žáčková, Milan Cimerák. Účast na O Václava z Václavova - hlavní cena soška Václava z Václavova 2011 a cena Vác-Vác souboru za kolektivní hereckou práci.
(http://vaclavov.zabreh.cz/divadlo/prehlidka2011/slavicin.htm)
2011 - Zájezdová scéna STF, Havlík/Suchý/Šlitr: Elektrická puma. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - nesoutěžní inspirativní představení.
2012 - Gilles Dyrek, přeložil Alexandr Jerie: Benátky pod sněhem. Účast na O Václava z Václavova - cena Vác-Vác divadlu za inscenaci.
2012 - Barbora Vaculová: Psí hřbitov, r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Janu Julínkovi za režii a cena Lee Koncerové a Tereze Píchové za scénografii.
2012 - Havlíček, Glaser, Šubrtová: Muž sedmi sester. Účast na CP Sokolovská čurda. Účast na ObP Kopřivnická bedna.
2013 - SemTamFór, Robert Thomas: Past na osamělého muže, r. Jan Julínek, Saša Szöllös. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně - čestné uznání Janu Julínkovi za herecký výkon v roli Daniela Corbana, Lee Koncerové a Janu Julínkovi za scénografické řešení a divadlu za inscenaci a cena Janu Kroulovi za herecký výkon v roli Abbého. Účast na O Václava z Václavova. Účast na Šmardovo sousedské divadlo, Hustopeče.
2013 - Zájezdová scéna STF, Luděk Horký: Pověsti pro štěstí. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
2013 - Zájezdová scéna STF, Jiří Just: Záměna aneb Kde jsi vcera byl a s kým? Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - host přehlídky.
2013 - SemTamFór, Josef Čapek: Povídání o pejskovi a kočičce, r. Jan Julínek. Účast na Hrabalova ostře sledovaná Polná. Účast na Festivalu "Na cestě...", Opava. Účast na Šokáček, Staré Město pod Sněžníkem. Účast na CP Jiráskův Hronov 2020.
2013 - SemTamFór, Jaroslav Havlíček, Olga Šubrtová, Martin Glaser: Muž sedmi sester. Účast na Šokáček, Staré Město pod Sněžníkem.
2014 - SemTamFór, Anton Pavlovič Čechov: Povídky; Luděk Horký: Pohádky do kapsy; Clément Michel: Ani o den dýl!. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - všechny inscenace - nezávislá scéna.
2014 - Clément Michel: Ani o den dýl. Účast na Václavovský kulturní podzim.

2014 - Soubor se profesionalizoval. Přehlídek amatérského divadla se nadále příležitostně zúčastňoval jako host.

2014 - Luděk Horký: Pohádky do kapsy. Účast na Šokáček, Staré Město pod Sněžníkem.
2015 - SemTamFór, Jana Žáčková: Babelův Bábel (absurdní snová hříčka inspirovaná osudem a dílem ruského spisovatele Isaaka Emmanuiloviče Babela, premiéra 05.03.2015 - http://www.semtamfor.cz/repertoar/babeluv-babel), r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Janě Žáčkové za textovou předlohu a Janě Múdrákové za herecký výkon v roli Vypravěče. Účast na divadelníBAF!, Brno. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž 2015 - cena novinářské poroty.
2015 - Nezávislá divadelní scéna SemTamFór, Smetišťák Tom. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - HOST PŘEHLÍDKY.
2015 - Robert Thomas: Past na osamělého muže. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov. Účast na Šokáček, Staré Město pod Sněžníkem 2016.
2016 - SemTamFór, Pavel Němec: Homeless. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín. Účast na Divadelní kontejner, Brno. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín 2020. Účast na festivalu Václavovský kulturní podzim 2021.Účast na Suchdolské divadelní léto 2021.
2017 - SemTamFór, J. Durďák, T. Pavelková: Staré řecké Báje (premiéra). Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
2017 - SemTamFór, L. Horký: Pohádky z košíku. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
2018 - SemTamFór, Luděk Horký: Pověsti pro štěstí. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
2019 - SemTamFór, Leoš Peteráč: Jak bylo když nebylo, r. Leoš Peteráč. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín. Účast na CP Jiráskův Hronov. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín 2023. Účast na CP Jiráskův Hronov - doprovodný program 2023.
2019 - SemTamFór, Jules Verne: Cesta kolem světa za 80 dní. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín 2019. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín v roce 2020 - představení bylo (z důvodu doporučení MŠMT) ze strany školy zrušeno - informace od pana Julínka.
2019 - SemTamFór, Patrick Ryan, Hynek Bouček, Milan Schejbal: JAK JSEM VYHRÁL VÁLKU, r. Jan Julínek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - zde premiéra 8.3.2019 - čestné uznání souboru za inscenaci, Janu Kroulovi za roli Seržanta Transoma, Marinu Janáčovi za roli Droguea a Jaroslavu Durďákovi za roli Clappera a cena Mikovi Múdremu za roli Ernesta Goodbodyho - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Divadelní Piknik Volyně - cena Mikuláši Múdremu za herecký výkon v roli Goodbodyho, Janu Kroulovi za herecký výkon v roli Transona, Martinu Janáčovi za herecký výkon v roli Drogue a Jaroslavu Durďákovi za herecký výkon v roli Clappera - doporučení do programu Jiráskova Hronova 2019. Účast na CP Jiráskův Hronov. Účast na O Václava z Václavova - čestné uznání souboru za ansámblové herectví. Účast na KP Činoherní klub uvádí, Praha 2021.
2019 - SemTamFór, O Smolíčkovi. Účast na Festivalu Bez zbytečnejch řečí, Plzeň.
2020 - SemTamFór, Pohádky ze zámku. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - termín přehlídky ZRUŠEN.
2021 - Petr Kolečko: Zakázané uvolnění, r. Jan Julínek. Účast na CP Jiráskův Hronov - doprovodný program.
2022 - SemTamFór, Karel Čapek, Jaroslav Durďák: Povídky z jedné a druhé kapsy. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín 2022 a 2024.
2024 - SemTamFór, Čert a Káča. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.
Bibliografie:
77. Jiráskův Hronov - Festival amatérského divadla - Programová brožura 2007, 63 s.

CÍSAŘ, Jan: Divadelní Děčín&Divadelní Třebíč 2007 aneb Proměna? AS 2007, č. 3, s. 17-22.

DOLEŽAL, Adam: Valašské Křoví 2010. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 62 - 64.

EXNAROVÁ, Alena: Průvodce po představeních Divadelního Děčína a Divadelní Třebíče 2007. AS 2007, č. 3, s. 23-32.

EXNAROVÁ, Alena, PÁCL, Radvan, BEZOUŠKOVÁ, Simona: Divadelní Děčín 2009 jako obraz současného amatérského činoherního divadla. Amatérská scéna 2009, č. 3, s. 13 - 18.

FEKAR, Vladimír: Modelky Elky ovládly Kroměříž. Amatérská scéna 2009, č. 3, s. 49 - 50.

ONDRA, Miroslav: Valašské křoví 2008 aneb Ze soutěžícího porotcem… AS 2008, č. 2.

PÁVEK, Vít: Suchdol ve znamení divadla za svitu červencových hvězd. (Viz text)

PROGRAM celostátní přehlídky amatérského činoherního a hudebného divadla Divadelní Děčín / Divadelní Třebíč 2007. d´ARTAMAn 2007, č. 2, s. 4-5.

Řádky europoslankyně Zuzany Roithové věnované Suchdolskému festivalu. (Viz text)

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Vidím to optimisticky. AS 2011, č. 2, O čem se mluví. (viz www odkazy)

SCHEJBALOVÁ, Pavlína: Slavičínský SemTamFór hlásí velké změny! Rozhovor s Janem Julínkem. Amatérská scéna 2014, č. 1, str. 51-53.

STROTZER, Milan: Valašské křoví ve Slavičíně. Amatérská scéna 2004, č. 2, s. 36–40. Foto.

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Slavičín letos bez vrcholů aneb I krajské přehlídky mají své dny. Amatérská scéna 2006, č. 2, s. 41-42.

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Valašské křoví Slavičín 2005. AS 2005, č. 2, s. 32-34. Foto.

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Valašské křoví se má k světu i v roce 2009. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 66 - 67.

VOKOUN, Martin: Co všechno se skrývalo ve Valašském křoví…Amatérská scéna 2006, č. 2, s. 37-38.

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související Bibliografie

Související Obrázky

Dalibor Balák
Jan Julínek
JH 2009, Slavičín, SemTamFór, Benátky pod sněhem
Julínek Jan
Kroměříž 2009, Slavičín, SemTamFór, Holky Elky
Praha, SemTamFór, Jak bylo, když nebylo, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, SemTamFór, Jak bylo, když nebylo, CP Jiráskův Hronov 2019
Přibyslav, Divadelní Přibyslav - plakát, 2011
Slavičín, SamTamFór, Orgasmus, KP Valašské Křoví 2008
Slavičín, SemTamFór,  1 a 1 = 3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1 a 1 = 3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1+1=3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1+1=3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1+1=3, 2007
Slavičín, SemTamFór, Benátky pod sněhem, 2009
Slavičín, SemTamFór, Benátky pod sněhem, Děčín 2009
Slavičín, SemTamFór, Cesta kolem světa - program, 2006
Slavičín, SemTamFór, Elektrická puma, 2010
Slavičín, SemTamFór, Holky Elky, 2009
Slavičín, SemTamFór, Jak jsem vyhrál válku, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Slavičín, SemTamFór, Jak jsem vyhrál válku, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Slavičín, SemTamFór, Jak jsem vyhrál válku, CP Jiráskův Hronov 2019
Slavičín, SemTamFór, Jeden a jedna jsou tři - program
Slavičín, SemTamFór, Krysy,2006
Slavičín, SemTamFór, Krysy,2006
Slavičín, SemTamFór, Muž sedmi sester, 2011
Slavičín, SemTamFór, Muž sedmi sester, CP Divadelní Děčín 2011
Slavičín, SemTamFór, Muž sedmi sester, Sokolovská čurda 2012
Slavičín, SemTamFór, Orgasmus bez předsudků, 2008
Slavičín, SemTamFór, Past na osamělého muže, OP Divadelní Přibyslav, 2013
Slavičín, Semtamfór, Povídání o pejskovi a kočičce, Hrabalova ostře sledovaná Polná, 2013
Slavičín, Semtamfór, Povídání o pejskovi a kočičce, Hrabalova ostře sledovaná Polná, 2013
Slavičín, Semtamfór, Povídání o pejskovi a kočičce, Hrabalova ostře sledovaná Polná, 2013
Slavičín, Zájezdová scéna STF, Elektrická puma, 2011


Mapa působení souboru - SemTamFór / Malá scéna / Zájezdová scéna STF

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Julínek Jan
Dalibor Balák
Slavičín, SemTamFór, Krysy,2006
Slavičín, SemTamFór, Krysy,2006
Slavičín, SemTamFór,  1 a 1 = 3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1 a 1 = 3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1+1=3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1+1=3, 2007
Slavičín, SemTamFór, 1+1=3, 2007
Slavičín, SamTamFór, Orgasmus, KP Valašské Křoví 2008
Slavičín, SemTamFór, Orgasmus bez předsudků, 2008
JH 2009, Slavičín, SemTamFór, Benátky pod sněhem
Slavičín, SemTamFór, Benátky pod sněhem, 2009
Slavičín, SemTamFór, Benátky pod sněhem, Děčín 2009
Kroměříž 2009, Slavičín, SemTamFór, Holky Elky
Slavičín, SemTamFór, Holky Elky, 2009
Slavičín, SemTamFór, Elektrická puma, 2010
Slavičín, Zájezdová scéna STF, Elektrická puma, 2011
Slavičín, SemTamFór, Muž sedmi sester, 2011
Slavičín, SemTamFór, Muž sedmi sester, CP Divadelní Děčín 2011
Slavičín, SemTamFór, Muž sedmi sester, Sokolovská čurda 2012
Slavičín, Semtamfór, Povídání o pejskovi a kočičce, Hrabalova ostře sledovaná Polná, 2013
Slavičín, Semtamfór, Povídání o pejskovi a kočičce, Hrabalova ostře sledovaná Polná, 2013
Slavičín, Semtamfór, Povídání o pejskovi a kočičce, Hrabalova ostře sledovaná Polná, 2013
Slavičín, SemTamFór, Past na osamělého muže, OP Divadelní Přibyslav, 2013
Slavičín, SemTamFór, Jak jsem vyhrál válku, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Slavičín, SemTamFór, Jak jsem vyhrál válku, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Slavičín, SemTamFór, Jak jsem vyhrál válku, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, SemTamFór, Jak bylo, když nebylo, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, SemTamFór, Jak bylo, když nebylo, CP Jiráskův Hronov 2019


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.